Pimp my bike / Stavba růžovýho holkokola RB/Skull CRR 290

9 nepřečtených
  • vpa007

Zdar všem!

Po delší pauze jsem se rozhodl trochu ožít na B-F. Po několika stavitelských vláknech děcka vyrostly do puberty a kola tak nějak dědily, takže nebylo moc co řešit/stavět. Ale to se krapet změnilo, když holka teď (171) přerostla ženu (168) a vyrostla z RB CRR 275 StickerBomb 17/M. Takže jsem prohodil sedla a posadil ji na ženino kolo 290 ORBEA Alma H20, který tady (ještě) v galerii nemám a který je sice M/17", ale je objektivně větší. Což byl „quick fix“ na léto. Ale blíží se Vánoce a princezna touží po RŮŽOVÝM kole. Ok, nic co bych nedokázal pořešit, asi to pude, viz AI vizualizace. ;)

Kolo bude normální HT na cyklostezky, polňačky a občas do lesa, žádný traily ani parky u nás nehrozí. Takže prostě normální XC. Aktuální nápad je koupit Skull rám, co je vlastně RB CRR 290 ve velikosti 19/L, ten přestříkat a naházet na něj co najdu na bazaru a u kluků v Číně. Idea je vejít se tak do 30k a 12kg. Výbavu bych viděl tak na úrovni Deore/SLX, ale XT na rozumným místě se nebráním, takže už mám doma XT brzdy. Kola tak v ceně do 7–8 litrů, s hmotností 1800 g (? Mavic CrossMax nebo čína?), vidle REBA 110 mm, neb když se najde hezky jeté SID, bránit se nebudu.

Sjíždím zamože bazarový a slevový vlákno, ale budu rád za vaše tipy! ;)

1 0
    • brizak  

Kola za mě klidně ty Rujixu, co mám v profilu na mutantovi v2.0, obvykle jsou na ně kupóny, s dopravou jsem za ně dával trojku. Je to na průmyslech, set váží lehce přes 1700g a ublížit jsem jim dokázal až ve chvíli, když jsem můj metrák poslal skoro v plný mezi šutry, který byly spíš tak na enduro a zadkem jsem jeden trefil. I tak to kupodivu odnesl jen jeden drát. Jediná věc, kterou jsem řešil, bylo lehce domáznout ořech, páč jinak řve jak protrženej a to já tuze nerad. A ty opičácký nápisy jsou jen samolepky a jdou lehce dolů.

1 0
    • detoxy  

Kdysi jsem tak nějak s tebou stavěl 27,5 také. Obě děti ho jezdili a dnes po cca 8 letech nejlepší investice do ježdění děti. Kolo pořád bezvadně funguje. Letos už dcera tak nějak podobně půjčovala kolo ženy nebo se skrčila ještě na tě 27,5. Nicméně už mám taky požadavek na nové, růžové. Jen tedy u nás to bude jednoznačně gravel. Nabídka gravel rámů moc není a cenově moc nedávají smysl, plus lak. Pravděpodobně tedy skončím na rámu z činy. Kola mi zbyla a zbytek už nějak polepím.

1 0
      • mm  

Růžové Ican rámy na gravel umí Hnoj.

0 0
        • filipes  

Nevím, kolik stojí odstranit barvu na tom Skullu a lakování na růžovo. Lakování na růžovo je sice oblíbená činnost hodně lidí, ale pokud to bude doslova, tak to nemusí být tak levné, aby sto dávalo smysl.

Čína HT ať již kvalitní Ican nebo běžná produkce s obyč růžovou barvou (když si člověk nevymýšlí perleť neb chameleon apod) vyjde možná na stejné peníze, běžný lak je tak +70 až 100 USD oproti matné černé. Bude to zhruba o kilo lehčí a dost možná modernější geo.

S dcerkou jsem se dohodl na matném černám rámu a růžových polepech.

2 0
      • gersa  

Musí to být nutně růžové?

https://www.tradeinn.com/…/139556249/p

0 0
    • bedoslav  

Taky jsem řešil holčičí Skull, naštěstí v Mku bylo ještě s růžovými polepy, osazení co dům a předchozí kolo dalo.

1 0
      • vpa007  

Mnó, ale to je moc pěkná a inspirativní stavba! I teleskopku navíc doma mám, ale nevím, jestli bude třeba… :D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.