• Sistematicx

    Zdar, mám tu RS PIKE RTC3 160mm (najezd cca do 1500km). Ke konci sezony 2015 jsem zjistil že vidlice zustava zasekla ve zdvihu.

    Odeslano na reklamaci, kde podle protokolu byla vymena servisni kit tesneni. Od vraceni reklamace vidlice nejela (nekdy v unoru jsem ji dostal zpet) a dnes poprve jela. A problem je uplne stejny.

    Najeto 57km a je to utopeny 1cm ve zdvihu kdyz neni kolo zatizeny. Pri zatizeni neni ani videt SAG stupnice pro 160mm verzi…

    Problem je krasne videt na videu. Jako by byl protitlak v negativu. Po odlehceni kola je to furt zanoreny a kdyz chytnu za korunku a tlacim tak to ma docela odpor. No proste video to ukazuje krasne. Napada nekoho co je za problem, zrejme pretesneni nebylo spravne reseni.

    https://www.youtube.com/watch?…

    0 0
    • becis  

      Mel jsem uplne ten stejny problem. Poslal jsem to k svecovi na reklamaci a po pretesneni mi funguje jak ma.

      Problem je ze se ti prepousti vzduch z pozitivni do negativni komory. Obavam se ze ti nezbude nic jineho nez to poslat znovu na reklamaci.

      0 0
    • petr99  

      Jak už bylo řečeno, poslat znova, nic víc nic míň.

      Jinak, vídám hodně problémů s Pikem poslední dobou, co s tim soudruzi ve Sramu dělaj…

      0 0
    • Fredos  

      Si ho vždycky před jízdou roztáhni:)

      Mě to taky dělá, měnil jsem těsnění na pístu, v noze nic škráblého nevidím a v těžším terénu (myslím že přefoukne hlouběji ve zdvihu) se pořád trošku natlakuje negativka. Tak to jenom roztáhnu, ono se ty tlaky srovnaj a chvilku to zase drží.

      Někdy jsem si to nechal i zanořený a povytáhl až na kopci:)

      Rozebírat to budu znovu až po sezóně a možná potom zkusím pro zajímavost nahodit zpátky 150mm píst jestli to bude dělat pořád. Ono mi to jinak ani moc už nevadí, a sníženej zdvih do kopce je v pohodě:)

      0 0
      • Sistematicx  

        No tak to nee. Nic roztahovat nebudu :-D, zadnej polo talas z toho nechcu. Kdyz jsem to zjistil co do dela loni tak to bylo i ve 4cm ve zdvihu a tvrdy jak beton vubec to nebralo.

        V pondeli to povali zpet na dalsi opravu.

        0 0
        • Fredos  

          Tak bylo to samo se smajlíkem, taky jsem nechtěl polotalase, ale už mě to neštve:D Chodit, chodí, nicméně mě zaleze tak max do 15% zdvihu a prvních 5% je „vůle“ i se srovnanejma tlakama, to mě sere víc:D, navíc zdaleka né po každé vyjížďce. Roztahuju ji jenom občas. A kdyby byly na vině nohy tak kvůli tomu určitě zase šestku za nový nevyhodím.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce