Pells Razzer - 100x115 mm zdvihu?

11 nepřečtených
  • jIrI___

    Chci si nechat zvýšit zdvih vidle na Pellsu v profilu. Teď mám 80 mm, ale starou vidlici jsem měl 100 mm a přemýšlím, jestli ji rovnou nenechat zvýšit na 115 mm. Nevím, jestli by kolo už nebylo moc nakoplé a jak by se to líbilo rámu. Jezdíte někdo na Razzeru se 115 mm zdvihu?

    0 0
    • Medvjedok  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • pegas  

      nechal bych max 100 mm..115 uz je moc jak na geometrii tak na zpusob jizdy na xc kole..

      0 0
      • jIrI___  

        Taky jsem byl rozhodnuty pro tech 100 mm, ale jak jsem se projel na kamosove vidli se 120 mm zdvihu, tak me to trochu nahlodalo. Ale zas jsem si rikal, ze na muj ram by to asi nebylo to prave orechove. proto jsem chtel zjistit jestli tu nekdo jezdi Razzera s vyssi nez 100 mm vidlici.

        0 0
        • kubad  

          klidně to tam dej a zkus to pokud necháš vidlici měkčí a větším sagem ramu to určitě neublíží.

          udeš mít zkušenost a pak se rozhodneš na kolik tu vidlici ve finle necháš dát.

          Přehození zdvihu na RS  se dá zvládnout i doma

           
          0 0
          • jIrI___  

            No právě, jenže já nemám odvahu to sám předělávat s jdu s tím do servisu. S větším sagem jsem počítal, Recon je celkem dost progresivní a trochu při zvýšení zdvihu jsem tu vyčetl, že se progresivita dost sníží.

            0 0
    • dedasurovec  

      taky jsem si nechal u Razzeru(Reba) zvýšit zdvih z 80mm na 100mm. Funkčnost vidlice se daleko zlepšila a ale zase cosi zatáčení zhoršilo a prostě kolo už není tak sportovní. Do 120mm už bych asi nešel, možná kdybych to zvládl doma tak jo ale pokud je nutno dojet do servisu tak 100mm je jasná volba.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Řešil sem tohle už v jinym threadu, ale pořád v tom nemám jasno, tak to tu trochu vykopu :) Tady sem to trochu řešil.

      Tady se sice píše, že víc než 100mm je vzhledem ke geometrii a stylu jízdy XC moc, ale čistě co se geometrie, resp. namáhání rámu týče, je rozumný tam dávat víc? Na muj styl jízdy je 100mm málo, potřeboval bych tak 170, ale když sem to kolo kupoval, tak sem nevěděl co mě chytí :) No a tak, dokud nebudou peníze, musim trápit Razzer na enduro/FR ježdění, tak hledám kompromis co vydrží rám a co bych potřeboval, čili prakticky nejvyšší zdvih co ten rám zkousne bez většího rizika že se zlomí. Neskáču s tim dvoumetrový dropy, ale taky nejezdim jenom po pěšinkách, na menší dropy už si troufnu no zkrátka, XC s tim jezdim tak do práce a zpátky.

      Zas mě to kecá, zkrátka, nehledě na zaměření razzeru (XC), i za cenu snížení ovladatelnsti mimo sjezdy (kdyby to znamenalo horší ovladatelnost i ve sjezdu, to mě za to nestojí zase), jakej zdvih bych si moh k Razzeru dovolit aniž bych mu dával na prdel? Rád bych 120, ale to bych si asi dost věřil co?

      A nakonec, asi tam přijde epicon(nečekaně z TT), můžu si jako průměrně zručnej člověk doma se zdvihem hrát sám, nebo bych ztratil záruku, nebo bych to uplně rozbil? :)

      0 0
      • jIrI___  

        100 mm optimální. Pokud chceš víc, prodej rám a pořiď si nějaký lehčí AM/FR, na který můžeš mrsknou Epicona zvednutého na maximálních 140 mm.

        0 0
        • Mr.Duck  

          No dobrá, budu se s tim muset spokojit než bude na rám, nebo možná elý kolo, tak už s tim snad dám pokoj :P Díky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.