• camron

    Zdravím přátelé,

    nemůžu nikde na netu sehnat pásnké 3/4 elast. kalhoty (s vložkou, pochopitelně). Máte někdo tip? Všude pouze dámská varianta. Dělá se to vůbec pro chlapy?

    0 0
    • pajasimi  

      já mám 3/4 sensor cannibals kupoval jsem to na cykloexpert.cz nevim jestli to ještě maj

      0 0
    • Volf  

      Když sháníš ty harapesky tak se zeptej tady: www.narodni-divadlo.cz/default.aspx?… nebo tady: www.tres.cz/index.html a nebo i tady by jsi měl uspět: www.baletnipotreby.cz/

      0 0
    • camron  

      zapomněl jsem poznamenat …nejlépe černé, bez lebek a jiných obrázků…:-)))

      0 0
    • Vevoda  

      www.pcshop.pells.cz/…/default.asp?… Maj hodně dobrou vložku, za ty prachy stojí za to a netáhne ti na kolena.

      0 0
    • dancing dog  

      nechci se teď někoho dotknout, ale musim se optat- proč zrovna tydle kalhoty. Tak budťo je chladno a beru si dlouhý nebo je teplo a beru kraťasy… přijde mi to- mě osobně pocitově- tak trochu ženštilý až buzeranstký, na chlapech 3/4ťáky, normální i cyklistický a hlavně nechápu ten smysl, tak kratký kraťasy nebo dlouhý kalhoty…viz výše. Ani se nedivím, že jsou k sehnání spíše v dámských varientách… Ale prosím, vážně to nemyslím zle, jen jak to vidím já a fakt by mě od někoho zajímalo, jestli maj nějakou výhodu, já jí moc nevidím…

      nebo v tom, že když se ochladí , stačí krátký návleky nebo něco takovýho?..

      0 0
      • Vevoda  

        Nevím jak kdo, ale já mam ty 3/4 jako delší krataky, páč mám delší hnáty. Jestli máš kolena v pohodě tak 3/4 neřeš, za pár let uvidíš.

        0 0
        • dancing dog  

          Ale jo, ty krytý kolena chápu, ale proč teda ne v chladu rovnou dlouhý.Má těch cca 20cm nekrytý kůže na bércích nějakej význam? Ptám se i proto, že mam dvoje dlouhý na zimu a polozimu a krátký do tepla, tak jestli je nějakej důvod na pořízení 3/4…

          Dlouhý nohy, jako u Tebe, taky chápu…

          0 0
          • Vevoda  

            Ty 3/4 jse hodí na „poloteplo“-„polozima“ /pěknej výraz/ asi do těch 20st.

            0 0
      • homat  

        jj, ale jde o cestičku poznání, že existují návleky :-)

        Jinak pro autora příspěvku: proklikej se tady www.axonsport.cz

        0 0
        • Vevoda  

          Navleký mám taky, ty jen když jde teplota pod 10 C, vozil sem je z jara pod čapáky.

          0 0
      • Manas  

        Vyhoda je ze ti neni zima na kolena. Pokud bys mel nekdy problem s kolenama tak zjistis ze 3/4 kalhoty jsou docela nutnost. Navleky jsou naprd, protoze sklouzavaji, nebo ti natahujou kratasy a tim posouvaj vlozku.

        Pocitove a osobne mi je uplne jedno jak to vypada, hlavne kdyz me nebolej kolena.

        0 0
        • dancing dog  

          Jj, takže když není zima na dlouhý, ale zase ne teplo na odkrytý koleno… asi už začínám chápat…já beru do 18–20oC dlouhý tenký, nad 20 krátký…

          Ale doufám, chlapi, že normálně nenosíte 3/4 jako texasky nebo pláťáky… :-)

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Nezateplený golfky taky nechápu. Snad jen s variantou teplých kolen. Tenká „letní“ hmota na kolenu klouby zrovna neprohřeje.

        Ale zateplený tříčtvrťáky jsou fajn. Používám je při teplotách cca 10 – 15°C, ve dnech, kdy ráno už nemrzne, ale odpoledne se teploty nešplhají na delší dobu nad patnáctku. V čapácích je mně teplo – i když částečně je to tím, že mám variantu bez vložky a tahám pod ně letní kraťasy. Kombinace letní kraťasy a teplý návleky na kolena v těhle telpotách ujde – ale když se teplota drží kolem 12°C delší dobu a nevystoupá během chviky výše, bývá mně v nich zima na stehna. Navíc golfky jsou pohodlnější. Stejně by asi posloužila varianta tenké nezateplené čapáky a pod ně kraťasy s návleky na kolena – stehna by to zahřálo, vedro jak v ziních čapácích by nebylo. Holá lýtka oproti zatepleným golfkám nehraju roli – ta letní nezateplená hmota v chladu spíše studí.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Takže 3/4 zateplený kalhoty beru jako perfektní doplněk oblečení, významově pro mě jsou jen o trochu níž než neprofuk vesta a návleky na ruce.

          0 0
        • MlokCZ  

          Nezateplené golfky jsou také do vyšších teplot. Já je jezdím třeba v rozmezí 15–22st. (těch 22st. když čekám, že bude i pod 20 chvílemi). A těch 15 už spíš ne, to jen když bude spíš více a na těch 15 to sleze ojediněle.

          A používám je hlavně proto, že nemám rád návleky na nohy (ať už dlouhé nebo na kolena). Návleky vozím jen v létě na chladné dojezdy, když přes den jedu v krátkých.

          Do 12st. bych v 3/4 zateplených zmrnul, to vozím zateplené dlouhé a v těch vydržím klidně do 13–14st.

          Tedy pro mě zase nemají vůbec smysl zateplené golfky.

          Letní kraťasy + teplé návleky (ať už na kolena nebo dlouhé) nemám rád vůbec. Když pominu, že nemám rád návleky, tak je mi pak zima vždy od konce návleků výše.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Já při „Tvých“ teplotách dávám přednost letňákům a zetepleným kolenům, protože při těhle teplotách u je často odpoledne přes dvacet a návleky můžu sundat. Ale čistě mezi 15– 20 by mně varianta nezateplený golfky s teplejšími koleny posloužila naprosto stejně a byla pohodlnější na nošení. Když je zhruba těch 17 jen na hodinu denně, v zateplených 3/4 to v pohodě vyržím. Časem ale asi pořídím i ty nezateplený golfky, pohodlí je znát.

            0 0
            • MlokCZ  

              Výhodou možnost sundat ty návleky je dobrá když se oteplí více. Ale to bohužel nemůže chtít člověk všechno.

              Já teď řeším pro mě jediný blbý interval cca 13–16st. a pořád nevím jak na něj ideálně. Možná snad zase zkusim ty mnou zavrhované zateplené golfky. Teď jezdím v tom intervalu v dlouhých tenčích (ale ne úplně tenounkých jako letní, přijde mi to něco mezi úplně tenkými a roubaix, ale spíš k tenčím) a pod to funční trenky. To je pro mě dobré na všechno až na ty kolena, kde by to sneslo teplejší vrstvu.

              Navíc mám tyhle jen jedny blbý starý a chtěl bych to nějak inovovat a pořád se nemůžu rozhodnout jak.

              Kdyby aspoň Kalas inovovla dlouhé tenké a nabídnul třeba tyhle, ale dlouhé. Tak snad nakonec zkusim ty zateplené, jsou také ve variantě, která mi perfektně sedí (jak střih, tak vložka, tak kšandy) a budou zase testovat, jestli už ty lýtka nejsou aspoň trošku odolnější. Pro kolena je to lepší varianta než ty dlouhé tenké.

              0 0
    • camron  

      Tak já mám kolena docela „načaté“, takže asi tak. Jinak nechápu, proč dlouhé nebo krátké elasťáky buzerantské nejsou a 3/4 jsou? Návleky jsem zkoušel a je to na prd. Furt se to roluje, buď zeshora nebo zespoda, je tam věčně mezera mezi kalhotama a návlekama a vypadá to přinejmenším blbě. Na extra vedro si samo sebou beru šortky, ale na počasí, jako je teď, mi přijdou ty 3/4 dobré.

      0 0
      • Manas  

        Souhlas.

        0 0
      • dancing dog  

        Já neříkám, že jsou, já jen říkám, že na mě tak trochu působí, chyba je u mě… asi stejnej dojem, jako u normálních kalhot. Ale nic proti, já si je teda zatim pořizovat nebudu, aspon do doby, než se mi roztrhaj „tenký dlouhý“ :-)

        0 0
      • -Alan-  

        musíš vychytat návleky a dát je šikovně pod lem krátkých. Některý slezou i tak, jiný drží.

        0 0
    • camron  

      Tak jsem pořídil 3/4 s laclem, kolena s membránou a vložkou, tak jsem zvědavý na první projížďku…:-)

      0 0
      • Honza z H  

        Hoď sem zhodnocení. Jak jsou na tom s vložkou a celkově. Asi si budu taky na podzim kupovat, zatím co jsem tu vyčetl, tak jsou k mání od Senzoru, od Kalaše a od Pellsu. Cena je ± stejná.

        0 0
    • dancing dog  

      Ty jo, sem skoro nalomenej. Případně omluva všem, kterých sem se dotknul, nebylo to – vyjímečně :-) – mym úmyslem…

      0 0
    • MlokCZ  

      Sice si už koupil, ale jen doplním, kdyby to zajímalo další. Vozím eshop.kalas.cz/de­fault.asp?idem=32&i­deS=3084–602&fnc=detail a naprostá spokojenost.

      dancing dog: Na 3/4 nedám dopustit a oproti krátkým + návleky mají pro mě spoustu výhod. Postřehy jak to vidím:

      • návleky na nohy nevozím zrovna dvákrát rád (samozřejmě jako nouzovka když se najednou ochladí jsou super), takže když je trošku větší zima, tak se snažím to řešit jinak
      • 3/4 jsou pro mě do teplot tak od 13 do 22st. (13st.-15st. už je na hraně a ne na dlouho)
      • přes 3/4 teční vozím sebou pro případ ochlazení tenké dlouhé bez kšand, pak můžu jezdit až do cca 10st., oproti krátkým s teplými návleky je to pro mě mnohem lepší (u krátkých s teplými návleky je mi pak zima od místa, kde končí návleky až po konec funčního prádla, které mám nahoře)
      • oproti dlouhým tenkým má výše popsané řešení mnohem variabilnější a větší rozsah teplot, v dlouhých tenkých je mi už tak od 16–17st. výše nechutně horko
      • a oproti krátkým + návleky je to pro mě mnohem příjemnější + lepší když se ochladí k těm 10st.
      • krátké + dlouhé návleky už téměř nevozím vůbec, když je teplo na krátké, tak už k tomu pak vozím pouze návleky na kolena, kdyby se trošku ochladilo (a když je o něco větší zima, tak tu kombinace s 3/4tečními).
      0 0
      • Vevoda  

        No tak to je skora na absolventskou práci v oblíkáni.

        0 0
      • dancing dog  

        jojo,chápu. Taky nemám rád ávleky na nohy, při výjezdu do hor, když jsem v krátkých,beru do batohu dlouhý…

        Díky za vysvětlenou…

        0 0
        • MlokCZ  

          Krátký + sebou dlouhý jsem taky dřív někdy vozil, ale to převlíkání + kolik to zabere místa mi štvalo.

          0 0
      • homat  

        Vpodstatě souhlas, až na jeden detail, který mi vadí spíš na silničce. U posedu na silničce jsem zjistil, že docela poznám rozdíl ve výšce nastavení sedla, i minimální. Normálně jezdím v krátkých kalhotech od spešlu, který mají „tvrdší“ a vyšší vložku. 3/4 mám od axonu s horší vložkou. Když začnu střídat kalhoty, tak většinou musím hýbat výškou sedla. Takže radši dobrý kalhoty s návleky, a úplně ideálně mít všechny kalhoty se stejnou vložkou.

        0 0
      • kochese  

        Maji ty Kalase (i ty zateplene) na kolenou nasity nejaky neprofuk, nebo je to jenom ten material, z ktereho jsou usite? A myslis, ze je treba ten neprofuk tam mit? Diky.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Mám právě Kalase. Pánský střih (jen jsem si do nich nechala u Kalaše všít dámskou vložku), zateplený z Roubaix. Kolena z neprofuku ty moje nemají. Pokud nemají s neprofukem v nabídce, zetptej se jich, jeslti by Ti ho na kolena dali. U Kalaše by to neměl být problém.

          0 0
          • MlokCZ  

            Myslím, že u Kalaše bude problém s jakoukoliv individuální objednávkou. Už jsem to zkoušel dvakrát, jednou před rokem a jednou na podzim a chtěl jsem ty 3/4 (ať už teplé nebo tenké, chtěl jsem oboje) prodloužit na dlouhé a jinak zcela identické.

            A prý že ani náhodou, že mají velký nárůst objednávek, které i tak blbě stíhají.

            0 0
        • MlokCZ  

          Neprofuk na kolenou nemají ani ty tenké, ani z roubaix.

          0 0
      • rich  

        dik, dobry tip na kombinovanie:

        • přes 3/4 teční vozím sebou pro případ ochlazení tenké dlouhé bez kšand, pak můžu jezdit až do cca 10st., oproti krátkým s teplými návleky je to pro mě mnohem lepší (u krátkých s teplými návleky je mi pak zima od místa, kde končí návleky až po konec funčního prádla, které mám nahoře)
        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud je to na chvíli, tak ty dlouhé tenké přes 3/4 tenké jsou výborné řešení, když se ochladí (tedy hlavně pro už trošku teplejší dny, které odjedu celé v těch tenkých golfkách a přes nahodím jen večer při ochlazení při dojezdu). Ale není to ideální řešení si to tak vzít s tím, že v tom pojedu pořád, jsou to opět dvě vrstvy, které nejsou ideální mít přes sebe.

          A ten příspěvek jsem psal už hodně dávno a teď právě řeším (v tomhle vláknu níže), co do těch 12–16st. když se nečeká oteplení nad těch 16 během vyjížďky a tedy nepotřebuju variantu když se oteplý.

          A jak jsem psal dole, tak půjdu testnout Kalaš roubaix golfky (kolem 15st. dobré) a pokud se ochladí a bude mi zima na lýtka, tak budu vozit podkolenky sebou (právě když jsem testoval dříve roubaix golfky a ochladilo se tak mi lýtka mrznuly a na dlouhé roubaix to není, to bych se při těch 15st. uvařil). Je to taková zvláštní kombinace a možná to bude vypadat trošku divně, ale ideální v tom, že bude pohodlná a funční (pohodlá hlavně tím, že nikde vrstvy přes sebe, kde být nemají, žádné návleky, které se stahují na stehnách a mohou sjíždět a na všech partiích vrstva akorát teplá).

          0 0
    • Achi  

      Já jezdím v Sensorech www.ultrasport.cz/…072/colt.htm . Především kvůli kolenům, ať je teplo nebo zima a musím říci, že spokojenost veliká, návleky nejsou to pravé na celý den. Dobrý střih i materiál. A kolena jsou v teple. A oproti jiným Snesorům nevypadají zase tak divoce – bez lebek a pod:-) Což v mém věku by byla spíše reklama na krematorium:-)

      0 0
    • Achi  

      Já jezdím v Sensorech www.ultrasport.cz/…072/colt.htm . Především kvůli kolenům, ať je teplo nebo zima a musím říci, že spokojenost veliká, návleky nejsou to pravé na celý den. Dobrý střih i materiál. A kolena jsou v teple. A oproti jiným Snesorům nevypadají zase tak divoce – bez lebek a pod:-) Což v mém věku by byla spíše reklama na krematorium:-)

      0 0
    • Achi  

      Já jezdím v Sensorech www.ultrasport.cz/…072/colt.htm . Především kvůli kolenům, ať je teplo nebo zima a musím říci, že spokojenost veliká, návleky nejsou to pravé na celý den. Dobrý střih i materiál. A kolena jsou v teple. A oproti jiným Snesorům nevypadají zase tak divoce – bez lebek a pod:-) Což v mém věku by byla spíše reklama na krematorium:-)

      0 0
    • Achi  

      Já jezdím v Sensorech www.ultrasport.cz/…072/colt.htm . Především kvůli kolenům, ať je teplo nebo zima a musím říci, že spokojenost veliká, návleky nejsou to pravé na celý den. Dobrý střih i materiál. A kolena jsou v teple. A oproti jiným Snesorům nevypadají zase tak divoce – bez lebek a pod:-) Což v mém věku by byla spíše reklama na krematorium:-)

      0 0
    • Achi  

      Já jezdím v Sensorech www.ultrasport.cz/…072/colt.htm . Především kvůli kolenům, ať je teplo nebo zima a musím říci, že spokojenost veliká, návleky nejsou to pravé na celý den. Dobrý střih i materiál. A kolena jsou v teple. A oproti jiným Snesorům nevypadají zase tak divoce – bez lebek a pod:-) Což v mém věku by byla spíše reklama na krematorium:-)

      0 0
      • Krys  

        Drobna rada novému uživateľovi: Na „Přidej odpověď“ sa kliká raz. Viem, že sa to tvárí, že sa nič nedeje, ale opakované klikanie nič nerieši. Treba počkať, kým okno nezmizne, alebo sa neobjaví hlásenie o chybe.

        0 0
        • homat  

          jen doplním – pokud po kliknutí na „Přidej odpověď“ přesuneš kurzor na horní lištu otevřenýho okna a změní se kurzor na přesýpací hodiny = něco se děje, kliknul jsem správně nemusím klikat znovu.

          0 0
          • Achi  

            :-) Už jsem to také zjistil:-) Můj pra-pc se tak chová běžně, takže sorry za opakování

            0 0
            • Vevoda  

              nebo taky můžeš stáhnou okno s odpovědí na lištu, minimalizovat.

              0 0
      • medved.m  

        Tak jsem ty Sensor Colt videl, vosahal a jo, docela se mi libi – fakt nevadi, ze nemaji zateplena kolena? Nemrznou nakonec srovnatelne s sortkama?

        0 0
        • Volf  

          je to s tenkýho materiálu. Spíš jen pro pocit, že máš delší kalhoty. Sice je mám, ale příště koupím ze silnějšího materiálu. Pokud je vezmeš do chladna, tak ti bude zima.

          0 0
    • camron  

      Už jsem je našel, tyhle…

      www.biemmesport.com/…prodotto.php?…

      0 0
    • Lister  

      Využiju tenhle thread.

      Chtěl jsem se zpatat jestli některé z uvedených kalhot jsou lehce zateplené, nebo jestli je to prostě jen dlouhá tenká lycra.

      Chtěl bych si totiž koupit 3/4 kalhoty s kvalitní vložkou, jestli bez nebo s laclem, tak to je fuk. Podmínkou ale je aby byly lehce zateplené – prostě neco mezi tenkou lycrou a Roubaix (nebo jak se tenhle děsivý název vlastně píše). Tenké nechci ty mi jsou na nic a hodně zateplené také ne v těch by bylo asi teplo. Využití od cca 12–18 st. Návleky nechci, protože ty neřeší zeteplení kyčlí a podbříšku, navíc už mám doma asi troje, ale jedině s čím se mi osvědčily jsou bajkové volné kalhoty s vyšší gramáží – tam jsou super.

      0 0
      • Lukecz  

        Řeším v podstatě stejný problém. Nejspíš budu muset vzít Roubaix od Kalase, protože na nějakou střední vrstvu sem nenarazil :(. Kolem 10 stupňů to bude fajn a kolem 18 to snad bude dostatečně ofukovat

        0 0
        • Lister  

          nakonec to asi dopadne podobně. Protože momentálně pod 10 st. vozím dlouhý čapáky ze superroubaix + pod to ještě spodky s cyklistickou vložkou. Takže když vezmu rubaix s vložkou tak mi ubyde jedna vrstva a ještě je ten matroš trošku vzdušnější.

          0 0
      • kámen úrazu1  

        Já mám tříčtvrťáky z Roubaix. Vedro v nich není. Dá se to to tak +18°C, když se maxima dosáhne jen na chvíli. Dlouhodobější teplotní maximum pro teplý golfky je u mě cirka 15°C.

        Ber to tak, že golfky z teplýho materiálu nejdou srovnávat s čapáky ze stejnýho materiálu. Při tepotách nad desítku se nepotíš na stehnech díky nepřítomnosti letních kraťasů, není Ti ale na stehny a kyčle zima, jako by mohla být v letních kraťasech s návleky (hlavně kyčle si letním kraťasům při těhke teplotách asmi moc neděkují). Když není vítr a neprší, holá lýtka nezebou – v čapácích z Roubaixu by se lýtka už potila. je to asi jako rozdíl mezi nepforuk bundou a vestou ze stejnýho materiálu – v létě k večeru, když se ochladí (třeba z 30 na krásných 20, na jaře bych se při té teplotě upekla), bundu nesnesu, ale ve vestě je mně příjemně. Mám bundu i vestu z naprosot stejnýho matriálu od stejný firmy. Rozdíl emzi zateplenými čapáky a zateplenými golfkami vnímám podobně – míň zakrytého místa a teplejší materiál mně vyhovuje. Stejně jako víc zakrytých částí těla a neteplý matroš.

        0 0
        • MlokCZ  

          Při teplotách nad desítku se na stehnech v dlouhých roubaix nepotím stejně, protože pod dlouhé nikdy nevozím krátké letní, protože mi to přijde jako dost blbá kombinace. Vždy vozím jen krátké funknčí trenky.

          Ale je fakt, že pod roubaix golfky už si nevezmu ty funčkní trenky jako pod dlouhé. A jak jsem psal výše, tak k dlouhým tenkým vozím také ty funční trenky, takže kyčle a partie okolo v pohodě, jen ty kolena jsou problém.

          Nebo že bych si jako za starých časů k těm roubaix golfkám pořídil dlouhé podkolenky a ty vozil sebou a když by byla zima tak je nandal. Nejdřív mi to napadlo jako vtip, ale možná by to vůbec nebyla špatná varianta, ty podkolenky budou skladné na vození do rezervy sebou.

          0 0
        • Lister  

          Je to přesně jak píšeš – problém většinou nejsou kolena ale kyčle a o to mi právě jde. Když totiž do teploty kolem 15 st použiju tenké letní a k nim návleky, tak je to úplně na nic – no kolena je teplo, ale podbříšek a kyčle promrznou. Možnost je dát pod ty letní ještě funkční prádlo, ale to nepovažuju za dobrý nápad – někomu to sedí, ale mě to většinou dost tlačí – používám Sensor DoubleFace. Navíc ty co mám, mají krátké nohavice, takže i když použiju návleky, které se dají vytáhnout skoro do 3/4 stehen, tak pořád tam bude pruh chráněný jen tím materiálem letních kalhot. Možností by byly velmi dobře ušité /žádné švy uprostřed rozkroku, ale po stranách/ spodky s nohavicí asi do poloviny stehen. Pod ty dlouhé neberu krátké letní, ale používám vnitřní kalhoty z bajkových volných Parel Izumy – skvělá věc, navíc mám doma ty volné kalhoty dvoje, tak je střídám.

          V terénu mám tenhle teplotní interval vyřešený tam beru volné kalhoty, které jsou trošku teplejší a k nim dlouhé nákoleníky, ale na silničce mám momentálně problém.

          A ještě jedna věc a už dám pokoj – to ideální teplotní rozmezí pro určitou kombinaci se u mě líší podle toho jestli je to silnice nebo MTB, ale to je naprosto logické. Na MTB je pro mě strop těch dlouhých tak 9 st, na silnici je snesu až tak do 13 se a to ještě v kombinaci s WS bundou, kterou třeba na MTB neberu vůbec – tam i když je velká kosa, tak beru jen profuk věci a přes to letní vestičku.

          0 0
          • Lister  

            PS: kdyby tak chtělo být jen 10 a pak rovnu 20 st a nic mezi, na to se totiž člověk oblíkne úplně nejjednodušeji :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Ono je to hlavně tím, že pod 10st. a nad 20st. je počasí většinou mnohem stabilnější a nejsou tak velké a rychlé výkyvy teplot.

              0 0
          • MlokCZ  

            No jo, hlavně to rozpětí kolem 13–16st. je problematické (tedy to rozpětí pro mě, každý ho bude mít trošku jinde).

            Jinak do 10st. vydržím v dlouhých roubaix s membránou na přední části a tak to poslední dobou vozím. Ono v tom není o tolik větší horko než když jsou bez mebrány. A přitom v těch stejných mám pořád pěkný komfort kolem 5st. a do 2–3st. se ještě v pohodě dá a nemrznu.

            V dlouhých roubaix bez mebrány klidně na biku do 12–13st. a nějak moc vedro mi ještě není. Ale asi je to tím, že přes chladnější část roku, klidně až do těch 14–15st. se snažím jezdit kopce na nízkých tepech (chtěl bych napsat v základní vytrvalosti, ale to opravdu u mě ani na 22/34 často nejde), takže tím se tolik nepřehřívám. Také do těch cca 12st. vozím budnu s membránou, v které se samozřejmě potím více, ale neprofoukne.

            Takže se vrhám na testování varianty roubaix golfky + pro ochlazení podkolenky a budu dělat úchyláka :-)

            0 0
            • Lister  

              Takže včerejší zkušenost – teplota od 17–13 st.

              Vyjel jsem v kombinaci spodky DoubleFace od Sensoru, nákoleníky z Roubaix + elastické lehké kalhoty s vložkou. Z prvu celkem peklíčko, ale jak se lehce ohladilo, a já se trochu zapotil tak to bylo přesně to co bylo potřeba. Takže z tohoto pohledu budou asi ty golfky od kalase z Roubaix ideálním řešením.

              Akorát k nim mám jeden dotaz – jaký mají střih, jestli nejsou náhodou na supervyšvihané jezdce. On ten materiál pojme dost velké rozmezí, ale přece jen kdyby to bylo střizěno až moc na úzko, tak se do toho nenacpu. Ty elastické krátké, co mám, jsou taky kalas, tak doufám že nebude problém, ale přece jen pro jistotu je lepší se zeptat :-) PS: velikost zvažuju L

              0 0
              • MlokCZ  

                Včera jsem byl v tenkých 3/4tečních a nic pod to a celou dobu pohoda. Jenže u nás to neslezlo ani na chvilku pod 17 a bylo 17–19, prostě včera paráda.

                S tím střihem těžko říct. Mě jsou Lka (na mojich 182cm a kratší trup, tedy nejsou mi krátké kšandy) dobře a natáhnul bych na sebe i o malinko užší a jsem spíš hubenější (ale už také ne typ kostlivec, na).

                Třeba od Kalaše ty dlouhé čapáky s membránou mají střih o trošku užší ve stejné velikosti a ty můžu mít ještě taky.

                Takže pokud ti jsou jiné Lka od Kalaše, tak ti snad budou dobře, když patří v rámci té velikosti od nich spíš k těm volnějším střihům.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.