• kalisan

    Zdravím,

    mám renovovanou favoritku z cca 70. let :-)

    Řazení 2×6, přehazovačka a kliky SH 106, přesmyk SH 600, vyhrabano z otcového skladku, a nahozené na rám.

    Řazení mám dualní (neproklínejte mě, řadí to přesně a bez problémů)

    Nevím ovšem co tam mám za řetěz.

    Nyní mám problém, že při jízdě mi „spadne“ řetěz z spodní kladky přehazovačky. Pomůže krátce pootočit dozadu a jedu dál. Ale mám obavy abych takhle jednou netahal přehazovačku ze špajlí. Dělá to téměř při jakýmkoliv převodu (není překřižováný řetěz).

    Mám špatný řetěz nebo čím by to mohlo být?

    Děkuji za rady.

    0 0
    • Smazaný účet  

      nemas raminko hazky krive/do vrtule? Mas na kladce jeste nejake zuby? Neni v riti lozisko kladky?

      0 0
    • pee.tr  

      Kdysi se mi tohle dělo dost často na fovoritu. Vždycky jsem musel během jízdy šlápnout nohou do řetězu a nasadit ho zpět. :-) Projevovalo se to hlavně na rozbitých silnicích. Pak jsem odhalil, že je blbě smontovaná přehazka. Nevím, zda ji tak pustil někdo před mnoho a mnoho lety v ČSSR z výroby, nebo ji předchozí majitel rozebral a blbě sestrojil. Každopádně byla ta část ramínka, která je blíž ke kolu otočená vzhůru nohama, kdy pak řetěz dole neměl potřebnou boční oporu. Ale to byla hazka favorit, takže třeba máš úplně jiný problém.

      0 0
      • kalisan  

        Noo tu boční oporu tak taky námám.. to jsem se divil, ale nevšiml jsem si,že by byla opačně :-D Zkouknu :)

        0 0
        • pee.tr  

          Je to už tolik let, co jsem to řešil, že si to už přesně nepamatuju, jestli jsem na to přišel pohledem na jinou stejnou přehazku, a nebo jestli jsem to ramínko jen pokusně otočil, aniž bych si byl jist, jak správně patří. Ani si už s jistotu nevzpomenu, byl-li problém s padáním dovnitř nebo směrem ven a kterou stranu ramínka jsem vlastně otáčel. Jistý je pouze to, že padání ze spodní kladky se od té doby již více neobjevilo a řazení dál fungovalo bez problémů. Teď u kola bohužel nejsem a nejezdím na něm. Mohu se ti mrknout večer doma.

          0 0
          • pee.tr  

            Sakra, teď mi došlo, že tu konkrétní hazku už na tom kole vlastně nemám. Ale mám tam taky favoriťáckou, podle které jsem tu předešlou možná právě opravoval.

            0 0
      • kalisan  

        A jinak ta přehazka bude taky z doby ČSSR :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.