• orca.1

    Nazdar, chci pořídit kalhoty pro období podzim-jaro. Využití jak venku , tak pro běžné denní nošení, v chladu kombinovat s termoprádlem. Otázka je , zda by stačily bavlněné např.:www.svetoutdooru.cz/clanek/?… nebo s membránou: www.svetoutdooru.cz/clanek/?… ? Bavlna výhoda prodyšnost, nevýhoda promokavost, u membrány naopak. Existuje vůbec nějaký rozumný kompromis? Cena do 3t. Zatím jsem koukal na Tilak a High Point, další náměty vítám. Díky.

    0 0
    • Twister  

      Na normální nošení bych bral bez membrány. Tyhle gatě mám a jsou dobrý www.directalpine.cz/…etail_LS.asp?… Hodně rychle schnou, materiál trochu tlustší, takže pro teploty okolo 10 stupňů jsou akorát, snesou se i když je teplejš. A dobrej design, tohle je blbá fotka. Koupěj se v každym Hudy sportu.

      0 0
    • RUMcajs  

      Ty bavlnene Crux mam a jsem spokojeny. Nosim je do kanclu i na ven. Strih je pohodovy, nikde netlaci a pasek dobre drzi. Zatim asi jen 5× vyprano a barva drzi.

      Jestli je stejne strih i u tech ze Scholleru, tak do nich jdu na vanoce taky.

      0 0
      • orca.1  

        Jaká je pro ně tak optim. teplota (bez termoprádla), snesou lehce nad nulou? Jinak ty Cruxy Schoeller zatím asi vedou.

        0 0
        • RUMcajs  

          No, to zalezi na tom co delas, citlivost na chlad, vetru… V kanclu mame kolem 25C a jsou O.K. Proste slabsi platno, nebo bavlna, tak si to predstav.

          0 0
    • favorit.  

      co povazujes za za noseni venku? Na zimu a i leto mam tyto www.hannah.cz/…per-iii.html (kdyz vidim tu cenu, jeste ze mam kamarada, co je prodava :-)) a na takovy to normalni noseni pro ted mam shop.uax.cz/pde­tail.php?cz=371&­sk=1 nebo tohle www.rejoice.cz/Default.aspx?….. Pak jeste mam takovy khaki Salewy, ale ty uz bych asi v zadnym katalogu nenasel. Uz nejsou nejmladsi… ;-)

      0 0
    • marapara  

      U ceny do 3 tis. asi kompromis neexistuje. Je to nějaký šusťák, který ti časem něbo při silnějším dešti promokne nebo. Já jsem před lety koupil kalhoty od Sport Schwarzkopf, teď Highpoint. Byl to nějaký nejvyšší model Zemu Q3 s volně vloženou membránou, celorozepínací. Stály docela dost, tuším 5500. Překpavila mě jejich vysoká prodyšnost. V zimě jsem se pod nimi nezapotil. Jednou jsem je měl i v Roháčích na jaře, za vlhkého počasí, chvíli déšť, vítr, mraky … a moc jsem se v nich nepotil. Předtím jsem měl kalhoty za 2500 a potil jsem se v nich jako v igelitu. Nedá se to vůbec srovnat.

      0 0
      • orca.1  

        Rozumím. Jen se snažím získat za málo peněz hodně muziky :) a univerzalitu. Asi budu volit spíš prodyšnost před nepromokavostí, tj. stretch.

        0 0
    • MARIN  

      Jsem pres rok stastnym majitelem Pinguin Ranch www.bartsport.cz/…inguin-ranch Voduodpudivost zatim i po cca 6 vyprani funguje dal. po velkem slejvaku opravdu rychle schnou

      0 0
      • mr.antik  

        tak ty mám taky, vypadají dobře, jsou takové lehčí a vzdušenější než patroly, ale asi i méně odolné, proto je spíš nosím jen tak na nošení.

        0 0
      • raceman  

        taky sem se stal jejich stastnym majitelem…

        a prej je ta vodeodolnost garantovana po 40 pracich cyklu

        0 0
    • scret  

      tak tohle je jedna z veci ktery si budes muset vyresit sam plus tvoje penezenka,ja ti muzu maximalne poradit co je na trhu a co je dobry a co spatny…

      takze varianta 1. :gate ze sintetiky a bavlny – Patrol,Mounta­iner,Rain Forest Kongo (ty mam) atd. atd. Dobrej univerzalek,jak na hory,na tury,do mesta apod. Vetsinou od vyroby naimpregnovany,novy fungujou dobre…ta vodoodpudivost chvili vydrzi…ale pri desti samozrejme po case promoknou…doba schnuti rumerna…

      varianta 2. : koupit membranovy (Tilak,High Point apod.) nepromokavost zajistena,dejchani dobry,ale samozrejme v ramci membrany,v 99% sustej,do mesta se taky moc nehodej…

      varianta 3. : lehky sinteticky – maximalni prodysnost,extremne kratka doba schnuti,profou­knou:( protecou,pri lehkym desti maximalne chvili voda po nich stejka…ale nacucaj se,mokry nestudej…jakmile prestane ale prset,za 20 minut jsou na tobe suchy… zateplovat se pod ne dle libosti funkcnim pradlem… kazdej vyrobce dela minimalne jeden typ tehle gati…Tilak (IBQ), High Point (IBQ,Nanopel…) atd. atd.

      posledni varianta: koupit softshellovy gate – neprofuk,udrzej dost vody,nejsou studeny,pomerne dost dejchaj…vyrobci Tilak,High Point,¨Direct Alpine atd.

      0 0
    • scret  

      jinak jsem zapomnel dodat,co mam za gate…

      Humi Tom: www.humi.cz/?…

      High Point Saguaro (Nanopel)

      Rain Forest Kongo II (neco podobnyho jako Direct Alpine Patrol) ty mam dvakrat

      High Point Teton (membrana BlocVent)

      Berghaus (nevim nazev,ale jsou to 185g!!! GTX Paclite gate do 3/4 rozepinatelny)

      0 0
    • Bajker16  

      Na www.rejoicespalena.cz mají taky docela slušnej výběr. Já mám model Fat Moth a úplná spokojenost.

      0 0
    • pasek  

      mam direkt alpin patrol .mam je na bezny noseni do mesta ,popr turistiku …sou vyborny,vydrzi mensi destik nebo vlhko(nenasaknou se jako rifle),na noseni VELICE pohodlny …PROSTE SOU FAJN :-D

      0 0
    • sportovni_biker  

      Cruxy mám. Vozím je po závodech a i ve městě v nich někdy chodím. Světlá barva se rychleji zasere, ale není to nic hrozného. Pozor, že se na bavlnu dost chytají chlupy a další bordýlek, tak občas to chce přemýšlet nad tím, kam si sednout :-) Vybíral jsem je hlavně, protože jako jedny z mála měly dlouhé nohavice při malém obvodu v pase, tak mi ani nic jiného nezbylo :-), ale jsem spokojený.

      0 0
    • Fernet-stock  

      zdar

      hle jeden dotaz tak trošku mimo, ale jak je to s takovýma kalhotama co jsou relativně volný u kotníků, a tím jak se to zamotává do řetězu při šlapání? Chci si taky koupit nějaký dlouhý ale vyloženě elasťáky se mi nelíběj (na mojí postavu by to bylo i fakt dost divoký) ale zase se bojím toho že s takovýmhle střihem si někde rozbiju v lese hubu protože se mi to chytne do řetězu…

      0 0
      • pete_ax  

        Endura Techpant – dole jsou relativne siroky, cumel jsem na to, kdyz mi prisly, ale zatim v pohode. Doposud zadnej problem a ani to nevypada, ze by se mely do retezu chytit.

        0 0
        • Fernet-stock  

          mno a jak dlouho je máš? :-) ono znáš to pořekladlo o tom utrženým uchu.. :-)

          kdo jinému jámu kopá až se ucho utrhne nebo jak to bylo. :-D

          0 0
      • jIrI___  

        Proti zamotání kalhot do řetězu nebo převodníků existuje jednoduchá pomůcka – buďto si je na straně u řetězu zastrčíš do ponožek nebo je sepneš kolíčkem na prádlo tak, ať jsou kolem kotníků na těsno. Nevzhledné, ale praktiké :)

        0 0
        • Fernet-stock  

          nepraktické. z vlastní zkušenosti vím, že kolíček časem spadává. a zastrčení do ponožek… mno buď bych je musel mít dlouhý jak tejden před výplatou nebo bych musel mít vysoký ponožky. a obojí mi nepřijde moc praktický. :-)

          0 0
      • orca.1  

        Kousek pásky (tkalounu) se suchým zipem a stáhnout nohavici. Jsou v prodeji i hotové reflexní pásky.

        0 0
      • Treeper  

        Koukni na ty kalhoty od Endury, vetšinou mají stahování u kotníku pomoci suchého zipu, koupil jsem nedávno Hummvee a zatim se mi to do řetezu nedostalo ani jednou

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.