Osmice nebo špatně usazený rám?

7 nepřečtených
  • Prettorian1

    Zdravím, mám dotaz na zkušenější bikery. Nešikovně jsem teď trefil zadním kole patník a cvaknul jsem gumu. Po výměně pláště a protočení kola se mi zdá, jako bych měl trochu osmici. Kamarád mi ale říkal, že to bude určitě plášť, protože ráfek vypadá v pohodě. Tak jsem to několikrát vyfoukl, nafoukl pořádně na max tlak, vytáhnul duši, zkontroloval, jestli není přetočená, dal ji zpět atd. Nakonec jsme vrátil zpět původní zalepený plášť a je to pořád stejný, tak nevím co bych ještě zkusil.

    Přikládám odkaz na video

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      A co si tak zkusit něco připevnit ke vzpěrám a zjistit, jak na to ráfek je. Nejdřív ráfek bez obutí, pak obutý. Zkontroluj, jestli třeba nepovolil jen jeden drát, i to se občas stane.

      0 0
    • wilda81  

      Z videa to vypada, ze je rafek OK a hazi jen na plast.

      Na plasti byva takova „ryska“ kolem celeho obvodu. Zkus zkontrolovat jestli je vsude stejne daleko od rafku. Pokud ne, tak vyfouknout, namazat patky mydlovou vodou a znovu nafouknout.

      edit: Kontrolu rafku uz ti vysvetlil Krab.

      0 0
      • Prettorian1  

        K rafku jsem připevnil kouske dřevěné latě a dal ji těsně k ráfku a ráfek by měl být ok. Na gumě je taková ryska a ta vypadá všude v pohodě. Já jsem to schválně nafoukl na maximální tlak, ale nepomohlo. Tak ještě zkusím tu mýdlovou vodu. Ale když ta ryska se zdá ok, tak nevím no.

        Každopádně můžu na tom tak jezdit? Třeba si to sedne až zas někde poskočím v lese.

        0 0
    • jihra  
      1. možnost – pokud je ten „hrb“ na plášti v místě, kde je ventilek, tak sis asi skřípnul duši pod okraj pláště. Vypustit duši, v místě ventilku monterpákou nadzvednou okraj pláště a ventilek zasunout co nejvíc dovnitř ráfku. Tohle udělat i z druhým okrajem pláště v místě u ventilku. Trošku nafouknout a zkusit, zda jde ventilkem hýbat dovnitř ráfku a zpět – měl by jít zasunout dovnitř ráfku skoro celou délkou (samozřejmě při tom nesmíš mít na ventilku našroubovanou tu matičku, která se „doráží“ až k ráfku). Pokud bude duše skříplá pod okrajem pláště, tak to nepůjde, ventilek do ráfku zatlačíš jenom o kousíček.
      2. pravděpodobnější možnost – plášť v ráfku správně nesedí. Prostě „nevylezl“ v jednom místě z ráfku tak, jak by vylézt měl. Co s tím? Nastrouhat do vody kousek mýdla a udělat si spíše hustší mýdlový roztok, nechat to pořádně rozpustit, musí to být řádně mazlavé. Vypustit duši, v místě „hrbu“ odchlípnout plášť od ráfku a v místě, kde plášť dosedá do ráfku plášť pořádně namazat tím mýdlovým roztokem – a to z obou stran. Nafoukat a mělo by to být OK.
      0 0
      • tonik666  

        Chybi jeyte moznost „plast na pikacu, hazi a nejde srovnat“

        0 0
        • jihra  

          Ono při tom cvaknutí duše se mohl cvaknout i bok pláště a bok povolil, začal se trhat – pak hází.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.