• Consuelo

    Oprašuji téma „problémy s ořechem“. Mám na ořechu (pro 7 speed) Shimano zřejmě nějakou vůli. Ořech se lehounce jakoby „kývá“ a s ním celá kazeta. Kazeta je dotažená, pastorky se nehýbou. Lze s tím něco dělat? Utáhnout volnoběžku, vyměnit kuličky, popř. jak? Náboj je ve 100% stavu a kazeta taky. Ptám se proto, jestli to udělat doma, nebo to dát raději do servisu. Abych tam ale nebyl za blbce, že „takovouhle prkotinu si dělá každý doma…“ Díky.

    0 0
    • petebike  

      jestli na to mas doma naradi tak si to udelas sam – musi mit 10 imbus a matici na rozebrani orechu, rozeberes, cely rozlozis a pripadne vyndas jednu ci dve setinovy podlozky…dej pozor na praporky a pruzinky, docela to je narocny to rozdelavat – nechal bych to tedy bejt tebou na nejaky servis – ale nekde sem docela koukal za rozebrani a vycisteni orechu sem videl i 400 ,–…

      ja to delal parkrat, nastesti ze vsech kol co mam doma se snazim shimano naboje davat pryc…

      0 0
      • Consuelo  

        Díky pánové. Jsem Campař, Shimano mám na zimáku. Uvidím, možná se do toho pustím. Může tahle vůle způsobovat to, že ten malý pohyb cítím tu a tam v klikách? 400,– za utažení atp. není málo. Jsem zvědav, kolik si za to kdyžtak řeknou. Díky moc za rady!

        0 0
        • juli  

          Pokud je vule velka, tak ji pri slapnuti do kliky pocitis. Jinak v servisu nebudes platit za „utazeni“, ale za rozborku a sborku orechu a to neni prace na 10 minut. Pro uplnost pridam foto naradi, ktere potrebujes pro profi servis orechu. Spousta veci se asi najde doma, snad jen bude chybet klic na povoleni misky – ten nad imbusem.

          0 0
          • Consuelo  

            Aha, tak tam bude asi vůle až moc velká. Tak 98% jízdy v pohodě, ale tu a tam to při šlápnutí vypadá, jako by byl nějaký óbr vakl v šaltru či co, i když samozřejmě není. Já vím, že to asi není sranda rozebrat. Víc než peníze mě děsí nadcházející jarní fronty v servisu. Sada, ač starší RX100, je v dobrém stavu, takže bych to rád měl v cajku. Díky pánové za rady.

            0 0
            • pepek  

              To je sna lepčí koupit nový, ne? Pokud to nechceš sám spravovat, tak dát : 400 za opravu starýcho ořechu?

              0 0
        • mechanik  

          400,– není málo, ale je to dost „piplačka“ tak,že asi tak :-)

          0 0
      • maxtor  

        A je vnitřek sedmičkových ořechů stejný jako u devítkových? Já nevím, ale měl jsem starší ořech na sedmičku, ale tam to bylo úplně jinak. Byl to nějaký starý Altus…

        0 0
        • petebike  

          jo tak to bohuzel netusim, 7micku sem jezdil ze zacatku asi 3 roky a nikdy sem ji nerozebral, :-( pravda ptal se na 7ckovy orech – to sem prekoukl

          0 0
    • Phoebe  

      www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

      Dá to práci, ale dá se to :o), jak psal Pete. Chce to hlavně trpelivost. Jinak ty distanční podložky nevyndavej obe, vyndej jen tu slabší, ořech musí mít málou, nepatrnou vůli, jinak se ti bude zadrhávat.

      0 0
      • pepek  

        Právě, jestli se mu kývá ten ořech opravdu jenom „lehounce“, tak bych to tak nechal. Radši trochu větší vůle, než žádná.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.