• deda

    Jak úspěšně bojovat s opruzeninami, které pravidelně vznikají v rozkroku? Měním několik druhů kalhot, ale téměř bez úspěchu. Trochu pomáhá jako prevence mast na dětské opruzeniny, ale není to 100%. Jinak po namazání do druhého dne mizí…

    0 0
    • jIrI___  

      Nepomohla by změna sedla?

      0 0
    • mufák  

      asi tě moc nepotěším,ale je tady i varianta,že budeš muset tuhle hrůzu snášet pořád.Jako můj táta,kterej to celej život přejížděl a nakonec mu doktor řekl,že ať se na to kolo vysere.Snad to vyřešíš a najdeš něco co ti pomůže,je to hnus.Držím palce

      0 0
    • Pebe  

      zkus Sportique Century Riding cream většinou mívají na vyzkoušení testovací pytlíčky, mě to na delší vyjížďky hodně pommáhá.

      0 0
      • skier  

        Tak já jsem se nechal taky zlákat a mám letošní zkušenost,že to stojí úplně za ho.no. Bez namazání je to snad i lepší, než když se tím napaplu. U mne nejvíc funguje vazelina.Ne ta do ložisek :-) , ale zdravotní. Známý ji používá nějak smíchanou s mariuhanou a pochvaluje si, mám slíbený kelímek. Výborné hojící účinky této směsi jsou ale všeobecně známé.

        0 0
        • Pebe  

          hojící účinky nehodnotím, na hojení se mi nejvíce osvědčila kalciová mast(Calcium panthotenicum). Sportique před jízdou.

          0 0
          • kubad  

            mě se osvědčil Sixtus když sem potřeboval

            0 0
            • kubad  

              Sixtus tak bohužel tohle je odkaz se správnou cenou :-(

              0 0
              • Pebe  

                ten jsem kupoval v Praze, funguje taky dobře, ale ten tea tree smrad nesnášim, takže to šlo pryč. Ten Sportique je taky něčím navoněnej, ale dá se to přežít

                0 0
                • MARIN  

                  jo jo podle toho aroma uz moje pozna, ze vyrazim na dlouho na kolo :)

                  0 0
            • petryk  

              Sixtus není vůbec špatný, ale jak psal Pebe, taky mi ta „vůně“ moc nejde do nosu a navíc je taková trochu netaktní…

              Když jsem cosi kupoval na wigglu, tak jsem na zkoušku přihodil Udderly Smooth. Je toho celkem velká pixla, což mi vydrží výrazně dýl než Sixtus, hojící účinky nižší, ale taky to není přímo hojivý krém, ale za to konzistence podobná jako klasický tělový krém a vůně taky tak. Navíc cena velmi slušná.

              Mimochodem – jak Sixtus tak i Udderly používám až po, protože před jízdou se nemažu – vždy mi uškodilo než pomohlo…

              0 0
              • o.1  

                Na hojenie ten sixtus trochu funguje ale ovela ucinnejsi sa mi zda obycajny Dermazulen

                0 0
    • jecnak  

      Jine sedlo, jiny posed, kvalitni kalhoty s vlozkou, oholit, mazat, obcas jet vstoje – nezustavat dlouhodobe v sedle, ale to plati hlavne pro silnici.

      0 0
    • Marcel T  

      Ahoj, hele, dle mého žádná mazadla nepomůžou, dokud to budeš dál jezdit… Zkus si dát chvíli pauzu, mazat to nějakou to mastí – třeba u mě dobře funguje baby aviril. Používáš volné, nebo nějaké přiléhavé kalhoty? S vložkou, nebo bez? Co takhle zkusit zamezit tomu, aby se o sebe vnitřní strany stehen třely přímo – tím, že použiješ nějaký elastický kalhoty, aby se o sebe třel ten materiál a né tvoje třísla. Měl jsem něco podobného z běhání – fakt VOPRUZ :)

      0 0
    • drtyc  

      opruzenina je z vlhka tepla a mechanickeho poskozeni.

      ja rikam spodary od moiry ultralight, pokud pojedes do tropu, tak jeste nejaky antiperspirant jako active 3 od adidasu nebo drijak z lekarny – ale ten active 3 by nemel jen antiperspirovat, ale i sat vlhkost. ososbne mi prijde, ze ta rada antiperspirantu od adidasu pred active 3 co nesala vlhkost mela vetsi protipotivy ucinek, ale pod zatezi stejne prepotis cokoliv, takze na sport tu active 3 na takovy to normalni fungovani byla lepsi ta drivejsi rada a nebo byli koncentrovanejsi a ted akorat ubrali na ucinnych latkach? kdo vi. kazdopadne ne sprej, ale tuhy slozeni. sprej kdyz se prepoti, tak se odplavi.

      to k prevenci a na leceni bych se zeptal asi nejake cerstve maminy, co pomaha nejlip na mimina, aby nervaly a daly pokoj.

       
      0 0
      • 4xMM  

        Tak našim klukům když byli miminka a měli opruzený zadeček, pomáhala asi nejvíc mast Bepanthen; také pomáhá kojícím maminkám na prsa atd., obsahuje D-Panthenol a kůže se s tím rychle zregeneruje. Existuje i krém BepanthenPlus, je méně mastný než ta mast a obsahuje navíc desinfekční složku (např. když je kůže odřená aby se nezanítila). Jinak je pro miminka (a třeba i cyklisty ;-)?) i docela dobrý krém proti opruzeniném z drogerie DM, od jejich značky Babylove.

        0 0
      • drtyc  

        jinak v tuhle rocni dobu to je z treninku v mistnosti?

        na to pak pomaha klimatizace nebo susicka vzduchu a poradny pruvan a nesedet porad v kuse

        0 0
    • Janes  

      Z kalhot jedině elasťáky s plínou a mazat Ondřejovou mastí ,klidně i na jízdu. Mě to tak alespoň funguje.

      0 0
    • TheIF  

      Co nezkoušel někdo ozonej Elite O3one Protective ? Mají ho i na kupkolu

      Podle toho popisu se stím snad mažou celý nohy, když to zlepšuje okysličování svalu :-)

      0 0
    • tomaschek  

      Taky na to trpím, mám rychlý metabolismus a při sebemenší fyzické aktivitě se strašně potím všude po těle, na zadku a v tříslech obzvlášť :-( Ale mám už 2 roky klid, takže můj postup zabírá – před každou vyjížďkou se namažu docela silnou vrstvou dětského PENATEN krému, nebo jakoukoliv podobnou velmi tuhou lbílou ékařskou vazelínou. Napatlám to na třísla i nižší partie a mám klid :-) Nevýhoda je, že ta hrubší bílá vrstva špiní vložku, ale je to lepší, než být opruzený.

      Když jedu na kratší nebo méně intenzivní vyjížďku, vystačím si s obyčejnou mastnou indulonou. Ale ten PENATEN nebo MENALIND PROFESSIONAL krém jsou jistoty, opruzeniny nemají šanci.

      0 0
    • jIrI___  

      Všichni krém mažete přímo na kůži? Někde jsem četl, že se jím namaže jenom vložka v kraťasech a účinek to má stejný.

      0 0
      • tomaschek  

        Jasně že na kůži. Vložka se nedotýká všech míst, na kterých se potím (třísla apod.). Je to individuální, kámoši se třeba nemažou vůbec a nemají problém, a to nemažou ani tu vložku.

        0 0
        • jIrI___  

          Já se taky vůbec nemažu. Jen jsem se zeptal ze zajímavosti, protože mi přišlo divné patlat jen tu vložku :-)

          0 0
    • Volf  

      Neber to jinak než to je napsaný, ale meješ se než jdeš na kolo??

      0 0
    • daymaker  

      Základ je Ondřejovka… Ta strčí všechno hravě do kapsy. Druhá věc je mít čistý an… No jednoduše si před jízdou umýt pr… =) Starověká pravda jako samo kolo. .-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.