• jobis

    Zdravím, máte někdo zkušenosti se svařením prasklého hliníkového rámu? Kde a za kolik a jestli nemá cenu koupit rovnou nový? Praskl mě těsně nad svarem nad středem na sedlové rámové trubce a to docela dost, skoro kolem dokola.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Jaky ram, nahod fotky. Jinak je asi lepsi podivat se po novem ramu…

      0 0
    • MirosPikos  

      Zkus se trochu rozepsat, co je to kolo, co je to za rám, jak starý a podobně. Jestli vůbec má cenu to řešit a nekoupit novej rám nebo kolo a tohle zavařit a nechat na zimáka.

      Já na podobným místě nechal svařit 3× zeslabovanej rám (Rock Machine Perfect (materiál Alu Easton Ultralite, neznám obvyklé číslo jak je zvykem). Vařil mi to nějakej člověk, co dělá na letadlech. Udělal mi to na počkání doma v dílně, celý jsem to pozoroval. Už si nevzpomenu co za to chtěl, ale pár stovek. Vešel jsem se určitě do 500,–

      Na rámu jsem ještě ujel celou další sezonu, ale pořád mi to vrtalo hlavou, tak jsem pak koupil radši novej bajk a z tohohle udělal „chlastací“ kolo a nebo prostě takový přibližovadlo do města.

      Jestli chceš fotky, dodám. Jinak sháněj kohokoliv, kdo vaří hliník, oni už si s tím poradí a za pár stováků to udělaj. Z Budějovic nejsi, takže nemá smysl, abych ti toho člověka doporučoval.

      0 0
      • jobis  

        Je to silnice, Merida, ježděná 3 roky, foto u sebe nemám, ale je to jako tato, akorát starší model: http://www.merida-bike.cz/…e-95–30–2012

        Zkusím se poptat po známých kdo vaří hliník, sundám kliky a dám tomu pokus, když to nedopadne, tak koupím novej rám.

        0 0
        • MirosPikos  

          Zkoušels, co na to řekne ten, kdo ti to prodal? Třeba by ti dal alespoň slevu na novej rám.

          Jinak to ale moc dlouho nevydrželo. Máš moc velkou sílu v nohou :) Kolik si na tom za ty 3 roky natočil?

          0 0
        • Milvus888  

          Nema merida zaruku 5 let na ram ?

          0 0
        • jobis  

          No moc jsem na ní nenajel, tak 15 000, nějaký vadný kus. O záruce u Meridy 5 let jsem tedy neslyšel.

          0 0
        • K2  
          • svařit jde většinou všechno
          • najdi záručák
          • i kdyby to bylo po záruce, tak to nafoť a napiš velmi slušný dopisprodejci a dovozci zároveň, že tě překvapila krátká životnost jejichrámu od světové značky a zeptej se jich, jestli náhodou nemáš nárok navýměnu nebo výraznou slevu na nový rám (že jsi byl jinak s rámem aznačkou velmi spokojen)…
          • v minulosti byla Merida celkem vstřícná…
          0 0
          • MirosPikos  

            +1 přesně tak, tímhle rozhodně nic nezkazíš :) A kdyby to nezabralo, tak to můžeš ještě zkusit po zlým, že už si takovej brak nekoupíš a budeš je všude pomlouvat :)

            0 0
    • Pac029  

      Mel jsme prasklou zadni vzperu a naprasklou sedlovou pod presmykem, nechal jsem si to delat pres RockRoad v Brne (Palackeho?) Ze to bylo dvoji vareni (a dal tam vyztuhu) stalo to litr, jinak to melo byt za 800,–. Byl to hlinik rady 6000, spravne se ma zapekat, no ja si rikal, ze na zimaka, do prace a popojizdky to bude dobry, zatim drzi neco pres 700 km mesto a takovy ty polnacky a pesiny kolem Brna. Kdyz jsem si zjistoval co a jak, tak se zapecenim a novym lakem uz bych zacinal tak na 4–5 litrech a to se mi do toho ramu uz davat nechtelo. Jestli se to vyplati si musis posoudit sam, nekdo tu obcas uvadi, ze kdejakej sikula co vari hlinik to udela i za 300,– a pod.

      0 0
      • jobis  

        Tak jsem našel borce co vaří už nějaký rok a za 300 Kč mě tam hodil nějaký menší vzpěry a svařil. Vzhledově to vypadá jako když jsem si to dělal sám a je to bez dalších tepelných úprav, ale snad to vydrží. Aspoň mám rám na zimáka.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.