• kam

    Pokud zde někdo prodělal operaci dioptrií laserem tak ať mi prosím napíše, za jak dlouho po operaci začal jezdit na kole. Naplno mi řekli za 5 týdnů, klouzat bez námahy po rovině za 2. Jaké máte zkušenosti ?

    0 0
    • kopečák1  

      Pokud si dobře pamatuju, já sem nemohl asi týden do bazénu (oči do vody) a dávat bacha na vítr… je to kvůli správnému srůstu oka po operaci…

      100% záleží na metodě operace a individuálním vyšetření po ní… tudíž bych se řídil tím, co mi řekne doktor…

      Oči nejsou prdel…

      0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Radši později, než dřív. Ale myslím, že do měsíce by to mělo být v pohodě. Člověk to cítí, kdy už má rohovku srostlou a vidění je už ostrý. Já měl hodně dioptrií, proto mi to trvalo možná i něco přes měsíc (ostrost vidění dlouho kolísala) a do tý doby jsem to radši neriskoval.

      0 0
      • Volovec  

        Uz se to tu nekde resilo. Ja jsem byl na operaci loni na podzim treti den po poslednim bezeckem zavode, takze jsem pak mel ukazkove odpocinkove obdobi.

        Na kolo jsem nevlezl skoro 3 tydny, klusat jsem zacal 14 dnu po operaci. Na bazen az po 6 tydnech.

        Asi by to slo vsechno drive, ale nemel jsem kam spechat.

        Kdyz jsem cca tyden po operaci delal v lese drevo, tak jsem si radsi daval na oci lyzarske bryle.

        0 0
    • mastihuba  

      po debatě s očařem a s technikem od laseru, bych do toho stale ještě nešel, ale ja mam malou vadu a zvládám to i bez brejlí :D K dotazu. Mělo by to byt v cajku během pár dnů, je to individuální.

      0 0
      • Memphis22  

        Můžeš rozvést, proč by si do toho nešel?

        0 0
        • mastihuba  

          Nejsem specialista, ale v zásadě proto že při malých očních vadách a cylindru, který mám není 100% výsledek zaručen. Hodně záleží na typu vady. U starších lidí kdy je kombinace dalekozrakosti a krátkozrakosti to pak někdy neřeší krátkozrakost apd. Naopak nutno podotknout že někteří starší lidé po operaci říkají že tak dobře neviděli ani za mlada. Tady na foru je to zbytečný řešit, v těhle případech je nutná konzultace s odborníkem. Je spousta lidí i tady na foru kterým to pomohlo. O laseru se tady na foru psalo hodně ale už si nepamatuji název vlákna.

          0 0
      • Mikikuba  

        Pokud budeš chtít další info napiš mi na mail.Dopodrobna jsem to řešila s primářem Stodůlkou ale je to tak jak je i zde napsáno. Záleží to na tom jakým laserem, kdo a jakou vadu ti budou operovat.

        0 0
        • Ruprt2  

          Jak se má aktuálně tvoje pravé oko?

          0 0
          • Mikikuba  

            zlepšilo výrazně.chtělo prostě o tejden víc:)ale to jak si ti sedne vidění je fakt individuální.Pan primář Stodůlka měl tvrdý výslech:)ale je opravdu skvělej. Říkal, že je vyjímka když trvá dýl jak měsíc. Teď odhaduju vidění na -+ 90% víc tápu na blízko což je daný jednak druhem operace a jednak mým důchodcovským věkem:)

            0 0
            • Ruprt2  

              Jo, až to budeš absolvovat příště, tak dostaneš rovnou celou novou bifokální čočku :-)

              Ale zaplatíš 2× tolik.

              0 0
              • Mikikuba  

                věděla jsem to.jasně mě na to upozornil.ale pro mne je menší zlo brýle na blízko než stav který jsem měla.odhadl -+ že je budu mít do 5 let.a řešit laserem je nemíním.prostě brýle na blízko akceptuji. neboj mám 100% info:)

                0 0
    • drevik  

      Já byl na laseru levého oka 6.3.a řekli mě to samé jak Tobě ,hlavně lehčí jízda s cyklobrýlemi proti větru(teda múžu jet i po větru :D).Toto jaro mě však nějak na kolo netáhne,zkusím o víkendu dovršit letošních 100km.Jak píše kopečák opravdu oči nejsou prdel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.