• Kikikubi

    Ahoj, ma prosim smysl odpruzena sedlovka na XC, karbon. ram? Pokud ano, ktera. Dekuji.

    0 2
    • novas752  

      Ano i ne. Zadek to sice odpruží ale z kopce a tam kde to hodně drncá je stejně potřeba jet ve stoje = lepší je začít dole. Celkově větší pohodlí dostaneš z dobrých širších plášťů ne tenkých duších nebo bezduších s rozumě nízkym tlakem. Odpružena sedlovka k tomu navíc spíš pro někoho kdo má vyloženě problémový (spodní) záda a musí to mít fakt extra.

      0 0
    • HadVoe  

      koupil jsem nasim na HT elektrokola suntour odpruzenku. tam patri. ma to 5cm zdvih a je to pohodlny. poznaj to. ale na obyc kolo bych to nechtel – je to tezky a pri silovem slapani neprirozene. zkus sirsi plaste bez duse a karbon sedlovku s pohodlnym sportovnim sedlem (optimalne na miru). a pak uz jen celopero. resp. jestli jezdis vyletnim tempem s deckama, tak to vlastne muze stacit..

      0 0
    • Georrge  

      Trochu pohodlí to přidá, ale má to i svoje negativa. Já to měl kdysi dávno na trekingu a vadilo mi, jak se pružením mění výška sedla. Do města OK, ale na serióznější ježdění to byl opruz.

      1 0
    • xtonda  

      Mám a je to fajn, koupil jsem to když jsem si narazil hrudník a drncání bolelo a už jsem to nesundal. Nejdřív jsem měl Suntour SP12 na té mě štvalo, že sklon sedla se nastavuje v pevných poměrně velkých krocích, teď mám Thudbuster 3G a ta je lepší, kromě zcela plynulého nastavení sedla je o dost lehčí a guma nekope jako ta pružina. Má menší sklony k houpání než Suntourka, ale ani u té to při klidném šlapání nebyl problém. Těch výrobců je víc, na YT se dají najít různé recenze a srovnání. Určitě se vyhni odpruženým sedlovkám teleskopického typu kde zajíždí dvě trubky do sebe. Taky existuje tohle

      https://www.canyon.com/…0008325.html

      Kromě Suntourky, která má mouchy, všechny slušný stojí kolem pětilitru nebo víc.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.