• frederini

    Ahoj,

    pořídil jsem klukovi Marin Hawk Hill Jr. 2019 (https://www.jensonusa.com/…Jr-Bike-2019 )

    Moc na výběr z 24" full kol není a tohle je celkem dobrá hodnota za tu cenu. Bohužel to má 13,3 kg :( Ale to váží nakonec i ty commencaly za dvojnásobek.. Chtěl bych ho teď nějak odlehčit s rozpočtem do 10 tis. Kč.

    Nemá někdo tip třeba na servis, který by to udělal? Bohužel nemám čas to řešit sám. A nenašel jsem, že by takovou službu někdo nabízel.

    Kolo je nejeté a přes zimu ho chci udělat na další sezonu. Takže nějaké sundané díly by se možná. i když asi těžko, daly zpeněžit.

    Díky moc,

    Franta

    0 0
    • nzg  

      Tak za 10 tisic bych postupoval tako, dokud nedojdou penize:

      1. lepsi gumy nez ty dratove Vee tire + bezduse – to by mohlo dat tak 500gramu
      2. lepsi kola
      3. sedlovka, riditka carbon cina z aliexpresu
      4. sedlo
      0 0
    • nitraq  

      Plus lehoučký pedály. Nevím, jestli junior jezdí platformy nebo nášlapy, ale obojí umí Číňan za celkem levno a dost lehce.

      0 0
    • mirorek2  

      Koupil bych 10× lanovku v parku na den pro sebe i kluka a postavil mu na ježdění kolem komína něco lehkého

      0 0
      • Radd  

        Tak tak

        0 0
      • Radd  

        Tak tak

        0 0
      • frederini  

        Sorry, jsem možná natvrdlej, jakože byla blbost toho Marina pořizovat a radši pevňáka a výdaje za lanovku ;) Jako jo, ale když on tak toužil po tom celopéru a lehký se nedělaj a rámy XS/13" jsem samotný nenašel.. jinak bych to taky asi řešil od základu. Teď už to prostě máme a potřebuju odlehčit. Každopádně dík za reakci

        0 0
        • mirorek2  

          Nechápeš, kolo tohoto ražení je určeno do parku na lano, děcku kolem 120 cm to na normální ježdění kolem baráku je úplně k prdu. Koupil jsi schopný bike pro kluka na „dh“ a teď budeš dávat šlupky gumy aby to jelo? A číny řídítka??

          Třeba neprasknou… Hlavně že bude mít tříkilový rám.

          Celopéro měl můj mladý až 26" a to karbon, když už to utáhl i do kopce. Né že by nevyužil celoodpruženou 24" ale šli jsme cestou ht20, ht 24, ht 26 a full 26…

          edit: https://www.youtube.com/watch?…

          0 0
          • frederini  

            jo takhle, no nepopírám, že je to možná celý nesmysl.. ale tak už ho máme no. Tak že to teda vůbec vyrábí co? Asi je to teda jenom na ty americký bike parky. Byl to impulzivní nákup a představa, že se mnou bude jezdit traily.. Kolem baráku, to zas sorry, na tom úmysl jezdit samozřejmě není. Tak aspoň ty platformy mu dám lepší a možná ty ráfky, dokud jsou nový.

            0 0
            • mirorek2  

              U nás nemáme bike parky nebo co?

              0 0
              • frederini  

                Tak má to tam asi větší tradici, když těch malých celopér vyrábí většinu a do Evropy se to ani moc nevozí. Pro pražáka je to taky složitější se do parku po práci/škole dostat pravidelně, aby dělal pokroky.. nebo máš tip kam s ním v okolí vyrazit? Dík

                0 0
                • mirorek2  

                  monínec, klínovec, ještěd, tanvaldský špičák, špindl…

                  jsem z Ol…

                  0 0
          • frederini  

            jinak ty děcka v tom videu, to je masakr..

            0 0
    • Markony  

      Taky jsme to zkoušel se synovým kolem a výsledek nic moc tet mi dorost tak jsem mu postavil 29 a je v klidu, má rada bohužel musíš přečkat toto období .

      0 0
      • frederini  

        Jasný, ale tak už to zase hned prodávat nebudu. Tak to zkusí jezdit, jak to je. To jsem v životě vyhodil peníze za větší kraviny.. ;) a až vyroste, tak to třeba vezme další blázen ;)

        0 0
        • vpa007  

          Zdravej přístup. A jak říkali borci, pokud to chceš odlehčit, nejvíc pomůžou lehký gumy (Schwalbe Rocket Ron) a duše (nebo bezduše ;-)), pak ty lehce vyměnitelný blbosti rodla & sedlovka (karbon/ tenkej hliník), představec (třeba Force Light je super), případně sedlo, pedály, můžeš taky zkusit hodit na váhu kotouče a nahradit je Force pilou (cca 80gr). Zapletený kola, ty by taky pomohly, ale to bude větší ranec, tak půl budgetu na odlehčení z těch 10k ;-). Jinak se mi to kolo moc líbí ;-)

          0 0
    • černápole  

      plán b je nechat tak jak to a prostě co nejvíc jezdit…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.