• hribik A1

    Ktore su vase najoblubenejsie kopce (ci uz sedla, vrchy, zjazdy) a preco? (pekny vyhlad, pekne zjazdy, oblubena krcma na vrchole, miesto na ktore si pamatate v suvislosti s nejakym zazitkom atd.)? Mozete doplnit aj o fotky (ja tam svoje nizkokvalitne fotky davat nebudem, ale vy az mate lepsie, vkladajte bez obmedzenia)

    Piste prosim len kopce v CZ a SK, alpske priesmyky sa tu nedavno rozoberali v inom threade.

    Az tu takyto thread uz niekedy pred x mesiacmi bol, ospravedlnujem sa, nechcelo sa mi vyhladavat to, a aspon sa to bude s x prispevkami rychlejsie otvarat nez thread s x + 300 prispevkami.

    0 0
    • treatt  

      V současnosti nejvíce vyjížděný a i hodně oblíbený (místy proklínaný) je můj tréninkáč – Libeřák (z Libeře směr Jílové) a v tomto okolí jich je spousta. U Prahy je pro mě nejvíc „Kameňák“, výjezd z Kamenného přívozu přímo od řeky skrz zahrádky krutou stojkou na nádražíčko, potom doleva a stále nahoru nahoru až k Těptínu.

      No, mimo Prahu mám strašně úzký vztah ke kopci ze Špindlu na Špindlerovku v Krkonoších (nádherně se dá prodloužit až na Petrovku, kdy je závěrečný stoupák docela slušná vraždička), kterou jsem jezdil v podstatě od první chvíle, co jsem nějak začal trochu jezdit na kole (možná 12 let)

      Pak je krásné Benecko, dá se jet od Vrchlabí nebo z druhé strany, měl jsem tam kdysi při trénování na Alpy vyhlédlou hospůdku s fajn pívem a moooooooooc milou obsluhou :-) Ale to už je mnoho let nazpět.

      No a králem je pro mě Zlaté návrší, ale zatím jsem nikdy bohužel nejel na silničce, protože v době, kdy jsem tam byl s žiletkou, byla cesta na něj v opravě a neprůjezdná (zkoušel jsem to několik kilometrů po hlíně a šutrech, ale dál to opravdu nešlo)

      0 0
      • Treker  

        Vzhledem k mému hlavnímu koníčku (vyšší hory, lezení) mám kopce rád skoro povinně :-) Chajdu mám kousek od Zbraslavi a jezdím jen kopečky a že jich tam je. Třeba mám rád treninkový kopeček z Davle na Oleško až nahoru počervené a dále do Vraného, pak se dá kolem hradiště a závisti taky najít pár stojek :-). No a moje druhá domovina jsou krkonoše, takže asi nejraději mám výjezd z Polské strany na Pomezní boudy, z Jánskejch na Černou horu a samozžejmě dole z Pece na Pražskou boudu, kde mají posledních pá let luxusního bernadra … krásný výhledy…to stojí za ten pot.....:-)

        0 0
      • Lenka.05  

        Jj, ten kopec z Libře je vykosťovák:-) Hlavně ta poslední třetina. Další prima kopec je ze železniční zastávky Petrov nahoru do vesnice. Ještě že tam jsou nahoře dvě hospody! Kopec ze Žampachu nahoru do Studeného je taky „nepěkný“ :-)

        0 0
    • marapara  

      V Bílých Karpatech mám oblíbený Velký Lopeník, kvůli tomu skvělému sjezdu, Velká Javořina a sjezd dolů na Filipov taky ujde, hlavně ten sjezdík k Megovce je pěkný rachot :). V Chřibech mám rád Stupavské louky – zvlněné, hezké sjezdy, výjezdy, výhledy. Z kopců mám rád hradiště Sv. Klimenta. Je tam fajnový technický sjezd dolů k silnici nebo delší a míň technicky náročný sjezd kolem k chatě u Pěti Žídel. Taky docela ujde sjezd po červené z Buchlova k silnici.

      0 0
      • hribik A1  

        v bielych karpatoch to u mna v poslednej dobe vyhrava ta centralna oblast – tzv. moravske kopanice v kopcoch okolo st. hrozenkova – zitkova, vyskovec, valmont, brezova, mikulcak a tak. je tam vela prakticky opustenych ciest, kde prejde 1 auto za pol hodiny, a z ktorych mozem skoro v kuse cumet do krajiny, aj viacere pekne lucne uvozy, z nich najkrajsi je od asfaltky pri valmonte smerom k ceste dolu do chocholnej a dalej na vrch machnac s nadhernym vyhladom, ktory je nepochybne konkurenciou vyhladu z javoriny. to cele je vyjazdena hlinena cesta (skor 2 chodnicky oddelene vyssou travou) veduca skoro po hrebeni medzi lukami. v bielych karpatoch je pekna aj cesta od sidonie na vrsatec, navrchu podobna lucna cesta a neskor tvrda polnacka, kde sa dlho ide lukami s vyhladom – z vrsatca sa to potom da odpalit poriadne rychlym zjazdom do pruskeho.

        v strazovskych vrchoch mam hlavne 2 kultove kopce – homolka a briestenne, ktore je obklopene lukami kde sa da tiez dobre sa vozit a poskytuju rozne vyhlady na okolie, a vedu tam cesty z 3 stran (vsetky dobre strme, jedna z nich na hranici medzi asfaltkou a terenom), o vyjazdenych chodnikov pre MTB ani nehovorim. nevyhodou okolia briestenneho su len blaznivi motorkari ktori sa tam po tych lukach, miestami strmych, vozia tiez, a pri troche smoly ta mozu lahko zmiest z hociktorej tej luky. inac je to ale miesto, kde dokazem sedet na trave aj 2 hodiny a pozerat do krajiny, hlavne ked je pekne.

        chriby nepoznam, nikdy som tam nebol, a neviem ci v dohladnej dobe pojdem, je to daleko a od tn spatny pristup (brutalna E50 alebo velke okluky)

        0 0
        • hribik A1  

          jo a este som zabudol na ten najkrajsi kopec co som kedy isiel, ale zatial iba raz: HP Huty 1110 m na upati zapadnych tatier. hadam sa mi podari si to este zopakovat

          0 0
          • Matts.  

            Súhlas.Prihlás sa na pretek Okolo Tatier, a máš to. Ja som ho už išiel od Mary asi 6× a zo Zuberca 2×. Je fakt výborný, zhora nezabudnuteľné pohľady.

            0 0
            • hribik A1  

              :D pri mojej rychlosti by na mna museli cakat este 2 dni po planovanom ukonceni

              0 0
              • B0B0  

                No ked si az takyto turista, tak sa daj potom na tuto akciu. Je to total turistika za jeden den. Idem aj ja. www.trnava-rysy.szm.sk Start v Trnave niekedy o 3:45, dojazd do Tatranskej Lomnice planovany okolo 19:00 Su tam aj zaujimave kopce. :-) Jaster, Puste Pole, Certovica, Strba… Ostava asi 5 dni do registracie.

                0 0
                • Krys  

                  Je to od 18 rokov. Hribik ešte nemôže. :/

                  0 0
                  • hribik A1  

                    v tom case by som tych 18 mal uz fakt za par…ale aj tak by som do toho nesiel z nizsie uvedeneho dovodu

                    0 0
                    • Krys  

                      … kým nezabudnem. Pošli mi, prosím, na e-mail nejaký telefón na teba. Keď budem na Slovensku, na nete budem len občas, ak vôbec.

                      0 0
                • hribik A1  

                  tak prave taky nejsom. ja ked niekam dojdem, tak potom nasadim na spiatocnej ceste svoje typicke hardcoretempo – ako napriklad teraz v nedelu na strecne. z tn som odchadzal o piatej, nez som sa dostrachal na to strecno bolo 12:23, lebo sak tu je pekny vyhlad, tu su pekne skaly, frc hodinka sem, frc hodinka tam. najlepsie bolo, ked som sa zrovna vyvaloval pod skalami pri hricovskom podhradi, prisiel nejaky fuzaty bradaty dedo, dal sa do reci a jak sa dozvedel ze som z tn, tak zacal tak krasne stavnato nadavat na meciara…ako nie ze bysom meciara mal v laske, len to zaujimavo posobi, ked pred tebou zacne 1/2itizovat niekto kto ta vobec nepozna a vidi ta tak pol minuty. ale nie o tom som chcel. po odjazde zo strecna som nasadil fakt diabolske tempo, ktorym som za nasledujucich 7 hodin prekonal neuveritelnych 50 km – frc hodinka sem, frc hodinka tam, zilinska priehrada, ziliniagarske vodopady pri hradzi tej priehrady, visnovsky kopec s vyhladom, rajecke teplice…ja sa nedokazem nonstop ponahlat

                  0 0
                  • B0B0  

                    50 km za 7 hodin? Mozem sa opytat, naco si na tie vylety beries bicykel? :-)

                    0 0
                    • hribik A1  

                      tu hodinku postojim, poobzeram vyhlady, tu hodinku postojim, lebo je tu nieco zaujimave, tu hodinku postojim, lebo su blbe zavory na zeleznicnom priecesti (:D) potom sa presuniem o par kilometrov dalej, znova zastavka…takze cisty cas jazdy je z tych 7 hodin tak 2 a pol

                      0 0
                      • Coudy  

                        Aj ja som sa takto kochával, keď som bol slobodný. Teraz s dvoma deťmi sa už moc nekochám a valím, prestoje minimálne. Kde je to „Briestenné“?

                        0 0
                        • hribik A1  

                          briestenne? az poznas staru cestu na povazsku bystricu, cez visolaje, sverepec…ten byvaly blazinec, tak z nej sa za visolajmi odbocuje na pruzinu (10 km). a hned nad pruzinou smerom dalej (na domanizu) je briestenne. okolo ale vedie tolko lesnych ciest a chodnickov po lukach, ze neni nutne ist po ceste, aj ked aj tak je dobra (cez kopec uzka ale nova cesta) a vedie peknymi miestami – popod briestenske skaly a pod. z briestenneho, hlavne ked si zajdes po polnej ceste hore na luku nad cestou, su krasne vyhlady

                          „Teraz s dvoma deťmi sa už moc nekochám a valím“ uz nestihas? :D

                          0 0
                          • Coudy  

                            Stiham, len nedavam 4 piva alebo kofoly ako kedysi a pol hodiny veget, ale len 1–2. Lupnem to do seba a frcim dalej. :-)

                            Aha, Briestenne poznam, jazdim casto trasu TN-Pruzina-Domaniza-Rajec-Zliechov-TN

                            0 0
                            • hribik A1  

                              to je aj moja oblubena trasa, len este ked sa mi chce tak si pridam pri rajeckej lesnej to udolie na ziar

                              0 0
                    • hribik A1  

                      si vezmi takych pesich turistov. oni tiez dokazu ist 3 kilometre trebars 4 hodiny. hlavne ked sa im do cesty postavia 2 pohostinske zariadenia. osobne poznam cely takyto turisticky oddiel

                      0 0
                  • St1c  

                    heh ja som to tusil ze si to bol ty. neviem uz kolko hodin bolo ale vracal som sa z martinskych holi popod strecno na ziletke a videl som oproti nejakeho tipka s takym „kamionom“ ze som si povedal ze takeho som videl len na B-F:D tak som rad ze som sa nemylil:D

                    0 0
                    • hribik A1  

                      kde si ma videl? na strecnanskej ceste, v tom bufete pod strecnom alebo niekde kusok za strecnom (siel som po parkovisko pod starym hradom, potom naspet inou cestou). ja som totiz tych cyklistov na hentej ceste videl vtedy tiez vyse. az to bolo tak 12–13 hod. tak si ma mohol niekde videt

                      0 0
                    • hribik A1  

                      mimochodom, na vrchol martinskych holi vede taka cesta ktora sa da vyjst aj na ziletke? az k vysielacu?

                      0 0
                      • St1c  

                        no videl som ta uz smerom od strecna na vrutky, v tej zakrute odkial uz vidno hrad. a na martinky vedie cesta ktora sa da vyjst aj na ziletke, ale od chat to uz sranda nie je:D kazdopadne da sa

                        0 0
                        • hribik A1  

                          este jedno: ja som si tam od strecna vsimol na druhej strane vahu taku polnu cestu, od nezbudzkej lucky smerom na lipovec. vedie to az na martinsku stranu alebo to konci niekde „vo vodach vahu“? dalo by sa tade prejst?

                          0 0
                          • kungpao  

                            Dá, ale buď máš so sebou plť alebo si to vyšlapeš až po Chajdu pod suchým… :-( Radšej odporúčam zobrať to po druhej strany po zvážniciach smerom na Martinské hole…

                            0 0
                            • hribik A1  

                              aha…dik za info, len som si tak myslel, ze ci by sa tade nedalo jazdit normalne cez pekne strecnanske udolie vahu miesto hlavnej cesty, ale asi nedalo. cez hory je to od veci, kdo by sa po 100 km este trepal cez MTHole. skoda :-(

                              0 0
        • marapara  

          Okolí Žitkové, Machnáč, Vyškovec, všechny ty kopečky znám. Na Machnáč jsem měl dost smůlu byl docela opar. Také znám cestu kterou popisuješ – Sidonie – Vršatec. Jezdím to obráceně. Ale raději jezdím z Vršatce po červené na Kaňůr a rozcestí Nad Nedašovou Lhotou. Je tam ještě pár kopců, krásné sjezdy a výjezdy, výhledy jako hrom. Do Sidonie je jen z kopce, sjedeš a už zase jedeš jen po asfaltu.

          0 0
          • hribik A1  

            tam dalej na kanur to uz nepoznam, terenne divociny totiz na tej hajtre tak nejak obzvlast nevyhladavam, hento som ako pekny vyjazd objavil nahodne, a hned sa mi to zdalo ako pekna trasa, pomerne dobre prejazdna. nad nedasovkou to konci predpokladam na tej kamenitej ceste co sa odpaja tesne pod vrcholom kopca. zatial som to tade neskusal, stejne vzdycky ked idem cez cerveny kamen a nasledne nedasovku tak mam bud malo casu lebo uz je skoro vecer, alebo prsi, a do blata nejazdim, v dazdi len po cestach alebo tade jazdim s otcom ktory ma este menej terenne vozidlo nez ja a ponahla sa do hospudky v nedasovke, lebo ved pivo laka, a on nema tezce vytunenej camelbag, skoro vzdycky jedno z toho

            0 0
          • Luke  

            Jojo, ta cesta z Vršatce směrem na Královec je luxusní. Stejně tak sjezdík do Sidonie. Akorát jsem to dlouho nejel, budu to muset napravit… A eště jeden dotaz, vypadáte tu s hribikem jako znalci terénu :-) Nevíte jak je jetelná značená cesta z Červeného Kamene po modré do Lednice a dál po zelené do Mestečka? Tam jsem ještě na svých toulkách nezavítal…

            0 0
            • marapara  

              Tak tam jsem ještě nejel.

              0 0
            • hribik A1  

              no, tesi ma ze mi tak veris, ale ja to tiez nepoznam, som skor vymetac ciest nez znalec terenu…

              0 0
            • hribik A1  

              zo zdrojov ktore mam dostupne – ta cesta je uplne sprasena od lesnych traktorov, hlboke kolaje, bol problem aj pesi prejst. osobne som tade nesiel, iba som to pocul od turistov co tam boli

              0 0
          • pepek  

            Kurňa tož ja nevím. Sem to jel (šel) opačně a nadšený jsem rozhodně nebyl. Z Královce dobrý, ale na ten Kaňur bylo plno popadaných stromů a pak kopec, který jsem nemohl ani vytlačit.(těsně u hraničních tabulí) A eště ty šílený louky, podmáčený, nejelo to ani z kopca, po rovině skoro kašpárek a furt vidíš před sebou 1 km louky do kopca :-( Výhledy tedy parádní, ale nějak mě ani nenadchýňaly. Ale ten Vršatec je gut .

            0 0
            • hribik A1  

              toto miesto poznam, najvyssie miesto kam sa dostanes po ceste. odtial sa dokazem pozerat na vyhlady na povazie, strazovske vrchy, malu fatru atd. aj dve hodiny v kuse :-)

              0 0
            • kungpao  

              klasika Vršatec. Po hrebeni smerom na juh je to luxus…

              0 0
        • hribik A1  

          a potom samozrejme este navrsie z ktoreho sa schadza pod strecno. neviem, ako som takuto kultovku mohol zabudnut :-).

          0 0
      • speedy gonzales  

        kdyz sme u toho buchlova…jezdis i nekdy pres hrebinek z barborky k hospode pod skalu…ja jen ze podle mych exaktnich vyzkumu je to aktualne nej sjezdik v chribech:-)))

        0 0
        • marapara  

          Jednou jsem tam jel. Teda pokud je to ten přímý sjezd po zelené, tak to je celkem drť. Jsem tam přenášel jednou bika, přes nějaké skalky a ujela mi tretra na kufru a řízl jsem s sebou i s bikem a pedálem si pěkně podral holeň. Od tý doby tam nejezdím :). Lepší je sjezd dokola po červené.

          0 0
          • speedy gonzales  

            vcera sem to jel a da se to krome jedne casti zhruba uprostred (preneseni asi 5m) projet bez slapnuti. je to palba ta cervena je ok ale uz neni co byvala ;-)

            0 0
            • pitos  

              Minulý týden jsem tama jel nahoru(po červené) a nevypadalo to špatně i když nic extra. Jinak jsem byl z Chřibů trošičku zklamán.Nevím možná jsem neprojel vše nejlepší.Čekal jsem trošičku více,je to tam protkáno asfaltovýma cyklotrasama. Parádní ale byla cesta:Komínky-směr Žlutava po zelené,nádhera.

              0 0
              • speedy gonzales  

                v tomhle sou chriby docela specificke. musis to tam dobre znat, tech dobrych pesin tam neni zas tak moc, proto musis vedet kde co jak zkombinovat, kde to objet a tak. hlavne je zasadni vedet ktere useky musis jet nahoru a ktere dolu:-)

                jak rikas ta bunc – zlutava je klasika, ktera nezklame. od minuleho roku se po tezbe moc pekne spravil usek kominky-kudlovska. a usek sjezdu za budacinou, mezi stroym se klikatici se pesinka, je ucebnicova nadhera:-))

                skoda ze ses neozval dopredu. rad bych poradil. marapara by ti taky dal urcite skvele tipy

                0 0
                • pitos  

                  Jo, beru jako poučení a příště se ozvu:) Ale zajezdil jsem si tam i tak dobře,je tam moc pěkně.

                  0 0
        • mastihuba  

          tu zelenou na Barboru mi ani nepřipomínej. Věřím tomu že dolů to muže být zajímavější než nahoru :)

          0 0
      • Krutohlav  

        Kadial ide ten fajn zjazd z Lopeníka, tipujem ze po zelenej smerom k ceste do Brezovej? Chodím to po trase Kykula – Mikulčák – Malý a Velký Lopeník a odtial po modrej na slovenskú stranu (Nová Bošaca).

        A este jedna vec. Chodim tiez ako ty trasu po hranici nad Nedasovu Lhotu, ale chcem by som skusit dalej na Pozar a este je tam jeden kopec..da sa tadial? Nebol si tam niekedy?

        0 0
      • BFG  

        Když jsme v okolí UH.Hradiště, sjezd z Brda po cyklostezce na Salaš přes Vlčák není taky k zahození, případně po turistické žluté tuším krásný smrťák .-)

        Jinak z těch silničních rychlejších sjezd od motorestu Rasová do Starého Hrozenka mi přišel jako dobrý nářez.

        Velká Javořina to je klasika, především pak sjezd na slovenskou stranu, po silnici do Cetuny tuším a výjezd také není špatný :-))

        A pro zapálené Hradišťáky doporučuju sjezd z Rovniny (Ten kopec jak postavili rozhlednu) do Jarošova k Pivovaru :-)

        0 0
        • hribik A1  

          rasova – hrozenkov je velmi lahky zjazd, aj hore to ide v pohode, a je odtial pekny vyhlad na vapenice. hardcore to bolo parkrat v zime ked tam fukal silny bocny vietor a raz ked ma tam zastihol sneh :-) to uz vacsia sranda je ist z buchlovskych hor z druheho kopca smerom na kozusice, brno

          javorina je strasny tankodrom, na cestaku by som to nikdy nesiel…keby tam opravili cestu, bolo by to docela dobre

          0 0
          • BFG  

            Lehký jo, to je, ale co si pamatuju, tak mi přišel hodně rychlý. 80km/h myslím bez problémů jede a ještě tomu tak přišlápnout pořádně :-) Jenže když jedu přes 50km/h, tak mě začne hrozně deptat osa předního kola :-D

            Jinak na kožušice jsem málem zapomněl, ale tam je to někdy kvůli kamionům pěkně o hubu :-(

            0 0
            • hribik A1  

              kamionov je tak nejak podobne v obidvoch horach, v chriboch o trochu viac ale nie az tak o moc. momentalne je tam poloprazdno, lebo bucovice. 80…to musis asi slapat ako blazen aj to po vetre. ja tak 45–50, volnou jazdou bez slapania a brzdenia

              0 0
              • BFG  

                No je to nějaká doba, co jsem tam byl naposled, ale chystám se na okruh Trenčín, Nové Město a přes Javořinu zpět, tak ti řeknu, jestli je to ten kopec co myslím, že to je nebo to byl jiný :-))

                0 0
                • hribik A1  

                  ono sa nad hrozenkovom da v zatacke pred tym esickom odbocit na nejaku cestu so zakazom vjazdu ktora asi vede rovno dole strmsie, ale tade nejazdim, takze neviem

                  0 0
                • Lukecz  

                  Plánuju něco podobného, akorát do Trenčína přes Nemšovou resp Červený kameň

                  0 0
        • t29  

          Turistickou žlutou z Vlčáku na Salaš jsem zkusil jednou s Favoritem, to mi bylo 12 :) A skoro až dolů jsem kolo nesl :)

          Po asfaltce Salaš – Vlčák je to nářez, nahoru na morálku, dolů na nervy :)

          0 0
    • Martin  

      kopce bytostně nesnáším. ale mají nějaký svůj magnetismus, který mě vždycky přesvědčí, že stojí za to je vyfunět.

      moje klasiky jsou Praděd, Hostýn, Radhošť; v okolí mého bydliště pak Kosíř a Jedová.

      0 0
      • hribik A1  

        kym som mal hajtru A0, coz bol stary 15rocny fort, tak som kopce tiez bytostne neznasal. s hajtrou A1 ich uz naopak mam docela rad. predsa len sa na tom do nich jazdi o poznanie lepsie, aj ked je to tiez dobry kamion.

        0 0
    • jecnak  

      Glockner z Heiligenbluttu kvuli vyhledum, Izeran z Val d'Isere proto jak silnice splha porad nahoru a vys a vys a clove si rika to uz je konec a porad neni a pritom vidi co uz ujel, Solk Pass kvuli te malicke asfaltce co pada dolu k Muhru, Katchbergpass uz jen pro ten kopec – 21%.

      Na biku mam rad Polednik na Sumave, ale ze zapadni strany jako z Prasil. Cesta zacina velkym brodem, pak sotolika lesem, po loukach, pak singlik po louce a jsme nahore. Po ranu je to krasny zazitek splhat nahoru v trave trpitici se rosou.

      0 0
      • hribik A1  

        21 % je v priemere? to sa aj da vyliezt?

        0 0
        • jecnak  

          Jj zhruba 4.5km

          www.bajk.cz/…100_0092.jpg

          0 0
          • hribik A1  

            na hentej fotke to nevyzera az tak strasne. neviem ci je to optickym klamom, alebo ci su na nasich chaotickych znackach uvedene ine (mensie) percenta, lebo u nas ked vidis kopec 15 % alebo tak nieco, tak je to strmina jak svina.

            0 0
            • jecnak  

              Podivej se poradne v jakem uhlu vuci silnici stoji to kolo…

              0 0
              • hribik A1  

                njn, kolko to odtial lieta smerom dolu?

                0 0
                • jecnak  

                  Pustis brzdy a je tam 90.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    jj, vyzera to na celkom dobru cestu, nie ako nas vecny tankodrom, tam by sa tych 90 dobre islo. na morave som vcera isiel 75, ale vzhladom na stav cesty to bolo dost huste…

                    0 0
    • Krys  

      Očuj, 16.-22.júla som v Rajeckých Tepliciach a ten ďalší týždeň v Bojniciach. Mohli by sme pomaly naplánovať fotenie tvojho stroja (niekde na polceste). Ešte som ale nevymyslel, ako dopravím bajk z Prahy nach SR. Uvažoval som aj o preprave po vlastnej ose, ale 400km za víkend nedam. :/

      0 0
      • hribik A1  

        mozem prist do rajeckych teplic, do bojnic, aj hocikde medzi tym. vsetko su to miesta kam jazdim bezne

        0 0
      • Zlobitko  

        No pokial nejdes autom, tak naj je asi prepravit bika vlakom. Ja som jazdila na Slovensko pomerne casto, vzdy busom a uz mam aj „znamych“ soferov, co ma vezmu i s bikom (raz som brala dokonca i cestak).. ale doporucila by som ten vlak, bus je celkom risk…naposledy som ostala stat aj s bikom na Florenci…ach jaj :-(

        0 0
        • Krys  

          Veď to. Budem práve bez auta. Nad tým vlakom som pôvodne neuvažoval, pretože cestovať do Prievidze vlakom je trochu od veci. Potom ma napadlo, že stačí sa vlakom odviesť do Púchova a zvyšok došlapem na bajku. Najjednoduchšie to vyzerá cez Valskú Belú po asfalte. Ale pozeral som trošku mapu a dalo by sa to trochu spestriť. Tu by mi mohol poradiť hribik:

          1. Dá sa dostať z Mojtína do Zliechova?
          2. A čo z Čavoja hore na Maguru? Ak sa dobre pamätám, tak z Magury už ide pohodový turistický chodník do Bojníc.

          V obidvoch prípadoch som našiel na mape nejaké lesné cesty. Je to ale prechodné pre bajk?

          0 0
          • hribik A1  

            z mojtina do zliechova…najprv velmi prudky padak po velkych kamenoch – dolu docela zabavne, potom mierne stupajuca asfaltova cesta, neskor strkova cez sedlo do zliechova – celkove ale dost narocne. potom je tam este nejaka turisticka znacka asi v serpentinach, priamo dolu z mojtinskej planiny k ceste na zliechov, ale tu nepoznam, nikdy som tam nesiel. neni to znacene ako lesna cesta, len turisticky chodnik, cize znova mozno docela extremizmus.

            z cavoja na maguru tiez nepoznam, podla mapy je to ale ocividne tuho strme, a co mam referencie od veduceho „drevenice“ restauracie na kline, tak je to dost divoka, terenna cesta. hlavne ale teda znacna strmost. raz som stretol istych tak trochu typkov co tade isli s takymi srotovnikmi – dvaja mali cosi co pripominalo stare ukrajiny alebo favority. hovorili ze vytlacit to tade hore bola fuska, vyjst sa to vobec nedalo, je to rovno proti spadu kopca. ake je to odtial smerom dolu neviem, aj ked niekedy v buducnosti by som si to tam chcel preskumat smerom od chvojnice kam sa az bude dat s hajtrou dostat

            asfaltova cesta je cez gapel, gapelsku dolinu, sedlo v 700 metroch, a dalej dlhe doliny do tuziny. najprv pomerne vyjdutelna, a dobra asfaltka, na prievidzskej strane miernejsia, ale uz skor tankodrom

            nehovoril si nahodou ze najprv ides do rajeckych teplic, az potom do bojnic?

            0 0
            • Krys  

              No idem vlastne do Bojníc, k svokre, vyzdvihnúť tam ženu a deti. Ale hneď na to ideme s celou rodinou dovolenkovať do Rajeckých Teplíc a po týždni naspäť do Bojníc.

              Ešte vtip: Hádajú sa traja pri pive.

              • Život začína v okamihu pôrodu.
              • Nie nie, život začína v okamihu počatia.
              • Nie nie, život začína keď žena vypadne aj s deťmi k svojej matke.
              0 0
            • Krys  

              Normálne si ma navnadil tým popisom. Ak by som mal ísť z Púchova len po asfalte, musím to obísť cez Ilavu, Hor.Porubu a Val.Belú. Cez ten Mojtín je to „skratka“, lenže v Mojtíne asfalt na ten smer končí.

              0 0
              • hribik A1  

                alebo cez kosecu, zliechov, gapel, tuzinu, NR pravno, odtial sa da ist asfaltom aj polnackami podla vyberu. cesty su tankodromy tak cez zliechov, ako aj cez homolku takze v tom si nevyberes…

                0 0
                • Krys  

                  Tú Košecu som si nevšimol, vyzerá to dobre. A v Podhradí je nejaká zrúcanina. A čo tak cesta na Mojtín a niekde v polovici odbočiť na lesné cesty do Košeckého Podhradia – cestou nejaká Strúčková. mapy.pravda.sk/slo­vensko/?mapa=slo­vensko&x=374470­9&y=5434563&zo­om=4&zobrazit=1&x_sp=4­045744&y_sp=5432724

                  Asi to bude chcieť ešte konzultáciu s turistickými mapami.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    zrucanina kosece, to je fakt poslednych par kamenov stratenych medzi prirodnymi skalami toho kopca kde je ten „hrad“ postaveny. z cesty to ani nevidis, je to na druhej strane kopca. jedine ze by si si to chcel vyjst, odbocku mas pri ceste odbocenu cedulou, neni to daleko ani moc vysoko, na konci lesny chodnik k zrucanine.

                    tie lesne, alebo skor lucne cesty spod mojtina do kos. podhradia, to tiez nepoznam, takze to je vabank.

                    0 0
          • Zlobitko  

            :-)) Ja som tiez z Prievidze… takze ak cestujem priamo tam, vlak fakt nie. Riskla by som bus- cez prazdniny to bude lepsie, mimo piatku a stvrtku, kedy chodi vela ludi. Dam skromny tip- bus 14:30 z florenca alebo 17:30… je to idealne, netrva to moc dlho a nechodi nimi vela ludi..

            Pokial budes bikovat v okoli Prievidze- moj oblubeny vyzivny okruh PD- Tuzina- Gapel-Zliechov-Klak a spat… su tam tri nadherne kopce, cca 60–70 km… Alebo hore na Maguru po cervenej (??) z Bojnic… z Cavoja ani Chvojnice by som nesla, tam sa tlaci celkom dlhy usek…

            0 0
            • Krys  

              Dikes. Som už viacmenej rozhodnutý pre ten vlak do Púchova. Trasu do Bojníc si ešte premyslím.

              Ten okruh vyzerá zaujímavo. Do Tužiny ako, po ceste?

              0 0
              • hribik A1  

                po uzkej a vysoko frekventovanej hlavnej ceste PD – NR pravno tam ist nemusis, ja co poznam tak z bojnic sa da ist najprv po ceste cez kanianku na lazany, odtial je polna cesta do malinovej (to je tusim zlta cykloznacka), potom znova po 3. triedach cez NR pravno. potom je tu este nejaka terenna cykloznacka (cervena) z kanianky cez porubu, okrajom lesa na chvojnicu a odtial cez kopec do tuziny. raz som to tade skusal, ale vdaka kvalite znacenia som sa tam uspesne stratil a na planovanych 8 km po tejto trase som sa sekol len o 2 dediny…:D

                0 0
                • hribik A1  

                  az chces teda pohodu, skor asfalt a tak, tak to prve, ta polnacka je celkom v pohode. to druhe je terennejsie, ale s tvojim bikom to prejdes

                  0 0
                • Krys  

                  Ále, som rýchlejšie písal ako rozmýšlal. Zistil som, že to minimálne po tú Porubu poznám a že z Bojníc sa to dá prejsť prakticky bez asfaltu. Tá hlavná do N.Pravna je niekedy hardcore aj autom. Ono to moje jazdenie bude aj tak len také poznávanie blízkeho okolia Bojníc. Chodím tam už roky a to okolie skoro vôbec nepoznám. Tak to chcem napraviť.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    cesta ZA-PD je hardcore skoro cela, okrem menej frekventovaneho a o to krajsieho useku rajec – NR pravno, je to dobre frekventovane a hlavne nehorazne uzke na 1. triedu. nieco podobne je aj vlastne cele to koryto ktore je uz teraz titulovane s predstihom R2 (aspon podla jednej vtipnej dvojice cedul pri drietome), kde sa na E ceste jazdi na jednom mieste po paneloch, tankodrom je to aj dalej a takisto to nema ziadne krajnice

                    0 0
                    • Krys  

                      Z Bojníc Do Rajeckých Teplíc by som sa chcel tiež presunúť na bajku. :/ Ten stupák do Fačkovského sedla sa asi nedá obísť, že?

                      0 0
                      • hribik A1  

                        rozumne nie. da sa obist jedine cez tuzinu, gapel, cicmany, ale tam mas tych kopcov este viac a konec stupania pod zlichovskymi lukami je rovnako strmy ako fackovske sedlo

                        kedze fackovske sedlo je najnizsim bodom na priamej trase, akekolvek ine, napriklad terenne trasy maju este vacsie prevysenie

                        0 0
                • hribik A1  

                  vcera som si zase vsimol krasny priklad kvality znacenych cyklotras, konkretne teda ich znacenia…konkretne som zo zvedavosti chcel prejst cez pole z rajca do zbynova a tam sa napojit na cestu. v mape to bolo zakreslene ako modra znacka zacinajuca v zatacke tesne pred krizovatkou ciest 517 a 64. samozrejme, nikde ziadna znacka nebola, predtym tiez nikde nic, co by ma naviedlo odbocit z cesty ale v tom mieste bola jedina odbocka tym smerom, takze som siel tou. presiel som okolo nejakeho kupaliska a za nim zacali panely, ktore po chvilke doviedli na razcestie. tam samozrejme zase nic, takze som si mohol vyberat a skumat, ktora cesticka vlastne vede dalej a ktora konci v nejakom baraku. po preskumani vsetkych troch som uspesne zistil, ze dalej vede len jedna, a tou sa pustil. bola to taka klasicka cesticka cez luku, dve vyjazdene kolaje a trava medzi tym. nakonec som sa po tejto dostal okolo stada krav do akehosi druzstva. ze som v druzstve, som zistil az ked som prechadzal medzi jeho budami…nastastie brana k dedine bola otvorena, a tu, za touto branou som prvykrat zbadal tu znacku, ako navadza cyklistov priamo do tohto druzstva. fakt uzasne vedenie trasy. a to je v blizkosti este dalsia znacena trasa prechadzajuca cez druzstvo. ako moze sakra niekto znacit taketo cesty cez podobne arealy? odhliadnuc od toho, ze by sa tam samo o sebe takto chodit nemalo, tak taketo druzstva byvaju niektore cez vikendy zavrete (osobna skusenosti prave z tej druhej znacenej trasy – kym som tade prechadzal cez pracovne dni, bolo vsetko v poriadku, ovsem v sobotu o siestej vecer bola tato trasa nepouzitelna lebo brana bola zamknuta). a k comu su take trasy ktore nejsu cez vikendy – cize v dobe potencialnej najvacsej vyuzivanosti – vobec prejazdne? dodam len, ze na orientacne prehladnej prejazdovej ceste cez dedinu a trojke za nou nechybali pocetne znacky…stejne tak okolo orientacne jednoznacneho 50kilometroveho useku cesty 2. triedy sa bezne nahusto vyskytuju, ale tam kde ich treba, tam proste znacenie neni…a ked je, tak sa to vyznaci takymto sposobom. to nemusia zrovna znacit nic, ked to ma vyzerat takto

                  0 0
          • Zlobitko  

            Pripadne este 4 chotare, to sa da dat aj s rodinkou, nie je to moc prudke. Kazdorocne sa tam okolo 31.8. jazdi casovka… Jedine v com by som videla problem, ze tam obcas niekto zazrie stvor-labeho chlpateho milacika :-))

            0 0
          • Coudy  

            Z Mojtína do Zliechova isiel svojho casu aj dubnicky maraton. Na www.maraton.sk si najdi stare mapy a tam uvidis, kade to presne islo.

            0 0
    • biker007  

      Je toho hodne, ale pro me jsou TOP tyhle: Stelvio z Pradu s pokracovanim na Dreisprachenspit­ze(ale rano ve vsedni den kdy neni provoz..), Bochetta di Forcola pres Umbrailpass a navrat pres passo Val Mora, Eisjöchl z jihu na sever, Monte Altissimo zadem a nasledny sjezd po ceste 601 a 6 do Navenne. V planu mam prozkoumat Fimberpass a Pfunderjoch.

      0 0
      • biker007  

        aha, tak az ted sem si docetl, ze to melo bejt jen v CZ a SK. tak to nevim, tady zadny favority nemam.mozna Zdar u Rokycan.

        0 0
    • MARIN  

      Tak ja na ten kopec nemusim tak daleko. BOUŘŇÁK a jeho blizke okoli okr.Teplice Nejvic se mi alelibi vyjezd z Krizanova Domaslavickym udolim tak po 2km vpravo a po daslim cca 1km kratky sjezdik (skoro do Krizanova) pak prudce vlevo a stoupa se bud cca 10km az pod Vrch 3 panu ale posledni dobou radeji tak 1,5km pred vrcholem(hned za kratkou panelkou) odbocim vpravo a sjedu pres Hrobskou sjezdovku a za ni vlevo pres slalomak, 3,4 sjezdovku a zaverecny vyjezd na Bournak. Clovek kdyz si to strihne treba od Barbory v Oldrichove ma na cca 18km 1000 vyskovych m.

      0 0
      • hribik A1  

        tak som si to pozrel na mape, je to celkom slusny kopec. a ako vsetky taketo ma asfaltku az skoro na vrch, len z inej strany nez su tvoje MTB trasy. takze ani by som sa nedivil, keby mal na vrchole nejaku nechutne vysoku vezu, ako byva u takychto zvykom. ma?

        0 0
        • MARIN  

          Ta asfaltka vede taky ze strany tech popsanych vyjezdu. Zacina v Hrob-Mlyny www.ivelo.cz/kopce/kopce.php?… Z druhe strany je jaktojennazvat nahorni plosina Krusnych hor. A vez – vysilac s hospodou a penzionem tam samozrejme nechybi

          0 0
      • MARIN  

        Po vcerejsku doplnuji zapomenutou Milesovku (z Cerncic po modre TZ a stejne tak nasledny sjezd) – pesaci porad nechapou ze se to da vyjet ale pravda je ze jeden usek jsem musel dat az na druhy pokus

        0 0
    • prvniodkonce  

      Super nástup na Šumavu: Rozsedly – Šimanov – Kašperk. Tam je to super doporučuju – nejdřív 20% po asfaltu a pak 15% v terénu, celkově asi ± 6km.

      0 0
      • hribik A1  

        tie percenta to asi nema v jednom kuse (inac by to muselo asi koncit v cca 1500mnm), ale vyzera byt aj tak docela nekonecny aj prudky. krajina tam moze byt celkom pekna, aj vela vyhladov. ako rychlo si tade letel dole a za kolko by to bolo bodov za prekrocenie rychlosti v obci (keby sa take cyklistov davali)? :D

        0 0
        • hribik A1  

          heh, ked sa tak pozeram na profil vrstevnic tam v okoli toho, mohlo by to tam zhruba pripominat moravske valassko, len vyskove je to trochu inde

          0 0
          • prvniodkonce  

            Jasně- ty procenta jsou jen ty zajímavý úseky, ale stoupá se pořád. Dolů jsem to (naštěstí) nikdy nejel :-). Není to niak náročný, ale je tam moc hezky a výhledy na Čechy jako na dlani.

            0 0
      • hribik A1  

        tak pozeram, ze vziat to tak po hlavnej a potom stupat cez nezdice n. s. tak by to bol este brutalnejsi vyjazd na percenta, samozrejme ale nie tak pekny. jaj tam by sa prekracovala MPR…

        0 0
        • prvniodkonce  

          V případě, že jedu přes Brdy z Prahy, stačí tohle :-) A je to tam hezčí.

          0 0
          • hribik A1  

            sak to je jasne, to bol len taky bokom-postreh, sam by som hentade, keby som tam niekedy nahodou isiel, tiez isiel tou tvojou trasou

            0 0
      • simon111  

        Já mám rád trasu z Karlovy studánky, nahoru na Praděd.. z Pradědu je to kousek na Malý Děd a odtuď je parádní sjezd do Videlského sedla, myslím.. :)) Ale fakt super..

        0 0
    • maaareee  

      Pro mě je oblíbený vlastně každý, baví mě si hrát s technikou, se svými možnostmi :-)))

      0 0
    • yetti  

      Posledni dobou me temer magneticky pritahuje Falkenstein na nemecke strane Sumavy. To prevyseni z 680m (Alzbetin) na vrchol 1315m na 7km nema na ceske strane konkurenci. A ten vyhled z vrcholu je uzasny a i to Bavorske pivo na vrcholu chutna tak nejak lepe :-)

      0 0
      • hodny soused  

        můžeš mi to přiblíži kde to přesně je? nejlépe mapou :-) a kudy vede cesta

        chystam se na šumavu a tohle vypadá fakt zajímavě :-) že bych si odskočil na chvilenku za hranice

        díky moc

        0 0
        • yetti  

          Je to hned za hranicema tak 15km od Zelezne Rudy. Jede se pres Debrnik na prechod pro pesi Ferdinandovo udoli a tam odtud to maji Nemci uz velmi dobre znacene. Urcite to stoji za namahu, je tam jeden z nejuzasnejsich vyhledu na Sumave a sjezd dolu take stoji za to.

          0 0
          • biker007  

            myslis sjezd po te stezce pres kameny podel potoka? na silvestra sme tam sli pesky a tesim se az se tam podivam na kole:) zakaz je jen odspoda, shora tam zadna cedule neni:)

            0 0
      • MARIN  

        tak nemuzu souhlasit konkurenci ma Hned kopec co mam za barakem Litvinov 260m/n – Loucna 945m/m (v mape je udana vyska skalky na kopci 956m/n. Nejkratsi cestou je to cca 5,5km a porad se da jet

        0 0
    • kolda  

      nemám vysloveně oblíbený, nejčastěji jezdím v jeseníkách.

      oblíbený výjezd mám z karlova na Alfrédku – pěkné výhledy. ve všední den navečer, kdy neprudí ochranáři, se tp dá protáhnout přes hřeben až na Ovčárnu. krásné výhledy, v létě navečer romantika jak cyp.

      0 0
    • wendak  

      Kopců který mám rád je bohužel míň než těch který rád nemám, hlavně nahoru, ale tady v okolí (Sokolovsko) je to Špičák (Přebuz), Bleiberg (Bublava), Komáří vrch (Nová ves) a Hradiště nad Kraslicema a ve Slavkovskym lese je to Krudum nad Hruškovou a Koule nad Loktem, všude jsou ještě jetelný výjezdy a za odměnu nádherný sjezdíky :)

      0 0
    • scret  

      Nemci – Ceske Stredohori…je to cca 8km vejslap,ale stoji to za to…

      0 0
    • prvniodkonce  

      Tak mě napadá (asi se tam letos vypravím) Miedzygórze – Králický Sněžník. Je to z Polska a mohlo by to být i pěkný. Vidíš Orlické hory, Góry Bystrzycne, Stolové hory, Krkonoše, Rychlebky, Jeseníky.

      0 0
      • stanley  

        No z Mezygórze na Králičák to nevím nevím. Jezdím to taky, ale asi takto : z Mezygórze ke klášteru Marie Sněžné, pak po modré na Czarnu Goru, odtud na Nedvezie Jaskyně a nahoru na chatu Schronisko pod Sněžníkem. Dál na Směžník je to dost hektické a spíš pro kamzíky. Skákat po kamenech nahoru jsem ještě nikoho neviděl. HI. Spíš kolo na ramena a šplhat po kamenech.

        0 0
    • Corbett  

      V Hostýnkách Pardus pro náročný a naštěstí né tak dlouhý výjezd a následně pěkný sjezd dolů do Rusavy (opačně je to přesně naopak – dlouhý a dost náročný výjezd a pak krátký a pěkný sjezdík na Klapilov) a pak Bludný. Když je dobrá viditelnost, tak s něho je pěkný výhled na Beskydy a Radhošť.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Jaké máte tipy na kopce v Praze a v jejím JZ okolí? Já mám rád:

      TransBrdská klasika z Letů na hřeben 49°54′48.85″ N 14°15′36.33″ E

      Závěrečné stoupání na Cukrák 49°56′11.75″ N 14°21′09.04″ E

      Všenory – Černolice ¨po silnici (:-() 49°55′11.31″ N 14°18′34.95″ E

      A ve „městě“ Štěrková a Strážovská ulice v Radotíně od Bikecentra nahoru 49°59′28.44″ N 14°21′50.58″ E

      Cvičák nad Hlubočepy 50°02′37.88″ N 14°23′11.01″ E

      Strahov z Klamovky 50°02′37.88″ N 14°23′11.01″ E

      No bohužel v Praze pořádný kopce nemáme :-(

      0 0
      • BigDog  

        No já myslim, že stoupání na Cukrák (přímo k plotu u vysílače) je hodně výživný – zvlášť po dešti. To vážně nevím, kdo by mohl říct, že se moc nezadejchá :) A Hlubočepská záležitost je taky moc dobrá :D

        0 0
    • mr.antik  

      Ještěd nahoru i dolů – spousta cest, jen si vybrat…

      0 0
    • Haryk  

      Jsem z Blanska a nejoblíbenější kopec asfalt je na Újezd u Boskovic (z Pilskýho údolí) a Drahaňák. A co týče lesního výjezdu, nemůže být v našem okolí oblíbenějšího kopce než jsou „krócenky“ na Hořice.

      0 0
      • Stancek  

        Ten Ujezd je hustej, jenom skoda toho rozbityho asfaltu…

        0 0
        • Haryk  

          Jo, to máš pravdu, lepší koberec (jako třeba na Drahanech)by prospěl. Ale zase tam nejezdí skoro žádný auta, vede to lesem a moc rychle se tam obvykle jet nedá. Dolů by to drncalo o poznání víc.

          0 0
    • bufallo  

      chlopi a co tak nieco na Slovensku??? trebars moja srdcovka je Krizna 1574m.n.m., BB, Horny Harmanec, Bystricka dolina, Kralova studna, Krizna, Liska, Rybovske sedlo, salas, Horny Jelenec, Stare Hory, BB, je to znacena cyklotrasa, teda po Kralovu studnu, dalej sa to toleruje, je to Velka Fatra, alebo nieco v Nizkych Tatrach, Sumiac, Kralova Hola 1947m.n.m… to je vyhlad… az ti stiahne hrdlo.. je to tiez znacena cyklotrasa…

      0 0
      • james  

        Kedze som z povodom z Bystrice, tak tvoju trasu dobre poznam. Este v casoch, ked nezurili ochranari som z Kriznej pokracoval na Ostredok, salas pod Suchym vrchom, potom dole do Lipt.Revuc a odtial cez Velky Sturec – jednou z najkrajsich ciest, ake poznam – na Stare Hory. A to na Olprane Lucky, samozrejme pevna vidla, v 93tom prvy krat:))) Vyzivny je aj kopec z BB na Krodiky, alebo Tajov a potom na Gorg.tunel…

        0 0
    • Thomas  

      Ralsko, Hwozd (D) ,Luž, Ještěd

      0 0
      • maaareee  

        Hvozd kudy? A Luž kudy? :-) Ještěd jsem ještě nejela

        0 0
        • Burizon  

          Jj, Luž je dobrá. Asi lepší vyjít z německý strany (kdo to kdy vyjel, toho budu uctívat) a sjet po české straně. A pak po červené až k Lesnýmu – neznám zatím nic lepšího!

          0 0
    • Manas  

      Me nejvic bavi Modranske lavky nahoru. Takovy hravy a technicky a pritom tam nevypustim dusi :-) Dolu me bavi napr. Spindl, ale po sjezdovy trati asi moc vas nejezdi :-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Pěkný téma si založil.

      Když vezmu své nejbližší okolí, Železné hory, tak ráda mám všechna stoupání od údolí Chrudimky mezi Sečí a Peklem, včetně. V „terénu“ i po silnici. Většinou si je vychutnávám, někdy se jim ale rdši vyhnu. :-)

      Pak tu mám spoustu dalších oblíbených kopců, těžko říct, který mám nejradši. Možná žlutou turistickou, úsek Manitoua proti směru trasy od spojnice silnice Hodonín, Libkov na silnici ke Krásné. Není nejnáročnější, jak délkou, prudkostí ani terénem, ale moc se mně líbí. Přes zimu se na něj těšívám a vyjíždím ho hned na prvních výletech do Fe. Na Manitoučku je to první kopec dolů po spojení krátký a dlouhý trati, chvíli vede mírně a po kořenech, pak je krátký úsek po dlažbě z velkých kamenů, mezi kameny je často bahno nebo teče potok. Po průjezdu silnice na Hodonín se sjíždí ke Křižanovický přehradě. Nejradši mám kamenitý úsek a kór když je pěkně rozbahněný. Mám radost, když ho vyšlápnu, bo při svýcm bajkerským začátku jsem si ymslela, že je to nemožný. Holt časy se mění a nemožné se stává běžným. Už teď se těším, až budu za pár let vyšlapávat kopce a projíždět technickými úseky bez ztráty kytičky, který mně teď připadají nejetelný. A hlavně proto mám ráda techničtější dokopce.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Dala jsem si tu práci a na výřezu mapy Manitoua vyznačila popisovaný kopec. Je to nejdelší úsek žluté. Kratší vyznačené úseky jsou další moje oblíbené kopce (hlavně směrem nahoru) popisované v druhém odstavci jako výjezdy od Chrudimky. A už toho nechám, bo bych začla popisovat každý druhý kopec v Fe, až bych se nasytila, přešla bych do jiných oblastí.

        0 0
    • Greyhound  

      Já mám nejradši ten poslední kopec na Sudetech, protože euforie na vrcholu je nevýslovná, trápení tím končí a už se pak jen sjíždí do cíle :-D

      0 0
    • hribik A1  

      kto poznate kralovec pri valasskych klobukoch? ako to tam vyzera? pocul som ze je tam udajne nejaka drevena rozhladna, je pristupna a ake su vyhlady? ako je to s cestou od restauracie koliba pri val. klob. a ake su tam nejake dalsie zaujimavosti v okoli?

      0 0
      • saab  

        Nejraději mám rychlé kopce (tím mám na mysli nahoru rychlé), nerad se nahoru trápím, ještě ke všemu, když mě předjíždějí auta a kamiony..

        jsem z jizerek a taky je mám nejradši. například kopec nahoru do Bedřichova, často ho jezdím i lesem a přestože to je docela krutej stoupák, je v krásné přírodě, navíc už ho mám naskenovanej, takže vim kdy a kde jak jet..

        0 0
        • saab  

          ještě dodávám, že jsem jedním z mála individuí, kteří mají radši jízdu do kopce, než z kopce.. i když někdy si rád sjedu něco ostřejšího a pak si říkám, co sem to za idiota…

          0 0
        • hribik A1  

          „nerad se nahoru trápím, ještě ke všemu, když mě předjíždějí auta a kamiony..“ jazdi tak, aby si predbiehal ty ich :DDD

          ale teraz vazne, rychle si myslel take ktore maju vysoku avg rychlost uphill alebo take ktore mas rychlo za sebou?

          0 0
          • saab  

            takové, ve kterých mám vysokou avg rychlost – klidně a´t je delší, ale a´t nešlapu někde na lehké převody a trápím se..

            docela často mam chu´t si taky zajezdit po lesních cestách nahoru – tam už hraje roli dost technika, ale všeobecně vzato mám rád kopce v přírodě..

            0 0
    • roud  

      podle mě pokud člověk neni střelenej vrchař tak nemůže mít nikdo oblíbenej kopec na výjezd :))))))))))))))

      0 0
      • saab  

        taxem asi střelenej vrchař… :o)))))))))))­))))))))))))))))

        0 0
        • saab  

          a vy jste lenoši… :-))))))))))))

          0 0
          • roud  

            omg povíme si to letos na galibieru :)

            0 0
            • saab  

              jo ale mam taky totálně neoblíbenej kopec na výjezd, to je totiž v lužických horách výjezd na hvozd po červené…

              nechci být sprostý chlapec, ale ten kopec je svině a ****!!!

              0 0
              • hribik A1  

                najneoblubenejsi moj kopec smerom hore je koseca – zliechov – cicmany. nema konca. 20 km do kopca. dole sa nim spustam casto a rad. ale hore ho nerad jazdim. skoro vzdy vyjdem len ten pidikopcek od cicman a spustim sa proste dole na kosecu

                0 0
    • dancing dog  

      Můj nejoblíbenější kopec je Oškobrh u Vlkova u Oškobrhu. 285m nad mořem, z Vlkova je to náročnej výjezd na celej den, ale ten sjezd pak stojí za to!!

      0 0
    • dancing dog  

      ještě jedno foto

      0 0
    • dancing dog  

      a vrchol

      0 0
      • dancing dog  

        vrchol na podruhý…

        0 0
        • hribik A1  

          co su tie biele plochy tam hore? a kde to vlastne je? na mape to neviem poriadne najst, napis mi prosim aspon mesto pri ktorom to je

          0 0
          • dancing dog  

            Mezi Poděbradama a Kolínem, jediná vlnka široko daleko v rovinatym Polabí. Hádej, jestli jsem to myslel vážně :-)

            (bílý fleky jsou nezatravněný fleky s pískem a opukou…)

            0 0
            • saab  

              já nechci rejpat, ale tohle má bejt „náročnej výjezd“???!!!??? Vždyť je to rovina… Teď bez urážky, ale říkam to pořád, že obyvatelé polabí neví nic o tom, co to je jezdit do kopce.. :))

              0 0
              • dancing dog  

                Ne, nemá to bejt celodenní výjezd. Jen jsem si dělal prdel a použil jsem k tomu v ČR snad nejextrémnější možný případ. A až se tu objeví téma tohoto tredu opět, udělám to zas, minimálně potřetí :-) Nemůžu si pomct, ale nemůžu jinak…

                0 0
                • hribik A1  

                  kedze ten kopec je vysoky ako zivotna uroven, je jasne ze celodenny vyjazd bol mysleny s nadsazkou, aj ked, zase ked sa spravne pleckuje tak preco by sa z toho celodenny vyjazd taktiez sprasit, pardon, spravit nedal? len treba vediet ako severoatlanticka aliancia, pardon, ako nato. takze uz sa tesim aky novy kopcek mi do mojho threadu pridas tentoraz, lebo som ho sem hodil zase. takze ja rovno zacnem a predstavujem ti kostolec pobliz piestan. prevysenie nad krajinou: 70 metrov, nadmorska vysky 240. kvalita fotky: tragedia, to viem, ale lepsie nemam, tak aspon v ramci svojich obmedzenych moznosti. porusujem tym zaroven slub co som dal na zaciatku, tak ma za to kamenujte

                  0 0
            • hribik A1  

              pri tej nadmorskej vyske je mi jasne ze „narocny celodenny vyjazd“ si vazne nemyslel. ale sak spytat sa mozem kde ten kopec vlastne je, nie?

              0 0
            • St1c  

              to je kopec?

              0 0
              • hribik A1  

                na nizine vyzera ako kopec kazde blbe navrsie ktore by si si inde ani nevsimol

                0 0
    • Luke  

      Chlape, nejel jsi náhodou včera (14.7.) po silnici 507 z Nemšové směrem na Pruské?

      0 0
      • hribik A1  

        asi okolo deviatej-desiatej? ano. najprv som siel tade na vrsatec, potom od pol druhej som vyprevadzal Krys-a z kosece do bojnic. nightrider na banovskej ceste okolo desiatej vecer, to som bol zase ja (vracal som sa z bojnic uz potom najkratsou moznou cestou, kdo by sa o takom case valil zase cez hory)

        0 0
        • Luke  

          tak já jsem tě tam někde předjížděl :-) asi 3 kilometry jsem přemýšlel odkud tě znám, pak jsem si vzpomněl na BF, na nosič s báglem a zpětné zrcátko a už jsem měl jasno :-) Já jsem jel: Lidečko – Brumov – Ilava – Valaska Bela – Zliechov – Ilava – Puchov – Strelna – Lidecko.

          0 0
          • hribik A1  

            mozno v bolesove, alebo niekde tam medzi kamenicanmi a bohunicami v tom dlhom useku.

            cez zliechov a country ranc na razcesti zliechov-val.bela sme sli potom s Krysom poobede tiez, ale az tak dost neskoro. v zliechove tak o styroch, dolu na ranci o piatej. takze to uz sme sa asi niekde minuli, mozno si bol odtial prec skor nez ja som siel dolu z vrsatca

            mimochodom, ked si isiel cez homolku a val. belu, nebolo tam vela motoriek? ja som tade siel v nedelu pred tyzdnom, a vyzeralo to tam ako na motorkarskych pretekoch

            0 0
            • Luke  

              jo, myslim ze to bylo v Bolesove. Jel jsem v cervenem dresu a s batohem na zadech

              na homolku zaroven se mnou prijela nejaka banda motorkaru (max 10) ale jinak nikdo.

              tak to jsem z tama vypadnul driv. asi v jednu jsem byl nad Zliechovem na tom rozcesti na Cicmany, tam jsem se na louce na hodinku natahnul do stinu a kolem druhe jsem pokracoval dal. Ve ctyri uz jsem byl nekde mezi Puchovem a Strelnou…

              0 0
              • hribik A1  

                mozno ja som mal vtedy pred tyzdnom tu smolu, ale vtedy to tam vyzeralo tajak na dialnici a zaroven motorkarskych pretekoch. inac tade totiz vacsinou jazdim vecer pred zapadom slnka, slebo za dazda (pri dazdi tam byvaju jedny z najkrajsich dazdovych scenerii vobec), takze preto som zvyknuty z rudna do ilavy na viacmenej prazdnu cestu

                0 0
    • St1c  

      ja mam rad vsetky kopce a cim dlhsie tym lepsie. ale medzi moje oblubene patria MArtinske hole, Polom zo Stranav pri Ziline, Stranik pri Ziline z obidvoch stran, stupanie na Semetes z Velkeho Rovneho (tam je na vrchole stupania taka odbocka a za odbockou caka krasna 28-cka stupanie), dalsie je Fackovske sedlo, Vricke sedlo, stupanie z Bytce do Makova a snad posledne ale za to urcite najkrajsie stupanie ake som kedy siel(este som nebol v alpach:D) je z Makova na Velky Javornik (Kasarne). tam je uplne luxusna nova cesta, ktora velmi napadne pripomina Pyrenejske stupania, stupanie ma cca 10km ziadne stojky, ale zase ziadna placka, taky kopec akurat:D prave som sa odtial vratil, ale v takomto pocasi je to proste cyklisticky luxus:D

      0 0
      • hribik A1  

        viacero z tych tvojich kopcov poznam. to z makova na kasarne som nesiel, ale normalne si ma navnadil. je z vrcholu vyhlad?

        0 0
      • hribik A1  

        a este ma tak napadlo, kedze v profile mas len ziletku, polom zo stranav to kade jazdis? to akoze tou cestou co je v kamenolome? to tam nemaju uzavrete? alebo mas este nejakeho bika a jazdis to nejako inac?

        podrobnosti o niektorych z tych kopcov co pises (martinske hole, polom, stranik) by ma zaujimali, napis mi prosim nieco o tychto kopcoch (odkial, aka cesta, v akom stave a pod.)

        0 0
        • St1c  

          mam aj bajka, na ziletke som to este nesiel

          0 0
        • St1c  

          na martinske hole sa da ist z viacerych stran, ja chodim z vrutok ku autocampu (myslim ze AC turiec ale isty si nie som), hore ku rampe – napravo je dreveny plot no a odtial sa uz staaaaale len stuuupa:D miestami su velmi neprijemne useky asi tak 15%. no a ked vides ku chatam tak odtial pokracuje tak rozbitejsia cesta ale zjazdna s problemami aj ziletkou.z hora neuveritelne vyhlady na velku fatru, nizke a vysoke tatry a na zilinu a martin.

          Na Polom chodim zo stranav po asfaltke.ale da sa ist aj zo strecna po sotoline. cesta zo stranav: dojdes do stranav( smerom zo ziliny su pred strecnom:D) stale po ceste cez dedinu az na koniec dediny a odtial uz sa nestratis – stale hore po asfalte. ked vides na sedlo javorina tak je tam razcestie – velmi prudka lesna cesta nahor ide na seracniky – odtial sa da zist do vrutok ku kempu co som spominal hore. cesta rovno dalej nahor – ku pomniku partizanom( tam chodim ja) a cesta napravo dole po sotoline do strecna. co sa tyka kvality asfaltky, je z roka na rok horsia kvoli zvazaniu dreva,90% je pomerne kvalitnych a vyjazdnych aj na ziletke a zvysok je rozbitejsi, ale ako som videl minuly rok na SprintPolome(ca­sovka smerom nahor:D z dediny)tak to dali bez problemov aj na ziletkach.mozes skusit ist to na cas – meria sa od Obecneho uradu po Sedlo javorina – 7 km prevysenie asi 600m, minulorocny vitaz mal cas 21 minut(ja 31:()

          a stranik: idu dve cesty prva(prudsia,krat­sia): dojdes do Teplicky nad Vahom a odtial vedie rozbita asfaltka(zjazdna ziletkou) 2km nahor do zastrania a zo zastrania sa da ist hooodne rozbitou asfaltkou(v ziadnom pripade nezjazdnou ziletkou) a hore na kopec – miestami su tam 20–25% stupania ale su to len take stojky cca 50m. ak chces merat cas tak tie 2km (prevysenie cca 200m) z teplicky do zastrania – najlepsi cas cca 7min, moj cas 8:20. druha(jemnejsia, dlhsia): ide sa z budatina po trase kadial chodi pravidelne aj MHD, asfaltka, 5km prevysenie 200m.a prides takisto do zastrania a napojis sa na tu istu estu co som popisoval vyssie.

          0 0
          • hribik A1  

            dik za info, mozno ked sa budem so svojou hajtrou niekedy motat okolo ziliny, tak si niektory z tych kopcov skusim. s tymi casmi co tam pises sa rovnat samozrejme nemozem, mne ide skor o cestovanie po krajine nez o vyjazdy na cas. takze mozno tak dvojnasobne oproti tebe by mi vysli, a to by som bol este mooooc dobry :D

            0 0
            • St1c  

              kaslat na vyjazdy:D treba casy poriadne… (treba brat trochu s rezervou:D)

              0 0
          • hribik A1  

            niekedy v blizkej dobe, ked bude slusne pocasie na vyhlady, tak pojdem na tie martinske hole. s hajtrou

            0 0
          • hribik A1  

            tak pokial po hentej ceste na martinske hole jazdis s cestakom, tak to si dobry masochista :-) to snad chodis dole 25? sak tam by som odjebal rafy, brzdy aj svoje ruky na tych hrboch a ani by som si to dolu neuzil. s hajtrou som tade siel dole naplno, aj ked parkrat som tiez spomenul necudne zeny a vonkajsie zenske pohlavne organy ked som na nejaku jamu nabehol…ale aspon ma to bavilo. len ma prekvapilo, kolko sa hore drbe aut. predsa len som cakal ze po odboceni zo strecnanskej bude premavka uz o nieco mensia :-D

            0 0
          • hribik A1  

            polom som prvýkrát odmeral – 47 minút :-D :-D :-D (necertifikované meradlo, odvodené z dåžky playlistu na mp3)

            0 0
      • hribik A1  

        taxom vcera vysiel tou cestou na javornik – kasarne. celkom pekna cesta, len neviem v com ti pripomina pyrenejske kopce, pretoze su to kysuce ako remen, tam proste vidis ze si na slovensku a nie v pyrenejach. alebo kvalitou tej cesty?

        0 0
        • St1c  

          kvalitou a sirkou cesty, a siel si z makova alebo stiavnika?

          0 0
          • hribik A1  

            z makova. zo stiavnika je len lesna cesta, nie? tam pod vrchom sa napajala akasi sutrovica. inac mi to tam pripadalo dost take opustene, na rozdiel od kohutky malo turistov, len par rodin s detmi co tam dovolenkovali. ale mozno je to tym ze to bol pracovny den, aj ked v dovolenkovej sezone 1. triedy

            0 0
    • MatyxCZ  

      Sjezdy .. vsechny s nezpevnenym povrchem, nejradeji hlinu. Vyjezdy … zadny … Kopce .. jen ty, na kterych uz jsem na hore, kdyz jsem dole a koukam na ne zespodu, tak je nesnasim ;o))

      0 0
      • hribik A1  

        :D

        0 0
        • MatyxCZ  

          Se nesměj, to je čirá pravda a navíc moje největší dilema „jet-či-nejet“, protože v ČR jsou kopečky tak nějak fšude :o))

          0 0
      • MatyxCZ  

        Tak oprava. S nárůstem km (teď se budete fakt chlámat .. předloni 300km, vloni 780km, letos „již“ 750km :o)) se to začíná měnit a včera jsem si poprvé za tu dobu co jezdím na MTB užíval i výjezd. Takže třeba mě začnou bavit obě strany kopců :o)))

        0 0
    • Meesha  

      vyjezd na Rozmberskou hraz. Takovej kopec tak akorat. Da se to jet docela rychle. Stejne tak dolu to jde pekne najet. A jelikoz tam trenuju pomerne casto, tak to umim :-)

      0 0
    • Treker  

      Právě jsem se vrátil z krkonoš…výjezd z Polska na Špindlerovku taky moc hezký.....závěr velmi úchvatný… No a po mnoha letech strávených v krkonoších jsem objevil hned za pecí asfaltový kopeček – jmenuje se Šraml…to je mazec, je toho asi „jen 500 metrů“ ale je to síííla, kdo to jel nahoru, ten ví :-)))))

      0 0
      • hribik A1  

        jeden asfaltovy kopec, kratky, prudky, je nad zamarovcami. niekedy tadial jazdim smerom dole, celkom na konci vyletu ked idem domov. vedie to ponad dialnicu, z vrchu pekne vyhlady, a potom kratky zosup dole rychlostou 65–70 no brakes. viacmenej som ho objavil len par mesiacov dozadu, ale odvtedy ho s oblubou vyuzivam. hore tade nechodim, to radsej obidem okolo skalskeho kostola

        0 0
    • stepa  

      Alpy to teda nejsou, ale je kousek od Prahy. A mě to vyhovuje. Jedna mapa je docela slušný kopeček s hřebenem a pozorovatelnama na vojenskou střelnicí. Druhá mapa je docela pěkná projížďka pracovně nazvaná „přes tři kopce“.

      0 0
    • karliner  

      Já mám rád Kozákov ze Semil. Jezdíme do Semil už pár let na bikové soustředění a nějak jsem si ten kopec oblíbil…

      0 0
      • Pi†el  

        Z Kozakova je to lepci dolu, po cervene, smerem na Klokoci… a pak pokracovat pres Klokoci skaly.. parada

        0 0
    • Blackbiker  

      toš ja tež možem ten kopeček v Beskydach-Lysa hora 1324m.n.m.-ide to pekne navrch-ale naozaj po asfaltke ne,rubať ho treba kolem Veličky a ces Ivančenu a Zimny:-):-)

      0 0
      • RoKo  

        Toš když jsem ještě jezdíval silničku (triatlon) tak jsem to po te asfaltce měl hodne rád. Nevím, ale vždycky se mě jezdila hodně dobře… Na biku to kolem Ivančiny je super a hodnotim 10/10… ;) a dokonce tam zůstala i ta pěkná část asfaltky… od Zimného (2,5km)

        0 0
    • Coudy  

      Vidím, že si z Trencina, tu sú nejaké naše cestné vyjížďky.

      www.veloshop.sk/…yklomain.htm

      Moje oblubene dlhsie MTB trasy: TN, Baske, Homolka, TN TN, Stankovce, Bezovec, Tematín, TN

      0 0
      • Coudy  

        …teda Stankovce a po hrebeni Povazskeho Inovca na Bezovec…

        0 0
      • hribik A1  

        tu zilinsku trasu poznam, v tej oblasti jazdievam dost casto. na kohutke som uz bol (mimochodom presne v ten den kedy tvoja partia v „ziline“), na kasarne sa chystam, ale ked bude menej teplo. na teraz je to dlhe a moc kopcov.

        0 0
    • burnout/syndrome1  

      Mam rád tenhle kopec.Docela náročný výjezd,celkem slušná zabíračka,ale ten výhled a hlavně ten sjezd pak fakt stojí za to

      gojak.tym.cz/mat_2006­/target20.html

      0 0
    • St1c  

      tak menim rebricek hodnot oblubenych kopcov a tras:D

      dnes trasa Zilina-Terchova-Zazriva-Oravska Lesna-Demanova-Nova Bystrica-Lutise-Zilina

      do terchovej sa v podstate stale len stupa a na zaver za terchovou caka kopcek oznaceny 14% – maximum mi tam vsak vzdy ukaze 19%. za terchovou dole do zazrivej a zo zazrivej uz vedie to krasne stupanie na Holu(myslim ze tak sa to volalo).zjazd z toho stupania vedie do oravskej lesnej. stupanie ma 10km, prvych 5 km je miernejsich 4–5%, dalsich 5 km uz je tazsich 8–13%. ale ide sa po nadhernej krajine-narodny park stupen ochrany C, a po ceste su naozaj krasne vyhlady. pokracovat sa da z Lesnej do novej bystrice, ide sa okolo vychylovky zase po nadhernej krajine. z novej bystrice do lutis, dalsie stupanie v ceste… no a z lutis pekne spat do ziliny:D

      prikladam profil, mapu a fotecku z vyhladu:D

      0 0
      • St1c  

        mapa…

        0 0
        • St1c  

          vyhlady

          0 0
          • hribik A1  

            o tejto trase som uz pocul (teda cital v casopisoch ako cykloturistika, krasy slovenska), ako je to tam s cestami?

            0 0
            • St1c  

              noooo. ten kopec Hola ci jak sa to vola, tak tam vedie krasna nova asfaltka, ale pozor!!! moze to klamat a stat sa osudnym… totiz zo zazrivej az na vrchol vedia naozaj krasna nova cesta co zvadza to potom pustit v zjazde aj na druhu stranu do orav.lesnej. hned po 100m vsak prekvapi celkom dost neprijemna asi meter siroka rozbita cesta ktora by pri velkej rychlosti nemusela dopadnut zrovna dobre. ale ked si dame bacha na tento jeden metrik, tak potom uz je cely zjzd zase v pohode a da sa ist takmer bez brzd:D

              horsie je to z oravskej lesnej zo novej bystrice. tento usek je znacne poznaceny podmyvanim cesty a tak su tam useky ktore su dost zle…kazdopadne auta tadial jazdia a presiel som to bez nejakych vacsich problemov na ziletke, bez toho ze by som musel niekde zosadnut. akurat v zjazde som to nemohol pustit. no a aby som nezabudol, po ceste celkom urcite stretnete parny vlacik z vychylovky:D ktory chodi po takych uzkych kolajach:D

              0 0
              • hribik A1  

                heh, podobne zradny jeden kusok cesty je na mojej oblubenej spojke gapel – tuzina. ked sa ide od tuziny, v zjazde je v jednej neprehladnej zatacke kopa kamenia. ale ja jazdim zvacsa z gapla nahor, takze ma to az tak netrapi :D. potom si smerom na druhu stranu vzdycky uzijem prelet 60kou po paneloch…

                rozbite useky, ked o takych viem, radsej jazdim nahor a po tych dobrych potom dolu, aby som si nekazil zjazd.

                nema sa medzi oravskou lesnou a novou bystricou stavat nejaka nova cesta? som pocul zevraj sa tam uz stavia, a technicky je to dost narocna cesta ciastocne po mostoch a estakadach. ale to som len raz pocul z agentury jpp, co je na tom pravdy neviem…

                0 0
                • St1c  

                  no podla toho co som dnes videl tak sa urcite stavia, a je dost mozne ze uz je aj kratko pred dokoncenim. ale nevidel som to. videl som len koniec cesty v novej bystrici a ten uz vyzeral naozaj hotovo:d no ked to tam bude hotove, tak potom uz cela cesta bude naozaj bonusovka… akurat skor by som si ju uzil keby bola v dobrom stave tak po ktorej som siel dnes, predsa len je to dlhsie, je to hore/dole kopcom po peknej krajine a v lese:D ta nova je len suchy rovny usek ktory preletis ani nevies ako:D

                  0 0
                  • hribik A1  

                    uvidime…ja tam stejne pojdem najskor tak asi na buduce leto, a rad si uzijem tu novu cestu. pacia sa mi cesty iduce po mostoch a hentak podobne. napriklad na strecnanskej ten most nad jednym tym udolickom kde ides ponad stromy…proste mam rad hentake useky. mam si vybrat hociaku dobru x hociaku rozbitu, tak radsej tu dobru. rozbity asfalt nemam moc v laske (teda hlavne smerom dolu nie), to uz radsej letet cez luku 40 nez po deravej asfaltke s tvrdymi narazmi, kde sa stejne sustredim tak akurat na vyhybanie sa vsetkym tym dieram a bordelu a na okolitu krajinu uz tak moc neostane…

                    0 0
                  • hribik A1  

                    udajne by tu cestu mali dokoncit do konca roka

                    0 0
                    • hribik A1  

                      tak uz je tak cesta hotova

                      stala cez 2 miliardy…

                      skoda ze uz je tesne pred zimou, takto sa uz do tych hor a na tuto trasu pravdepodobne nedostanem skor nez niekedy na jar alebo v lete, lebo zachvilu napadne na tie hory sneh, a uz nezleze (pri tej ceste cez holu sa so zimnou udrzbou asi neda pocitat…)

                      0 0
              • hribik A1  

                tak čo sa týka kopca Hoľa pod klobúčnou…

                prešiel som to dvakrát, ale zas by som si to tak neidealizoval.. z oravskej lesnej je povrch taký bežný priemer slovenských ciest, na zázrivskej strane je lepší, ale s pár nebezpečnými pascami na žiletkárov – výtlk cez celú cestu v zatáčke, pár osamotených dier kde ich nikto nečaká.. o kvalite cesty následne cez zázrivú radšej no cemment :-) pokiaľ ide o krajinu, je tam ten pekný výhľad navrchu aj s lavičkou, kde sa dá posedeť, ale to je tak všetko, zbytok je o ničom, iba stromce a stromce, pre samé stromy ani neni videť les :-D vyskytuje sa tam pomerne dosť áut na to že tá cesta ani neni na mape, podľa ich značiek (BA, KE, TN, polské…) tú cestu už evidentne objavili tranzitéri, nákladné tam majú zákaz ale aj tak tam jazdia, čo je ďalšia pasca na žiletkárov v zatáčke :-D čo sa týka toho megarozbitého úseku čo pred rokmi spomínal St1c, to je opravené. zázrivá je z hľadiska prístupu na cesťáku total diera, jediná použiteľná cesta je táto, potom tam ešte vede hlavný ťah na terchovú a párnicu, použiteľný jedine ak vás v tej zázrivej čaká auto alebo ak ste samovrahovia, alebo v nedeľu o p­iatej ráno..

                moje hodnotenie: *** zo stupnice od 0 po 5 – priemerné

                0 0
            • St1c  

              jo a zvysok cesty uz je normal asfalt…

              0 0
    • Pi†el  

      Krkonose, vyjezd z Marsova, od panelaku, kolem kostela po zelene kolem Modrokamenky, nad Modre kameny. Je to pomerne do kopce, ke konci dost technicke. Nad Modrakama uz je to pak nuda po asfalte smer Pardubicke boudy, Cerna hora..

      0 0
    • hribik A1  

      briestenne – jeden z mojich oblubenych kopcov. neni velmi vysoky, ale zo vsetkych stran su cesty strme. je tam krasne. kopec je v strazovskych vrchoch nad dedinami pruzina a celkova lehota

      0 0
    • martin_bakov  

      NO PRECE JESTED ! Treba Cukrak to je oproti jestedu uplnej loooser – proste plot s vysilacem v lese. Jested ten ma uroven :) !

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.