• osobne

    Chtěl jsem si předělat i druhé kolo z 2×10 pohonu na 1×12, tak jsem koukal po levné přehazovačce Shimano Deore RD-M6100 SGS a překvapilo mě, že to nemá NW kladky. Koukal jsem i na dražší Shimano přehazovačky pro 1×12 a také nemají NW kladky. Jsem zvyklý z mého hlavního kola s pohonem 1×12, že tam je přehazovačka s NW kladkami. Myslíte, že je to důležité? Mám na to brát ohled a koupit zas přehazovačku s NW kladkami? Nebo na té levné Deore kladky vyměnit? Ale to bych musel změnit i počet zubů kladky, protože tam je lichý, půjde to vůbec?

    https://www.tsbohemia.cz/…d351991.html

    https://www.koloshop.cz/…zovacka.html

    0 0
    • scalar  

      Myslíš, že přehazovačka Deore M6100, která slouží spolehlivě milionům lidí, nemá vhodné kladky?

      3 0
    • Singlespeed  

      NW kladky nemá ani špičková přehazovačka XTR 9100 za pětinásobek ceny Deore, takže v tom problém opravdu nebude.

      0 0
      • TJK  

        ja bych si dokonce dovolil tvrdit ze krom OEM kladek je to spis na zlost :) mam ALU a kdyz blbe skoci retez nebo to nasazuju a sundavam (zadni kolo) a nedam si pozor, tak se netrefim zubem na clanek a dela to bordel… osobne v tom zadnou vyhodu nevidim, stavalo se mi ze mi zacal padat retez z horni kladky kdyz byla hodne ojeta a uz lehce unavena brzda (11sp Sram) = vyreseno novou OK kladkou…

        takze za me, radsi bez NW nez s NW zuby (na kladkach)

        3 0
        • osobne  

          Teoreticky bych si myslel, že NW kladky zajistí přesnější vedení řetězu vůči pastorkům na kazetě zvláště v krajních pozicích. Ale možná to není tak důležité?

          0 0
          • Singlespeed  

            U Sramu Eagle nebo XPLR je NW kladka jen ta spodní, horní u pastorků není NW, takže to, co říkáš je nesmysl.

            0 0
          • Polka  

            Potvrzuju, že i když jsem sjel NW kladky po letech zcela na žraloka (u Sram NX 11spd), tak to nemělo na nic vliv. Větší bude mít ohlá hazka/patka a o to víc na 12spd.

            0 0
            • J1RKA  

              sitmano 12spd je dost odolny celkem na vsechno, asi jako sram 11spd, co jsem tak vypozoroval

              0 0
              • novas752  

                Já už jsem měl v ruce minimálně 10 vyřazených kusů po roce až dvou ježdění kvůli zarezlému čepu otáčení ramínka (zatěsnění ze strany ramínka je tristní), hroznému vaklu paralelogramu a nebo obojímu dohromady. Sám jsem takhle „ojel“ 2 kusy, proto teď mám přehazku GX.

                0 0
                • J1RKA  

                  U shitmana?

                  0 0
                • Mr.Duck  

                  Tohle uz jsem od tebe videl nekde, a nechapu, ja to nevidel ani jednou. Na moji prvni XT mi jednou trochu prituhla brzda, tak jsem ji vycistil, namazal a funguje doted, druha bez problemu. Vakl nula, oproti Saint mi prijde ze v XT vydrzi cepy dele.

                  0 0
                • MichalOld  

                  Přesně! Poslední dvě xt hazky, co máme doma, každý rok rozebrat a vyčistit. Naprosto špatně vyřešený utěsnění, pokaždý v prostoru pružiny plný vody a bahna.

                  0 0
    • novas752  

      Já jsem si v GX Lunar přehazce na zkoušku vyměnil kladky za ty pro XT přehazky (mají o hodně menší vůli v ložiscích) a mám takový dojem že to neřadí o nic hůř, nebál bych se tvrdit že naopak trošku lépe. Takže asi tolik.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Stary hazky mely na horni kladce schvalne trochu vuli. Chapu to tak ze proto, ze to dovoli zaradit a pak se kladka „srovna“ aby to bylo tichy na kazete. Nevim proc jinak by to tak delali, ale myslim si na zaklade toho, ze ta horni kladka mozna nechce drzet retez tak „striktne“ jako NW.

        0 0
        • pepek  

          Já jsem ty čínské koupil, vůli jsem nekontroloval (byly popsané, že jsou na všechno: 9, 10, 11, 12 :-) Po čase jsem to nasadil a pak nastalo neustálé seřizování, které většinou vydrželo tak 10km. No a pak jsem za to vzal – a vůle tam nebyla. Asi to Číňan udělal podobně, jak s tou Blatovou motorkou.

          0 0
      • Singlespeed  

        Z příspěvků výše už víme, že osobne vyžaduje NW kladky dle vzoru čínské přehazovačky LTWOO. Shimanu ani Sramu nevěří.

        0 0
    • Jenda  

      Měl jsem NW excentrickou kladku na XT 11sp hazce. I když to řadilo líp díky tý excentrický kladce tak NW fíčura byla k vzteku. Typicky tak jednou za vyjížďku to někde ve sjezdu přeskočilo a musel jsem pak zastavit a o zub tu kladku posunout, jinak to dělalo bordel. Za mě nebrat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.