• romanbobr

    Ahoj bikeri,

    do teto chvile jsem do tohoto fora neprispival, ac jsem jeho naruzivym ctenarem. Na problem, ktery mam, jsem pres veskerou snahu nenasel odpoved.

    Vcera jsem si koupil svuj prvni full. Pln euforie jsem vyrazil na prvni vyjizdku, ale mam rozporuplne pocity. Na kole si udelam docela dost veci, mel jsem predtim Supa 29'', z toho duvodu jsem neocekaval, ze pri prvni vyjizdce se z kola budou ozyvat divne zvuky:

    1. Zvoneni, cinkani, hlavne pri prejezdech nerovnosti v terenu - asi retez vs. nova kazeta…
    2. Tupe praskave zvuky pri slapani – asi pedaly, musim jeste overit. Vsiml jsem si ale, ze mi divne praska jakoby v tlumici, kdyz pruzi – i kdyz z kola sesednu, je jeste chvili slyset to praskani, nez se tlumic narovna. Je to muj prvni full, takze nevim, zda to je nebo neni normalni, pripadne co proti tomu udelat mimo zarucni reklamace (ta az naposled). Napadlo me promazat pist??

    Ozyvaly se jeste ostre zvuky, po promazani sedlovky ok.

    Diky moc vsem za hinty, za pripadne blbe otazky se omlouvam, jen do me :-)

     

    Anketa: dsds

    d
    0x
    0%
    d
    0x
    0%
    0 0
    • romanbobr  

      Omlouvam se za anketu, byl to jen pokus, tlacitko pridej odpoved uklada vlakno, coz jsem nevedel :-)

      0 0
    • McBlacky  

      asi to nebylo dobře složený, tj promazaný a seřízený. Regulérně bych to vrátil do shopu a požadoval servis a možná bych byl i nepříjemnej :) a chtěl to do druhýho dne.

      pokud dobře seřídíš kolo tak nic nepraská, necvaká, necinká atd at je to HT, nebo Full.

      0 0
    • BB  

      vítej do klubu :-) Na to si časem zvykneš, že fulík občas zpívá. Někdy to zmizí samo, někdy po velkém dešti, občas se stane, že to najdeš. Nejsem schopen si vzpomenou, co mě všecho na fulech vrzalo.

      0 0
      • Fenous  

        Presne tak, s tim se bud naucis zit a nebo z toho zesilis.

        0 0
      • mastihuba  

        jak pravíš předsedo :)minulej týden jsem měl kolo rozdělaný a promazaný do šroubku. Teď uchylně poslouchám kdy konečně začne někde něco lupat.

        0 0
    • Medviedok  

      To je sposobene tym, ze rozmer 29" je proti prirode a je prosto vopred odsudeny na zanik. To su prirodne zakony, s tym neurobis nic.

      ;)

      (prepac, som si musel vystrelit, dufam ze ti poradia aj prinosnejsie – inac mne sa obcas cosi ozyva na HT od sedlovky a beriem ze to je ok, tak neviem ci aj u teba to bude takto. Ale ber ze je to este v zabehu, bud sa to strati, alebo ak nie, tak to mas v zaruke a ak je predajca seriozny tak sa tym bude zaoberat, cize mas sa na koho obratit aj osobne, nielen cez net)

      0 0
      • romanbobr  

        No, zase další konzerva, co na 29'' nikdy nejela, ale ví o tom vše ;-) Zkus se na tom někdy projet, zahodíš svojí dětskou 26'' a nikdy už nebudeš chtít nic jiného :-)

        0 0
        • Medviedok  

          na 29 som, nikdy nesiel to je pravda, ale na 28 tusim uz ano. Nie je to to iste takto nahodou? :D

          0 0
          • romanbobr  

            No, pokud jsi jel na crossu, tak se opravdu jedna o jiny typ kola:-). Koncepci 28'' MTB si budu muset nastudovat, dosud jsem o tom nic neslysel ;-)

            0 0
            • Medviedok  

              no tak to si nastuduj, a najlepsie ked rovno zacnes porovnanim rozmeru rafikov 28 a 29, aby sa ti nesmiali v obchode ked budes kupovat raf a potom ho pojdes reklamovat ze ti predali volako menej rafika, ze 29*2.54 je predsa… :D

              0 0
              • DaSnail  

                blb. 28 ani 29 nieje priemer ráfika.

                0 0
                • Medviedok  

                  ak blb si ty lebo som si nevsimol ze by som pisal ze to je priemer rafika – o to prave kraca.

                  Inac prezradim ti tajomstvo: ked 10× napises prispevok s rovnakym znenim, tak ti selma obojzivelna pride vypnut internet.

                  Je mi ta znacne luto.

                  0 0
                  • ememem  

                    selma asi uz chcipla lebo inac teba by musela zozrat uplne nakolko kazdy tvoj pripevok je takmer identicky – absolutna tupost nech sa to tyka cohokolvek.

                    0 0
                    • Medviedok  

                      Ale by si hadam nezelal nic zle neborakom mlokom! Sice zostali vo vyvoji niekde na polceste a su hrackou prirody, ale su v podstate neskodnym druhom, treba mat pre nich trochu pochopenia… :D

                      0 0
                  • Vilém  

                    A co tedy 27,5" mtb? na to jsi jako znalec zapomnel:)

                    0 0
                  • DaSnail  

                    blb.

                    0 0
    • filipes  

      Neni duvod aby to cvakalo praskalo vic nez na HT… bych s tim sel do shopu – jestli je potreba neco promazat nebo dotahnout, tak at to koukaj udelat.

      Zkontroluj dotazeni vsech sroubu na zadni stavbe – je mozny ze se to u novyho kola povolilo. Zkontroluj jestli mas akorat dlouhy bowdeny/hadicky, ktery pracujou spolu se zadni stavbou – jestli neplandaji, nebo naopak nejsou moc kratky… me takhle kolo samo radilo kdyz slo do zvihu…

      0 0
    • Oakey  

      Nějaký takovýhle pazvuky by se dali u staršího kola, co má něco naježdíno, tam by připadala v úvahu rozborka, čištění, mazání.

      Ovšem u fungl novýho tohle prostě neexistuje, to bych měl chuť jim to omlátit o hlavu.

      To kolo musí fachat bez nejmenšího problému a nepřirozenýho zvuku, toť můj názor.

       
      0 0
      • Oakey  

        Jo ještě sem zapomněl dodat, že já bych to řešíl okamžitou reklamací a požadoval zprovoznění nejlíp do 2. dne + něco protiúčtem za starosti… Nebo na mocnejch fórech se objeví jméno krámu v negativnim…

        0 0
        • ememem  

          podla toho co pise lendl (vid lin nizsie) nizsie tak to s kramom ani nemusi mat vela spolocneho

          0 0
        • Team6  

          ták s tim protiuctem bých si dovolil trosku nesouhlásit. kolo je vec co se dává dohromádý á to ze tám proste obcás neco 100% nesedne to se muze stát. postupem cásu si to vsechno sedne á od toho jsou gáráncký, kde to prekontoslujou. i kdýz vetý tádý ná foru odvezu to svýmu servismánovi nebo do servisu u toho se vzdýcký hodne bávim. vetsinou to zprásej jeste vic nez to býlo. rádsi si vsechno krom vidle delám sám.

          0 0
          • McBlacky  

            u nového kola a zvlášt u spešla by to mělo být od začátku na 100% na tom trvám. U plečky z mountfielda bych to chvíli kousnul.

            0 0
            • Team6  

              no ták zrovná spesl neni táková pecká ábý dle meho vsechno fechálo ná 100%. krom toho i u toho nejlepsiho i nejdrázsiho kolá si vsechný dilý sedáj. tákze mluvit o 100%… je to obýcejná pásová výrobá. kolo kde bý melo vsechno mákát dejme tomu ná 99% bých videl trebá sántá cruz kde s kolem dostánes i stitek kdo ho skládál. ále spesl je pro me proste obýc márketing zde ná foru tolik opevovánej. spátný kolá to nejsou ále ábých se z toho posádil ná prdel…

              0 0
              • Attila  

                Štítek s tim kdo kolo poskládal Ti klidně napíšu i k Olpranu. Z toho se taky na p**el neposadim.

                Ani z tý přemrštěný ceny :-)

                0 0
                • Team6  

                  no kdýz uz jsme u tý premrstený cený ták spesl ná tom neni o nic lepe. sice to neni ták megá nádhozený ále zá tý práchý co prodáváj trebá HT rámý mám dve KHS v tý sámý kválite á zároven ne tuctovku. spesl je sice peknej ále pro me se z nej záciná stávát trosku meridá…

                  0 0
              • McBlacky  

                kolo samotný možná ne, ale právě ten marketing a všechno skolo S staví na servisu a spokojenosti atd. K tomu samozřejmě patří dokonale seřízené kolo při prodeji. Jinak těžko můžeme mluvit o konzistentním brand builingu, když něco tvrdíš a něco jinýho poskytuješ/prodáváš

                0 0
    • ememem  

      tu

      je podobny nestastnik, mozno vymena skusenosti pomoze.

      inac by ma asi drblo kupit si noveho spesla a cosi hned loctitovat…

      0 0
    • Attila  

      Jestli tam není vůle, tak to nemá na funkci vliv. Celopérko zpívá.

      Zaručená pomoc jsou špunty do uší nebo MP3 :-)

      0 0
      • Medviedok  

        Celopérko zpívá. Dobre vediet!! Vdaka boze za BF. :)))

        0 0
      • romanbobr  

        U noveho kola za tu cenu proste tyto zvuky akceptovat nechci. Kdyby bylo po zaruce, asi na to kaslu i presto, ze by me to stvalo, ale u 1 den stareho kola ne…

        0 0
    • romanbobr  

      Vsem, kteri postli smysluplne prispevky, diky. Problem je zda se vyresen – volal jsem prodejci (bradsky), ktery prozradil, ze to jiz jednou resil s tim samym tlumicem, takze je to velice pravdepodobne systemova vada, o ktere v 69 vedi a resi ji do 2 dnu. No, uvidim, jak to dopadne, doufam, ze si kolo nebudou preposilat bradsky a 69 mezi sebou, ale ze budu moci kolo zavezt primo do 69. Bradsky mi v tom zda se ochotne vychazi vstric, snazi se mi to v 69 vyridit s konkretnim clovekem…

      0 0
    • Skater  

      Můj full 29 žádné nestandardní zvuky nevydává. Gratuluji k volbě, myslím že nic lepšího do terénu není:-)

      0 0
      • romanbobr  

        takhle bych nekdy chtel fungovat – mit proste stesti :-). Jinak diky, ja vim :-)

        0 0
    • romanbobr  

      Takze vyreseno.

      Volal jsem Bradskymu, ktery mi po me prosbe vyridil vymenu tlumice primo u 69, kde nejdriv chteli, abych jim dil poslal, ale po mem telefonicke prosbe, ze bych to chtel vyridit osobne, se tak i stalo.

      Musel jsem si ale pospisit, protoze dnes v 10:00 jsem se v praci dozvedel, ze to musim stihnout do 13:00, protoze dotycny pan odjizdi do Polska. Tak jsem se tedy v kanclu rozloucil a bezel jsem domu odmontovat tlumic (v obleku, to byla vyzva). Dorazil jsem tam, vzal jsem si novy dil, potud bez problemu. Prijel jsem domu, chtel dil namotnovat (porad v obleku) a ouha – hadicka k brainu byla o cislo kratsi… hned mi doslo, ze mi dali dil do detske 26'' a ne na moji dospelackou 29''.

      Takze story se opakuje – volam do 69, tam se divi, pry jsou vsechny tlumice stejne a ani muj argument, ze 29'' maji zadni stavbu protazenou kvuli vetsimu kolu a tim i ta hadicka asi musi byt o neco delsi, nezabiral. Ale ze pan za chvili zavola. I sundal jsem oblek, napsal jsem mail do prace, ze uz se tam dnes neukazu a cekal.

      Telefon z 69 – „No, pardon, opravdu jsme nasli jeden tlumic s delsi hadickou. Ale ja uz tu nebudu, tak to predam panu XY, on o tom bude vedet“. Nelenil jsem, odmontoval novostary tlumic a jedu do 69, tam uz na me asi cekali, protoze jak jsem se objevil ve dverich, nejen pan XY, ale vsichni me zdravili a jeden z tech uctivych mi podaval spravny tlumic nazorne ukazujic, ze tento ma opravdu hadicku delsi nez ten puvodni. Ok rikam, to se stane, jedu domu, namontuju.

      Extaze se dostavila, protoze po nasednuti nic nepraskalo. Jedu na vyjizdku a zjistuju konecne, co je to full – nejak se to zacalo houpat, to jsem jeste nezazil. Pri vyjizdce s pujvodnim praskajicim tlumicem jsem si totiz rikal, jaky je to nesmysl, ze vsichni tvrdi, jaky je stump houpacka, kdyz je to jako muj predchozi HT…

      Aha, asi ten tlumic byl opravdu nejaky rozbity…

      No, zazvonil zvonec a pohadkyu je stastny konec… UFFFF

      0 0
      • Hynas  

        Uffff, stáli při tobě všichni svatí kamaráde a proto neleň a vlož svého bajka do fotek…těším se a vítám tě v klubu dospělých fullistů ;o)

        0 0
        • romanbobr  

          Jojo, hned zitra ho v uvalech nafotim, pokud nebude moc spinavy, kluk jeden… Jinak ho naparadim a fotky budou az v nedeli :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.