• jirkajiri7

    Chtěl bych si koupit nové kolo. Můžu si ho koupit v kamenném obchodě v Praze, nebo o 2 000 levněji přes internet v obchodě, který je 100 km daleko. Jak se ty kola posílají, předpokládám, že ne celé smontované? Nikdy jsem si na kole nic neopravoval, zvládne si amatér složit poslané kolo? Jak moc často se řeší u kol reklamace?

    0 0
    • couffy  

      Kola se posílají v krabici částečně rozložená.pokud jsi na kole nic neopravoval tak je asi ani nesložíš a neseřídíš,takže budeš muset do servisu,kde ti to samozřejmě napočítají,potom tam půjdeš zhruba po měsíci ježdění na další kontrolu a seřízení,další platba.Reklamace jsou různé,jak kdy ale v případě,že budeš muset něco reklamovat,tak budeš muset posílat celé kolo,tam,kde jsi ho koupil,další platba,navíc čekáš než ti ho pošlou zpět,takže jsi možná měsíc bez kola.Podle mého názoru je lepší koupit kolo tam kde je to pro mě dostupné v kameňáku,tam máš možná nějaký ten servis zdarma a všechny věci je lepší řešit osobně.Tolik můj názor.

      0 0
    • nox159  

      kompromis :)

      kup v kamenaku ale jen o 1000 draž než na netu ;-)

      0 0
    • cyborg  

      To kolo přijede prakticky komplet složený, takže pokud nejseš manuálně úplně trotl tak si těch pár věcí jako řidítka, šlapátka atd nasadíš sám. A pokud se podíváš do manuálu dokážeš sám nastavit i vidlici a tlumič. A pokud tomu kolu pak věnuješ 30min s klíčem v kapse třeba na parkovišti před barákem tak si nepotřebuješ nic dávat do servisu.

      Kdybys měl reklamovat, tak to z toho kaměnáku stejně budou nejspíš posílat na reklamaci zase někam jinam.

      Navíc díky toho že se v tom budeš sám hrabat kolu víc porozumíš.

      0 0
    • zipoman  

      Pokud jsi z Prahy tak napiš. pomůžu ti ho třeba i složit a nastavit.

      0 0
    • marco  

      To bych se trochu divil kdyby nešlo sehnat v Praze kolo za cenu kterou ti nabízí internetový obchod. Obvykle mají tyto internetové obchody i kamenou prodejnu v rámci rozvoje podnikání. Nevím jakou značku jsi si vybral a jestli je celková sleva na ceně kola tak patrná. U kola, které stojí 40 tis. je sleva 2 tis. jen nepatrná u kola které stojí dejme tomu 10 tis. je už sleva 2 tis. patrná.

      A jak tu bylo psáno kolo příjde složené a seřízené a je potřeba složit jen drobnosti narovnat řidítka. nasadit pedály u uspornějších balení je potřeba nasadit kola do rámů. Hodně prodejců ti to je schopno za trochu příplatku přivést osobně. Služby české pošty, PPL, DHL by mě osobně nelákaly takže pokud je sleva lákavá sehnat kámoše auto a jet si to vyzvednout těch 100 km do toho odběrného místa. Další problém se kterým jsem se setkal byl je to dávno, že u prodejce nebral do servisu kola které u nich nebyly koupená.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.