• bubin1990

    Ahoj všem, potřeboval bych poradit.

    Renovuju krosové kolo, samo sebou má 28 palců ráfky. Rozhodl jsem se místo původní odpružené a ne moc kvalitní vidlice koupit pevnou, stejně nejezdím po terénu ale silnici a je tam rozdíl 1,6 kg. Za rozumný peníz jsem koupil defakto jedinou vidli na našem trhu a tou je Force Treking 28 al. Stojí kolem litru a stačí napsat do googlu force trek vidlice a můžete se podívat na její parametry.

    Pohlídal jsem si snad všechny dostupné parametry jako velikost vidle (aby byla pro 28 kola) délku sloupku a vše okolo a když dnes vidle přišla, tak jsem ji nasadil do rámu a padla tam v pohodě, ALE navářky na V-brake mi přijdou hrozně…ale vážně hrozně nízko. I oproti původní odpružené vidli když je dám vedle sebe, tak je tam rozdíl 3cm a když nasadím na vidli ráfek, tak si říkám, že to nemůže být správně, skoro to vypadá, že to je navářka na 26 palcová kola, ale proč by na trekovou vidli dělali navářky na menší rozměr ráfků? Psal jsem prodejci a nic…nemám doma žádné čelisti abych si to vyzkoušel, ale myslím si že to na čelistech posunutím špalíků nevyženu. Může mi někdo z Vás po shlédnutí fotek poradit, jestli se nemám bát, nebo jestli ji mám vrátit? Protože nové čelisti (Shimano BR-T610) koupím až před vánoci, vyprší mi 14ti denní zákonná lhůta na vrácení vidle a bude mi pak k prdu. Děkuju předem za Váš čas i pomoc. S pozdravem Kuba

    0 0
    • Vilém  

      Ta pevna rozhodne neni pro 28" kola.

      0 0
    • mikš  

      zkusil bych se zeptat tam kde jsi to koupil

      0 0
      • bubin1990  

        Ptal jsem se…odpověď není

        0 0
        • MatS  

          No jestli jsi to kupoval u Bikeinvestu tak to ti přeju silné nervy. Objednával jsem tam jednou a myslel jsem, že je na krámě povraždím. Informace si cucají z prstu, vůbec neví kde co a kolik toho vlastně ve skutečnosti mají.

          0 0
    • bubin1990  

      Zde je přímo popis ze stránek výrobce…

      v nabídce mají i vidlici Force MTB 26 a MTB 24…u té co mám já je TREK 28

      0 0
      • Vilém  

        Tak si prohlidni tu svoji, cos nafotil a podivej se na obrazek, ktery jsi ted vlozil. Pokud nevidis rozdil, tak je to marny.

        0 0
        • bubin1990  

          Máš pravdu, nenapadlo mě študovat ilustrační fotky, podle fotek mám doma vidlici pro horská kola 26 palců. Super…takže já jdu odstupovat od smluvy a letim na poštu. díky všem za pomoc a Váš čas

          0 0
          • Vilém  

            „Trosku“ neprijemne:( No co nadelas, snad ti alespon postovne vykompenzuji a budes mit co nejdriv tu pravou.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.