Nová přehozka pro TREK 800Sport

16 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdarec lidi,

    potřeboval bych poradit kde sehnat novou přehozku na mýho zimáka kterýho jsem včera koupil a z repasoval, přehozka se zda bejt ještě v kondici ale už asi né moc dlouho. Tak bych chtěl koupit novou do zásoby až tadle doslouží a nebo jí rovnou vyměnit, jelikož nemám ještě lanka bowdeny které byli už v háji nejspíš podle zaprasení celýho kola, a řetěz který byl po smrti tak nemužu její funkci odzkoušet ale rukou když tahám zaní tak se zda že má pružinu ještě dosti silnou ale i tam už je na ní vidět ty léta práce :-)

    Přímo házejte odkazy na ehopy kde má nějakou, a přikládám fotky starem s patkou která se šroubuje přímo do rámu šroubem co je skoro 1cm tlustý a je na imbus viz. foto ale mobilem tak snad bude poznat co je třeba

    díky všem

    0 0
    • nox159  

      to je klasika siska nebo neco takoveho takze v kazdem kamenaku za cca 100–200,–

      0 0
      • Smazaný účet  

        No mně právě přijde atip to uchycení a pátka co je součástí přehozky, u mýho druhýho kola je zapuštěná do rámu a patku drží malej šroubek a pak šroub zadního kola, a tadle drží jen v rámu a mu doraz co se opře z druhý strany od rám aby se to neprotáčelo. Tak nevím no :-(

        Co třeba tahle, ta vypadá že by tam mohle jít..

        http://www.kupkolo.cz/…OW_4180.html

        ta klasická siska se uchycuje jako současně ze zadním kolem tahle né.

        0 0
        • nox159  

          neni to zadny atip patku/hak ( nevim jak tomu kdo rika ) mas soucasti ramu ( tak jak mas u jinych kol tu co drzi na tom sroubku jak pises) takze do toho muzes nacpat jakoukoliv klasickou prehazovacku pro přimou montaz…

          siska je bud s hakem nebo taky pro primou montaz…

          0 0
          • Smazaný účet  

            A ta co jsem na ní daval odkaz by tam šla?

            0 0
            • Vilém  

              Ano sla, ale nebude jeji cena atakovat cenu kola?

              0 0
              • Smazaný účet  

                No tak todle není kolo z tesca a podobně, sice je hodně starý ale je to kvalitní trek si myslím. Jako to kolo mně stálo 5kil akorát dostane nový pneu řetěz lanka bowdeny a možná tu přehozku pokud tadle nebude chodit až tam dám řetěz, ale stím starým řetěm se zdalo že řadí i když blbě ale to bylo hnojem mezin pastorky a vytahaným lankem určo.

                0 0
                • Vilém  

                  No delej jak myslis, ale muj nazor je ten, ze nama smysl davat SLX na kolo se sroubovacim x-koleckem. Dal bych tam neco na urovni Acera, maximalne Alivio. Chodilo by to stejne.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No to byl spíš přiklad ten odkaz, jako já tam jen chci dát novou tahle to možná má už za sebou. A moch by si mu nějakou doporučit tak do 5kil? Stačí model ja si ho najdu na eshopu někde nebo jestli hodíš odkaz?

                    0 0
        • kyl  

          Mrkni na Tesco kola a podobné dreky.Je to běžná přehazka,to nejlevnější poskládané z lisovaných znýtovaných plechů.Vakl jak prase má už fungl nová.Na většinu dnes montovaných kol by byla lepší bez té své patky protože malé pastorky jsou díky ní málo opásané.

          0 0
          • Smazaný účet  

            A jakou bys mi doporučil a jestli bych tě moch poprosit od odkaz na nějakým eshopu, ona by tam asi šla i ta bez patky ale nevím jestli je ten šrob tak tlustý a pasoval by tam a hlavně to řadilo a chodilo bez problému. Jako nechci kupovat nákou zbytečně drahou je to na zimáka takže ten žadnej luxus nepotřebuje a tadle puvodní mi nepřijde že by to bylo z náký plechu lisovaný, má docela silny stěny těch dílu s kterých je.

            0 0
            • kyl  

              Na Strakáčovi v profilu mám tu patku taky a přehazka tam jde napřímo,závit je stejnej.Vzadu máš 7 pastorků tak bych tam dal třeba Alivko

              0 0
              • Smazaný účet  

                Dík moc, ona tam je ta co je fotce, ale kdo ví jak na tom bude ař tam nahodím řetěz a začnu ladit řazení, tak abych věděl co koupit. Má vakl v tom uchytu lanka, takže možná asi rovnou vyměnit co? Takže mužu vzít jakoukoliv co má podle obrázku na tom odkazu stejný uchycení na přímo. Ono nikde nemužu najít fotku z druhy strany těch přehazovaček abych viděl ten šroub.

                0 0
                • kyl  

                  Myslíš šroubek na uchycení lanka nebo opěrku bowdenu?Šrouby jsou všechny stejné,je to standard.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    No na ty přehozce je na nejtovanej takovej držak v kterým je šroub na držak bowdenu a je to zároven na aretační šroub lanka pro doladění přehozky. Jinak myslím pro uchycení do rámu ten šroub, když ta přehozka nebude mít patku. A ted mi došlo že jsem se moch kouknout na moje druhý kolo který je z 2009 a je to stejný takže zbytečně tu otravuju lidi :-) Už jen aby zavit byl stejnej jinak tlouštka šroubu vypadá stejná. Akorát nevím jestli tam bude tak zarážka ale asi jo když se to zasekne o patku tak tam musí bejt, to aby se přehozka netočilo kolem dokola patky.

                    0 0
                    • kyl  

                      Šroub je u všech přehazek stejnej a pasovat do té pevné patky bude.

                      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce