• Martin

    Nechystáte se někdo v létě na kolech do Norska? Nesháníte ještě někoho do party? Nejraději bych se domluvil na společné akci s nějakou skupinkou než jet s CK, jsme dva, muž 47 a dívka 15, sportovně založení, MTB i silniční kola. Případně mě kontaktujte mailem. Díky. Martin

    0 0
    • Jakobo  

      Vsak ja bych se na cestovku taky vykaslal. Jedu kazdy rok nekam na mesic, ale na tezko, s baglama.

      Z meho pohledu je jednodussi, pokud si dopredu doma naplanujes trasu. Zda se to mozna nesmyslne, ale mne se to osvedcilo. Kdyz uz jsem na ceste, tak jen plnim plan a nemusim zbytecne premyslet, kam chci jet. Ono je to ve vysledku stejne jedno.

      Predpokladam, ze do Norska pojedete autem, kdyz budete mit silnicni i horske kola. Jestli jste v Norsku jeste nebyli, nechte si 1–2 dny na Oslo. To je tak akorat. Za me snad Holmenkollen, poloostrov Bygdoy s muzeama a pak Vigeland park. Za 3 dny se da objet Oslofjord. Je to hezky vylet az dolu na Verdens Ende (Konec sveta), v Hortenu prejet na druhou stranu a jet pres Dr?bak zpet do Oslo. Ta trasa stoji zato. Pak pro zacatek trochu poznat Nordmarku, pohori na S od Oslo, hodne podobne nasi Sumave. Spousta jezer, baziny, skaly, les, sotolinove cesty. Hezka trasa je na kole pres Baerum Verk na Ringkollen, vyslap na nejvyssi horu Nordmarky (jen asi 750 m) a dolu. Asi 2 dny.

      Dalsi tyden bych prejel autem do Kristiansund, nechal tam auto a na kole jel Atlanskou cestou do Molde a Andalsnes, pres Troli stenu projet horama na Geirangerfjord a pak se vratit k autu. Zatim jsem to na kole nejel, ale mam to spocitane na 400 km a uvidite neco z tech znamejsich mist. Nakonec bych prejel autem do Bod? a lodi na Lofoty. Ty mam projete z A az do Svolvaeru, neni to daleko, primo snad 200 km. Hodne tam fouka a je kosa. Pak podle nalady nahoru na Vesteralen, tam se muzete podivat na velryby. Auto muzete nechat v Bod? a pak se tam vratite a prejet do Cech. Ze severu byste mohli jet pres Svedsko a na lepsich cestach usetrit nejaky cas.

      Stanovat se da nadivoko temer vsude, v kempech zaplatite za noc kolem 300 Kc. Hardangervidda, Jotunheim, Telemark jsou hory, celkem pustina, imho spis pesky. Ale silnice tama vedou, ovsem mozna by to bylo dost jednotvarne projizdet tama stovky km po silnici.

      0 0
      • Martin  

        dík za info, nenapsal jsem to úplně jasně, ale nejedeme tam autem a jedeme buď na horských nebo na silničních kolech, pokud seženeme partu, která má autokar či minibus, přidali bychom se, jinak plánuju dojet někam vlakem a pak na kolech, ne na těžko, tj. přespávat v hostelech

        0 0
        • Jakobo  

          Za hostel zaplatite minimalne 1500 Kc za osobu. Opravdu si vemte stany a spacak, spani v prirode se v Norsku primo nabizi a i v tech kempech zaplatite treba 400 Kc na noc za oba. Vlaky jsou relativne levne, lze dopredu koupit jizdenku Oslo – Bod? za 1200 Kc na www.nsb.no. Jen musite dopredu nahlasit kola, nebo vam je nevezmou. Vetsinou na cely vlak berou 6 kol a v lete je naval.

          Pokud pojedete sami autobusem nebo vlakem do Norska, musite nekde nechat krabice pro cestu nazpet, to byva problem. Nejjednodussi by opravdu bylo jet vlastnim autem. Je-li ta moznost a pokud nenajdete partu s minibusem.

          0 0
          • jonti  

            Taky bych se vyzkoušel přidat se k cestovce jen na cestu, často se tak dá domluvit.

            0 0
        • oddie  

          Tchán možná pojede na ryby, nevím, jak je obsazen, ale možná by vás vzal na spolujízdu, kdyby neměl lidi. Akorát ten na místě nikam jezdit nebude :)

          0 0
      • jonti  

        Myslíš, že jde během dvou týdnů bez auta rozumně zkombinovat návštěvy v Trondheimu a Bergenu a horskou turistiku? Nejspíš jen bez kola, letět tam bude o dost jednodušší. Na místě bych už auto asi k dispozici měl.

        0 0
        • Jakobo  

          Ja myslim, ze dva tydny jsou uz dostatecna doba. Treba v okoli Bergenu je tech moznosti opravdu hodne. Treba prejet vlakem do Hardangerviddy, vystoupit ve Finse a tam udelat nejake tury. Vyhoda je, ze uz ve Finse jsi ve 1222 mnm. Po okoli jsou chaty DNT, kde se da celkem levne prespat, casto tam jen nechas penize a dalsi den pokracujes k jine chate. Ve Finse jsem byl, je to uz hodne vysoko a i v lete tam byva mistama snih. V tuto rocni dobu je tam jeste regulerni zima.

          Zkus se podivat na dnt.no, najdes tam kompletni mapy s odhadem vzdalenosti, popisem, fotkami, narocnosti atd.

          0 0
    • jan.pernik  

      Holku neber, bude spocená, uřícená a seberou Ti ji, že provozuješ domácí násilí.

      0 0
    • Martin  

      Pánové, děkuji všem za dobře míněné rady, ale… Skandinávii mám procestovanou a celkem se v této otázce orientuji, vlákno jsem nezakládal kvůli radám, ale spíš kvůli konkrétním reakcím k dotazu – tj. zda se najde skupinka, ke které bychom se mohli přidat. Děkuji. ps.: preferuji sportovně založené skupiny, o výkonnost mé dcery netřeba mít obavu, zdržovat nebude

      0 0
      • oddie  

        Já už si říkal, takhle mladou milenku, a vona to dcera :)

        0 0
        • Martin  

          jo, jo, chyb mám hodně, ale zvrhlík nejsem

          0 0
    • lutte3  

      Byl jsem tam vloni na 14 dní i s částí Švédska. Moc ale neporadím, objížděli jsme dva největší skandinávské bikeparky. Ale kolem Trondheimu jsou prej pěkný traily, je to ale už daleko. Každopádně si to užíte, hned bych se vrátil.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.