• Smazaný účet

    Které kolo si myslíte že je více „univerzální“? U Reigna X vychvalují skvělý záběr do kopců a tak bych se chtěl zeptat někoho kdo má zkušenosti s těmito koly jak je na tom v porovnání Norco SIX. Kolo bych využíval na enduro/freeride ježdění, občas bikepark, ale taky bych na něm potřeboval zvládnout i cca 15–30km úseky po silnici :(

    Bral jsem v úvahu ještě lehčí variantu s menšími zdvihy Giant Reign 2,který je určitě taky výborný v terénu,a když jde o přemisťování na delší vzdálenosti má oproti předchozím kolům výhodu.

     

    Giant Reign X2 : http://www.giant-bicycles.com/…n/536/34366/

    Norco Six Three: http://www.norcobikes.cz/…ix_three.php

    Giant Reign 2: http://www.giant-bicycles.com/…n/531/34339/

    Anketa: Jaké kolo?

    10x
    71%
    0 0
    • Maynard  

      norco!…na to co popisuješ paráda a navíc po designové stránce se 09 může rovnat málo co;)

      0 0
    • De.Fly  

      a co jeste SX Trail 09?

      jinak jestli ma nekdo prakticke zkusenosti s Reignem X,rad si je prectu, protoze je to ted muj favorit na koupi

      0 0
      • Smazaný účet  

        SX Trail 09 stoji 80tis a to je cenově už uplně někde jinde takže nepřipadá v úvahu :)

        0 0
      • Maynard  

        sx trail 09 bude asi trochu mimo finančí možnosti:(…majitelé reignaX se určitě ozvou:)…

        0 0
      • fousek  

        Uz sem toho tu o reignovy napsal dost, staci hledat. Hravy, tuhy kolo, ktery docela jede, prasarny typu metrovej drop na placku ho pri spravnym sagu poslou na doraz, ale o to lepsi zere i velky nerovnosti. Proste universal,kterej se da postavit do 15 kg, s kterym je radost jezdit cesky bikeparky s vynechanim tech nejvetsich skoku (no i kdyz nakej zdatnej technik by ani s velkejma skokama nemel asi problem)

        0 0
        • kali222  

          to si me uplne zdecimoval ze ho tak malo posle na doraz :(( (:D)

          nemuzu vygooglit roztec tlumice, jak je? dik, nerad bych kamaradovy koupil spatnou roztec. na webu to nemaj vtipne.

          0 0
          • fousek  

            Podle me je 1m drop na placku uz docela mazec, takovyhle zverstva ja nejezdim (treba 2m drop s nakym normalnim dopadem to podle me sezere jako prd, ale na ten me nikdo nedostane) a samozrejme zalezi jak je nafouklej tlumic a jak je nafoukla expanzka, ted sem ji po zime prifouk (kdyz sem na ni napojil pumpu tak mi to ukazalo 75psu a povolenej rozsah je myslim 110–200) na 130 psu a na doraz sem s nim nesel od ty doby vubec, ale zas sem nejezdil naky prasarny

            Do nedavna sem byl presvedcenej ze ma 200mm, ale ted si uplne 100% jestej nejsem, doma to dyztak zkusim zmerit

            0 0
            • kali222  

              ja si myslim, ze ma taky 200mm,ale jelikoz to neni overeny,tak by to byl drahej spas. kdyztak prosim zmer.diky

              0 0
              • fousek  

                Odpoledne kdyz si na to vzpomenu

                0 0
              • fousek  

                No tak sem ho meril metrem (7,5m) pres klec, vyndavat se mi ho nechtelo a nameril sem 197–8mm, takze je mozny ze na nem mam malej stuck-down nebo ten metr neni nijak presnej, nebo tentlumic, ale nejbliz je to proste k ty 200mm

                0 0
      • zdenekhubner  

        Měl jsem hodně kol, ale Reign X je neuniverzálnější kolo co znám. V pohodě na něm odjedu XC výlet i bikeparku na Ještědu.

        0 0
        • zdenekhubner  

          mimochodem je momentálně na prodej. Kdybys měl zájem a jsi z Prahy, můžeš se zastavit.

          0 0
    • Tomcat  

      Problém je že univerzála nikdy 100% nenajdeš. Zajímalo by mne co fur máte s těla km na silnici to se to jako rozpadne? Proč pokud to má přesmyk by se na tom nemohlo i někam dál na norco Atomik jde ujet i víc tak proč né na Sixu?

       

      Protže chceš kupovat celý tak neporadím já nechci celý ani jedno, okupil jsem jen rám.

      • osazzení je podle mně hrozní ušech stejně 
      • nejlepší dovozce je Norco,  nejhorší Spešl a Giant
      • nej prodejce je podle me Čálek co dělá spešli
      • trek je nemastnej neslanej a hodně drahej
       

      Kola to podle mně jou rozdílný a je nutný se na nich pojet aby je odhad.

          
      0 0
      • Smazaný účet  

        ujet se to dá, ale jakým tempem a s jakou námahou… samozřejmě, že asi nebude průměrná 25 jak na XC raketě ale i tak bz to mohlo přece jen trochu jet

        0 0
      • fousek  

        Trek jede jako kdyz mu hori koudel za zadkem. Kdyby nebyl tak drahej tak je to paradni XC

        0 0
        • kesu  

          pokud jde rec o remedym tak souhlas.

          jede to jak AM se 130mm ale jak uz jsem psal nekolikrat,je to fakt AM.Cokoli nad 30–40cm na placku(tri schody) ho naprosto spolehlive posle na doraz a nejde s tim krom vymeny tlumice nic delat(prefoukat nepomuze).S DHX 5 coil to vyuziva zdvihu rozumneji ale porad je ten ram dost plechovka.Rozhodne to nesnese srovnani s vyse uvadenejma bikama!

          0 0
    • pitos  

      Co se týče použití tak six s reignem X budou natom dost podobně.Na reignu Xku jsem jen trochu popojel ale možnost ho více zkusit jsem zatím neměl ale celkově geo. by mi myslím seděla.

      Sixe mám a používám ho v rozsahu XC-DH ale je jasné že nejlepší uplatnění najde u EN/FR ježdění kde bude záležet na celkovém osazení kola.

      Na EN využití…tedy technické ježdění v přírodě z kopce do kopce,v lese a hlavně na horách kdy jezdím průměrně 60km mi vyhovuje, takže nějakých 20–30km bude myslím pohoda.Celkem potřebná je ale teleskopická sedlovka.

      Na FR/bikeparky,sjezdy a podobně…myslím že povedené kolo co toho snese už celkem hodně a jezdec se nemusí obávat že něco zkazí.V porovnání s „čistokrevným“ Fr bikem v terénu rozhodně příliš neztrácí,je stabilní při vysokých rychlostech i ve vzduchu.Pro mě dost zábavný bike s hlubokým zdvihem a progresivním koncem (alespoň s tlumičem DHX air5).Střed je oproti modelu 07 trochu snížen a myslím že tak akorát ale je třeba si nato dávat trochu pozor.

      O klasickém Reignovi bych na použití k jakému to kolo chceš vůbec neuvažoval.To je XC které jde předělat možná na EN ale na FR už bude příliš ztrácet.

      0 0
      • SoulStorm  

        Mám rám giant reing 2005(u zadní maestro stavby se mi nezdá že by byli nějaké velké změny oproti tomu novému) a jak již tady bylo napsáno při seskoku na rovno z vyšky ani ne metr ho pošleš na hydraulický doraz(původní tlumič manitou swinger se rozloučil s spv komorou po třech takových dopadech s novým foxem 07 už jsem takové placáky vynechal) Jsem byvalý bohabojný silničkář(v pře­kladu ******** strachy ze skoků) a přesto se mi povedlo chodit na doraz(tlaky v komorách sem dodržoval) a oddělat ten tlumič.Pokuď si takové kopyto jako já ,tak na reign a skákání zapomeň.

         
        0 0
        • Blackbiker  

          Tak trochu jinak: Reign 2005–2006 ma problem jedine v tom ze soudruzi z Asie udelali chybu pri konstrukci a proto se jedna strana zadní kyvky zatěžuje víc než druhá-toť problém s ložisky-ale teď po výměně dvou mi to drží. No a naprostej nesouhlas s tím že chodí po dorazech s tlumičem Swinger-Stačí když nepoužiješ SPV komoru-tzv.propedal a foukáš jen hlavní komoru a pak je to cajk-na dorazu jsem ještě nebyl a to si myslím že mu celkem dávám nažrat-80kg. Bohužel tento stroj není na fr určen a trochu mě mrzí že ho k tomuhle zneužívám. Ps:na placku neskákej kámo, víceméně je třeba i tělem podtlumit dopad a ne nechat vše jen na kole:-) 

          0 0
          • mr.antik  

            No a já naopak SPV komoru nafukuju na maximální mez (měla by tam být větší progresivita), velkou komoru tak na sag pár mm a na dorazy taky nechodim. Už to ale není taková žehlička, ale to je asi jasný…

            Při předepsanejch tlakách je to ale na dorazu pořád.

            0 0
    • Blackbiker  

      Hele řeknu Ti to tak-pokud chceš s kolem zvyšovat i svý skills, tak vem jednoznačně Reigna X-teď vidím že jsem udělal chybu když jsem bral jen klasiku Reigna se 150 zdvihem. X ko je pro enduro freeride idealni stroj. Mrkni někam co s tím dělá Márošák a bude ti jasno. Tohle kolo je prostě dobrý a ještě dost dobře jezdí do kopce, což ostatním dělá větší potíž. Já svý bral hlavně kvůli přednosti jízdy do kopce-a že tedy jede. Jenže pak nastane ta chvíle kdy tě tohle přestane bavit a zvykneš si tlačit a ta výhoda pak padne a jako nevýhodou jsou pak horší vlastnosti směrem dolů,malej zdvih-geoska víc do XC. A momentální 09 Re­ign je opravdu jen XC kolo. takže za sebe Reign X, ale víš co-zkus si půjčit obě na stejnou trať a srovnej to-jinak to prostě fakt nejde…

      0 0
    • robbik  

      hele mam Reign X a jezsil jsem s nim na jestedu, tak  i vyjizdky az kolem 7Okm. Je to velmi univerzalni kolo ale zalezi jak ho postavis. Ja mel vpredu 55 ata2 air a to na jestedu nestacilo, ted mam 36van r a kolu to dost pomohlo pro FR jezdeni. Vzadu je dhx 4air a chodi to nadoraz na skocich kolem 1m. Pry by tomu pomohl dhx 5air ale osobne bych tam dal na FR radeji pruzinu. Cele kolo ma 16kg a to mam pomerne tezka kola, sun single track. ale i tak se na tom da jezdit pomerne slusne vyjizdky, kolem 50km je to uplne v pohode, hlavovy uhel je trochu vice polozeny takze jizda do kopce vyzaduje trochu vice namahy. bajk je fakt univerzal, tedy neni uplne vhodny ani na FR ani na XC, ale to nekomu muze vyhovovat.

      Reign, ten bez X, neber, to ma kamarad a je to xc stroj. zkusenost s dalsimi nemam, nemohu srovnat, muj je kdyztak k vyzkouseni v brne, pokud ti to pomuze.

      snad pomuze  i tohle http://www.pinkbike.com/…ew-2007.html

       
      0 0
    • kesu  

      a co vzit LP Froggy ?

      zdvih 180mm a prej je to v poradku..

      0 0
      • Tomcat  

        LP je dnes in , nebo módní záležitost. Kola jsou to dobrá pokud se vyhne Zamu seže to ještě pohodlněnji a levněji.

        0 0
    • TheMelin  

      Zdravím tak jé sem poměrně čerstvým  majitelem Reigina X1 a zatim si nemůžu stěžovat.

      Do kopce to jede celkem slušně a z kopečka ještě lépe. Co se dorazů týče tak sem to tam zatim neposlal. je pravda že extrémně neprasim , alle to se může změnit. tak uvidím.

      0 0
    • kali222  

      kdyby nekdo nahanel reigna Xko v Sku 08 jen RAM,tak mi napiste mail. nenabizim nic fyzicky(proto me nezente do bazaru),nybrz spoluucast- ram je mi k nicemu! dik

      0 0
    • kali222  

      mate horecku oba? kdyz pisu S tak to neni prece tak snadno vykouzlitelne jako kdybych napsal „se sramem“ … to bych tam to S nepsal, ale S/M/L :) 

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.