Nemůžu trackovat trasu s Honor 8 (GPS)

6 nepřečtených
  • nikeid

    Ahojte,

    mám takovej technicko-cyklistickej problém :-) mám mobil Honor 8 s 4 GB RAM (rok vydání 2016) – operační systém EMUI 4.1. Dřív jsem na cesty používal aplikaci Runkeeper. Jezdím s ním abych měl GPX log cesty a přehled kolik např. ujedu za rok, stoupání, průměrná apod.

    Ale hned na první vyjížďce se mi stalo, že po cca 1–2 hodinách jízdy zastavím, vyndám mobil, zapnu displej, kliknu na aplikaci a ouha – ta se začne „otevírat“ (nebo načítat, chcete-li) znovu i přesto, že je v právě spuštěných aplikacích. Takže moje dosavadní trasa je fuč. Takhle se mi to stane úplně pokaždé. Vyzkoušel jsem i jiné aplikace a pořád stejné.

    Obsazeností RAM to není, ta má v době jízdy cca 2 GB volno. Zkoušel jsem to i po čerstvém restartu mobilu s tím, že trackovací apka byla jedinou spuštěnou aplikací. Volná paměť cca 2,2 GB. A i přesto se to děje.

    Honor má nějakou funkci „chráněný režim“, kdy vybrané chráněné aplikace mají běžet i po zhasnutí displeje. Tam samozřejmě mám trackovací aplikace vybrány, aby byly chráněny. Ale rozdíl žádný.

    K čemu jsou potom mobily s takovým množstvím (volné) paměti, když nedokážou udržet trackovací aplikaci v paměti aby běžela a trackovala dál? Moje stará Motorola Moto G (1 generace z roku 2013) s 1 GB RAM s tím problém neměla a zalogovala mi klidně 8hodinovou cestu bez problému.

    Nevíte co by mohlo pomoct? Má taky někdo takový problém? Mobil je jinak extrémně svižnej a super. Ale toto mi teda vadí hodně, že v roce 2017 nemůžu s novým mobilem na kole nechat logovat dvouhodinovou vyjížďku.

    Dík za rady :-)

    0 0
    • Chlebovnik  

      Vypni spořící funkce baterie. Vypni autopauzu ve Stravě.

      0 0
    • Ascaso  

      Mám Honor 5C a dělalo mi to taky, chyba byla buď v Android 6 nebo EMUI 4.1.

      Zkoušel jsem taky vše možný, od uspory baterie, chráněné apky, jiné aplikace, nastavení. Bohužel si to telefon násilím sám zavřel.

      A je to asi tim EMUI, v diskuzi k Honoru 5C si na to stěžovalo vice lidí

      S aktualizací na Android 7 a nový EMUI už to funguje jak má. Zdá se.

      0 0
    • nikeid  

      Chlebovnik: co je spořící funkce baterie? nevím o tom, že bych měl nějakou takovou zapnutou

      Ascaso: tak jo, tak to byla poslední kapka k přesvědčení, že mám aktualizovat na EMUI 5 :-D doteď jsem to nedělal protože proč? starý se mi líbilo; ale musim říct, že nový se mi líbí ještě víc, kor ty systémový aplikace (zprávy, kontakty, galerie, …); každopádně jsem ještě narazil na jedno řešení na netu: Nastavení → Aplikace → Nastavení (kolečko dole) → Speciální přístup → Ignorovat optimalizace baterie → přidal jsem i Stravu

      tak uvidíme na nejbližší vyjížďce co to udělá

      každopádně zatím dík :-)

      0 0
      • Ascaso  

        Aha, zajímavý tip, to jsem asi nezkoušel.

        EMUI 5 se zda fajn. Jenom mi vadí, že když mám nějakou zmeškanou notifikaci, neobjevuje se na ploše zamčené obrazovky. Ale třeba je to v nastavení, zkusím pohledat.

        0 0
      • nikeid  

        tak EDIT: tak ne, nefunguje ani ignorace optimalizace baterie .. ještě jsem na netu čet snad co se dalo a narazil jsem na tip: aplikace „Autostart and StaY!“ z play store. nainstaloval jsem ji, v ní jsem vybral trackovací aplikaci a dal jí režim „Stay“ (aby běžela v pozadí) a pak mi Endomondo nespadlo ani po 8 hodinách, pořád trackovalo.

        Takže až tímto pro mě VYŘEŠENO.

        Je teda ale smutný, že to musí řešit takto 3rd party app a že to nezvládne mobil nativně, když daleko starší a míň výkonný telefony to umí bez pozastavování se nad tím. Je to asi problém značky (huawei/honor) nebo přímo EMUI (nezkoušel jsem nasadit jinou ROM abych mohl eventualitu problému v OS vyloučit).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.