• Seadat

    Ahoj tak po dvou tydnech marneho nahazovani retezu na 44T prevodnik jsem se teda rozhodl napsat o radu :-)) Takze k veci: Mam problem s razenim z 32T na 44T prevodnik u klik RooX. Zkratka se mi retez temer vzdy pri spravnym nastaveni vysky ramenka nad zubama sukne mezi vnitrni ramenko smyku a prevodnik a zacne to nekorazne skubat se smykem a delet strasnej ramus!!

    Jak a co jsem resil: KLIKY: mozna jina sire pavouka – NE je stejna jako u jinych COMPACTu 3,2mm

    PREVODNIKY: Vymenil jsem prevodniky Gephardt za Specialites TA s nabehovym systemem razeni dela stale to same, nabehy ale jsou.

    DELKA OSY: Zkusil jsem delky os 107mm, kde mi uz ani smyk neshodil retez z 32T na 33T. Pak 110mm ta se zda vyhovujici, tu ted jezdim, nicmene problem stale pretrvava. A pak tedy puvodne dlouhou osu 113mm.

    PRESMYKAC: Mel jsem jak XT08 a ted tam mam XTR 03 – stale to same.

    Takze posledni moznost co me napada je retez :-) Tedka jezdim SRAM PC 971 ci co to je za srac – je mozny ze to je tim – snad, jinak uz FAKT nevim nic!

    Anketa: Čím to je čím to je???

    0x
    0%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • jecnak  

      Zkus posunout presmyk vys nez je doporuceni Shimana. Obcas to pomuze.

      0 0
    • Opice  

      Enom esli to nebude tím, že Ti vzadu něco chybí, něco jako Rohloff, co ? :-)

      0 0
    • Venda  

      A zkusils dát ten přesmyk výš?

      0 0
    • delfyn  

      postupoval jsi asi stejně jak bych to udělal taky, jinak převodníky a řetěz jsou nové nebo skoro?

      0 0
      • Seadat  

        Tak to sem zapomel napsat samosebou smyk dat vys to funguje ale neni to to pravy vorechovy – radi to ale na nejmensi je pak problem jelikoz tvar raminka je nepravidelnej a vybrani ma uz nekde jinde – beha mi cca 7mm nad zubama. Ale to neni vyhra – jeste dneska zkusim jinej retez – muze to bejt tim.

        0 0
    • Vilém  

      nemas moc utazenej horni doraz smyku?

      0 0
      • Seadat  

        hele kluci a holko – dovolim si rict ze kola umim stavet i serizovat :-) ale tady jde o nabihani – on nenabehne – prevodniky jsou novy.

        0 0
        • Vilém  

          Tak leda rozdilna vzdalenost mezi prevodniky, oproti originalu.Asi premerit na nejakejch fungujicich klikach a porovnat. 2XM to meli rozkresleny na zadni strane baleni svych prevodniku.

          0 0
    • Darius  

      nevim jestli to bylo to same, ale taky jsem cca 2 sezony zpatky ladil presmyk dele, nez bych si pral… problem jakoby skripnuty retez mezi smyk a placku pri razeni 32->44, smyk LX M581, kliky XT M760, ram Merida Transmission… muj zaver tehdy byl: 1) spatne tvarovane voditko na smyku, bylo treba mu pomoci klestema, trosku jsem ho rozsiril vyhnutim predni vnitrni casti voditka; 2) od nastupu HT II mam pocit, ze Shimano smyky potrebuji retezovou linku 50mm, laboroval jsem s prevodniky blize k ramu a nedelalo to dobrotu, ale tohle se da asi poladit vhdnou vyskou

      mne tedy tehdy pomohla uprava voditka

      PS ted se smykem XTR M950 jsem tento problem nezaznamenal ani v naznaku

      0 0
    • scret  

      copak,nejde ti to vyladit,tak uz se toho zbavujes?:) kliky jsou to pekny,skoda ze jsou zluty:(

      0 0
      • delfyn  

        taky jsem se na to koukal že je to jednoduchý řešení prodat ROOX:)

        0 0
        • Vilém  

          Proste to neslo:)A navic podle hodne lidi neladily s kolem.

          0 0
    • Daf  

      Hlavni problem bude v tom, ze ty kliky nejsou Shimano. Mam zkusenost takovou, ze s komponentama, co nejsou shimano jsou skoro vzdycky problemy ;) Jeste me napada jestli mas vsecny prevodniky od jednoho vyrobce. Pokud ne, muzou mit jinou vzdalenost a to je pak problem. Ja jednou nasadil na kliky FSA velkou pilu Gebhardt CNC. Prestoze ma nabehy tak se retezu na velkou retezu vubec, ale vubec nechtelo. Problem vyresila to az koupe XTcek :)))

      0 0
    • Bulda  

      zajimavy, taky jsem to ladil dyl, nez byva zvyklem, ale ted to funguje jak lusk a to mam sakra divocejsi kombinaci – smyk LX rocnik urco minuly stoleti, dvoupila 29/46, velka pila na miste prostredni, 29ka na podlozkach, srouby cca 1,5cm (=>retezova linka cca o 7mm bliz k ramu) www.bike-forum.cz/…se_biky.html?…

      0 0
      • Seadat  

        no pravda je jinde chci je prodat a koupit si zase zkuty RF forced :-D

        0 0
        • Seadat  

          Hele lidicky ja vozil neskutecny variace jako kliky LX 07 s velkym Truvativ a strednim FSA a malym Shimano a behalo to na 1ku :-) kliky si asi necham, ale popravde uz me to sere :-D

          0 0
    • Lucke  

      to bude tim shiTmanem:-P

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.