• risa78

    Dneska sem náhodou zjistil že jeden můj " známej" že si pořídil kolo. A protože ho znám jak žije, a nic mu není svatý, je u něj víc než pravděpodobný že o něj někdo někde pláče. Takže je to modrobílé MTB Scott, velikost bohužel nevím, řazení, kliky a přesmykač Deore, přehazovačka LX, brzdy V, bohužel nevím typ, sedlo je modré Scott a na řidítkách je namontovanej bílej ( nebo stříbrnej) tachometr Sigma. Je vidět že kolo je ježděný, pláště už sou tak na hraně.

    Já jen tak kdyby náhodou…

    0 0
    • MirosPikos  

      +1

      0 0
    • winter78  

      Pred dvoma rokmi som mal na predaj môj crossový bajk. Cenu som dal dobrú, papiere som mal, doklad o kúpe tiež, pokladničný blok tiež a cross bol ešte jeden rok v záruke. Takže krásne čistá a seriózna ponuka z mojej strany. Prihlásil sa mi na ponuke jeden chalan, dali sme stretko. On došiel na karbónovom cesťáku, najaká Ultegra sada…chalan vyšportovaný, luxusné oblečenie, okuliare,prilba…ako keby si len odbehol z nejakého profi závodu :-). Popozeral crossa, povozil sa a ohodnotil že je na 50% rozhodnutý že ho zoberie…ale že v ponuke ne Nete v bazári je ešte jeden crossový bajk, ktorý má tiež zaujímavú cenu a vyššiu sadu komponentov než ten môj, tak že bude rozmýšlať ešte aj o tom. A ako dodatok mi povedal, že ten druhý crossový bajk už bol pred pár dňami pozrieť, že je tiež dobrý, síce kradnutý v Rakúsku, ale že to mu vôbec nevadí, že jeho zaujíma cena a dobrá kúpa. Tak som ostal dosť zaskočený tými jeho slovami… . Vedel že bol kradnutý a aj tak mu to nevadilo.

      0 0
      • MirosPikos  

        Tak už to holt je, bohužel. Žiješ v zemi, kde okolo 90% lidí volí zloděje. Současná politická situace je pak pouze obrazem společnosti ve které žijeme. Takže drtivá většina populace jsou prostě schopní nepřímo krást – zprostředkovaně.

        Já bych si kradenou věc nikdy nekoupil, třeba že už jsem pár možností měl. Prostě jsem tak byl vychováván a budu tak také vychovávat. A k té politice, zloděje nevolím, tedy jsem o tom přesvědčen :)

        0 0
        • maedva  

          Vesměs s tebou souhlasím, jen né s tím že nevolíš zloděje. Tím nemyslím nic špatného o tobě, spíš narážím na to že v této zemi nelze volit z nabízených stran a jejich kandidátů někoho kdo není zloděj, lump, uplatkář atd. Historie nám to ukazuje. Jde jen o střídání u koryta a převlékání klubových triček. Toť můj názor mimo téma :-)

          0 0
          • smith22  

            Ano, ale tohle je v českým člověku zakořeněný již z éry komunismu kdy bylo všeho nedostatek a když se někde objevilo něco nedostatkovýho tak každej hrabal dokud to šlo.A to se s naší populací táhne dodnes – Kdokoliv se dostane ke korytu tak si chce za to volební období nahrabat nejvíc co to jde.Tuto rakovinu budeme z osobnosti českého občana dlouho a těžce vyřezávat.

            0 0
            • Martin  

              chce to čas

              biblický mojžíš taky vodil izraelity 40 let po poušti, aby se zbavili manýrů z egypta. prostě to chce odrůst nechat dvě generace, než se populace trochu uklidní.

              0 0
              • risa78  

                mám obavy aby to netrvalo dýl. Jezdím často ven a tam je jinej svět.Mám teď nabídku od naší holandské pobočky na práci a realně uvažuju že sbalím rodinu a opustíme to tady. Opravdu, co se tady děje, to je k pos…

                0 0
                • karliner  

                  Mám známé, kteří trénují a chovají koně pro holandskou společnost. Horší platební morálku a více výmluv a lží o údajně zaslaných platbách atd. nemají snad ani albánští cikáni. To jen, abys sis nemyslel, že Holandsko je nějakej ráj světa :-)))

                  0 0
                  • risa78  

                    To si rozhodně nemyslím, ale jezdím tam služebně poměrně často i na delší dobu a řekl bych že bych šel v podstatě do prověřenýho…

                    0 0
                  • hony007  

                    Co Skot zahodí, Holanďan zvedne :-)

                    0 0
                  • roman 3D  

                    to chovatelé ovcí mají lepší morálku:-)

                    0 0
                • BB  

                  a na co tedy čekáš, když je to tady tak pos…

                  0 0
                • pelhrimov  

                  Jo, sbal rodinu a nandej jim to :):):)

                  0 0
              • jIrI___  

                Já bych to neřešil, 21.12.2012 se blíží.

                0 0
          • karliner  

            Lze volit strany, které nejsou prolezlé zloději, to by ale nesměl tvůj rozhled na politické scéně končit u Blesku a TV zpráv… Blbé je, že v tom nejsi sám :-(

            0 0
            • JakeF  

              Snad bys nečekal, že by někoho zajímaly zprávy, že některý z politiků udělal něco dobře? O tom by se v hospodě moc dobře nediskutovalo…

              0 0
      • iceek  

        Moje kolo (ukradene v Beroune na 24h) prodali v bazaru v Chomutove. Pry jako kradene z Nemecka :-). Takze asi tak. Novy majitel se pak velmi divil, kdyz jsem kolo pozadoval zpet.

        0 0
        • Jetson  

          No a to si vem, že on by se Ti mohl vysmát, protože pokud má doklad o koupi z bazaru, tak je to kolo vlastně už čisté…

          0 0
          • hony007  

            Není.

            0 0
          • pelhrimov  

            Tak nevím, jak je to s novým občanským zákoníkem. Pokud to kolo dříve koupila fyzická osoba, tak čisté nebylo, protože se to posuzuje podle občanského zákoníku. Něco jiného je, kdyby jsi věc, která má nějakou právní vadu koupil třeba na sro., pak se to bere podle obchodního zákoníku a už by Ti tu věc policie asi nemohla odebrat, pokud by to firma koupila v dobré víře. Nevím, jak to je teď, ale dříve tam byla nerovnost mezi občanským a obchodním zákoníkem.

            0 0
            • Senoy  

              Předtím to bylo tak, že pokud jsi měl v držení odcizenou věc a koupil jsi ji v dobré víře (doklad o koupi třeba z bazaru), sice ti ji policajti vzali, ale podal jsi proti tomu stížnost, protože se za ty 3 roky držení stala tvým majetkem. Nyní se tato lhůta zrušila, takže jak se něco kradeného najde, jde to k majiteli a tečka.

              Ty máš pak právo na vrácení peněz od prodávajícího (dle občanského zákoníku). Pokud je to nad 5 tisíc, řeší to policie, pokud do 5, řeší to město jako přestupek. Tam ti musí napřed uznat škodu. Pokud ano, napaří přestupci pokutu a náklady řízení, k tomu navíc úhradu škodné částky. Vymáhání je ale v jejich režii! Takže na dlouhé lokdy a pravděpodobně nedobytné, pokud prodávající nepracuje apod. Jinak solidní bazar má ihned vracet kupní cenu i s omluvou. Tím se obvykle poškozený „odškodní“ a bazar si to pak řeší sám s tím, kdo mu kradenou věc prodal (postup uveden výše).

              Že to některé bazary berou bez dokladu a vědomně ukradené, je samo o sobě trestné a obrana ve smyslu: „kradené z Německa“ je bezpředmětná. To pak dostane bazar pokutu rovnou. Univerzální rada, jak tomu předcházet, není. Snad jen kupovat na doklad (kupní smlouvu) a tím aspoň sebe chránit před budoucím možným postižením ze strany PČR nebo města. Prodávající, resp. bazar, je povinen při požádání doklad vystavit a seriové číslo je nutné!

              0 0
          • iceek  

            Nastesti nemas pravdu ;-).

            0 0
            • Jetson  

              Tak to jsem vážně moc rád. Nějak jsem měl tenhle názor z TV reportáží.

              0 0
      • metelesku  

        kdosi tu psal, ze od 2014 bude platit novy obcansky zakonnik. jestli to bylo dobre formulovany, tak podle kteryho bude stacit si po loupezi napsat kupni smlouvu od nejake nedohledatelne osoby a tvrdit, ze jsi vec v dobre vire koupil. pokud ti nikdo neprokaze kradez, tak jsi se legalne stal vlastnikem a puvodni majitel ma ster. uz se nic nebude vracet majiteli ani po dohledani. aneb aby policie a soudy uz resily akorat pokuty.

        0 0
        • metelesku  

          v podstate se jen divim tomu, ze se jeste vubec divis v jake prdeli to zijes.

          0 0
        • metelesku  

          technicky vzato pak uz zlodej s kopii klicu auta nebo bytu nepujde chytit pri cinu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.