Návrat ke sportu po neuroborelióze

4 nepřečtené
  • Martin_S1

    Má tu někdo zkušenosti s návratem ke sportu a závodění po neuroborelióze, popř. jiné podobě boreliózy odhalené ve 2. (= rozšířené = té prostřední) fázi?

    Přisuzuji ji klíštěti z konce srpna, projevovat se začala stupňovanými bolestmi zad od poloviny října (po nějaké době velmi silnými). Že jde o neuroboreliozu se zjistilo v polovině listopadu. Následovaly 3 týdny na antibiotikách v nemocnici a další 3 týdny pak doma, ty jsem dobral na začátku ledna. Provedená vyšetření naznačila, že pravděpodobnost úplného uzdravení je vysoká. Ani teď ještě nemůžu dělat vše jako dřív – např. do práce standardním způsobem téměř nechodím, 8 hodin v kuse s převahou sezení za počítačem by můj stav zhoršovalo, ale v režimu homeoffice + posteloffice + delší přestávky dle aktuálních pocitů zvládnu pracovat víceméně naplno. Pohybová aktivita i když omezená mi ale spíš prospívá. Od začátku ledna to byly procházky, v posledních 3 týdnech jsem zkoušel běh a kolo do půl hodiny, běžky do hodiny, vše s minimální intenzitou, to vše bylo zatím v pohodě.

    Rád bych se po nemoci vrátil zpátky ke sportování naplno a k závodům na kole. Na jednu stranu to nechci uspěchat, na druhou ani zbytečně odkládat. Uvítám zkušenosti “šťastlivců”, kteří si prošli něčím podobným a vědí, na co si dávat pozor, po jaké době snášeli zátěž stejně jako před nemocí atd. Pohybuju se někde na pomezí rekreačního a výkonnostního sportu.

    (Téma boreliózy už se tu v minulosti párkát řešilo, nejvíc tady, tady nebo tady, ale z jiného pohledu, tak radši zakládám nové vlákno)

    0 0
    • Barak  

      Osobne ne, ale kamos tim prosel. Fyzicka mu sla nahoru kupodivu celkem rychle. Nejvetsi problem, ktery zminoval byl strach, ktery driv nemival. Strach z vysek, z rychlosti, z technictejsich sjezdu. To ho drzelo celkem dlouho, rok dva urcite.

      0 0
    • BabbaJagga  

      Těžko radit, každý jsme unikát, co sedlo jednomu, nemusí být to pravé u jiného. Z vlastní zkušenosti a z toho co píšeš bych soudil, ze Ti sport neublíží a jestli znáš dobře svoje tělo, tak ho poslouchej a zbytečně to nervi přes únavu. Neměl jsem problémy s klíštětem, ale jiné, taky jsem fungoval napůl v práci a napůl homeoffice a trvalo mi nakonec asi 2 roky, než jsem pochopil, že už to nebude o výkonech, ale o radosti-třeba běh při 90kg 4:30min/km a teď při 78kg jsem rád za 5:15/km. Ale jak píšu, jiná dg. Držím palce, ať se dáš zase brzo dokupy.

      0 0
      • Martin_S1  

        Díky. Zhruba tak se k tomu snažím přistupovat – přidávám zátěž různého typu po velmi malých krocích a snažím se vyhodnocovat, co mi dělá dobře a co může způsobovat problémy. A s tím, že u takové nemoci, která navíc má hromadu variant, bude průběh u každého individuální, jednoznačný souhlas.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.