• Smazaný účet

    Ahoj, Nevíte která navigace pojme GPX souřadnice ?

    Díky Martin

    0 0
    • jirkous3  

      Locus

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Každá

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak třeba mapy.cz po vložení gpx nejsou schopni navigace

        0 0
        • xtonda  

          Tak ono navigace podle nějakého GPX záznamu, který vůbec nemusí vést po cestách je obecně celkem problematická záležitost

          0 0
          • jirkous3  

            Locus to umí bez problémů. Mapy.cz to taky ještě předloni uměly. Pak to, nevím proč zrušili. Gpx může mít vloženy pokyny, pak je navigace pro appku snadná. Pokud je vložené nemají, tak je to složitější, ale Locus to umí.

            0 0
            • xtonda  

              Pokud jsou v GPX komplet povely a aplikace je jen předává, tak asi OK. Ale tipuju, že typicky se jedná o GPX vyexportované z mapy.cz nebo něčí záznam trasy kde nic takového není a pak aplikace musí leccos vymýšlet a domýšlet. S Locusem sem si hrál, a režim navigace dle GPX se snaží z GPX vyroutovat trasu podle mapy, pokud v mapě cesta chybí, tak to natáhne jinudy. Pak je tam režim Guidance, ale to pískalo v každé zatáčce což mě začalo brzo otravovat. Takže nakonec v Locus i mapy.cz to používám tak, že prostě načtu GPX, zobrazím v mapě, zapnu natáčení a posuv mapy a jedu podle čáry na mapě. Na Locusu je výhoda, že se ta čára dá libovonně parametrizovat, takže je poznat směr nebo vidět co je pod ní, naopak mapa v Locusu (LoMaps) je oproti mapě v mapy.cz o dost slabší.

              0 0
              • jirkous3  

                V Locusu jde nastavit množství povelů generovaných nad načteným GPX. Je ale jasné, že vždy to bude kompromis. On to totiž už pak nesrovnává logicky s mapou, ale jen detekuje místa s ostrým odbočením. Logicky tedy nepozná když trasa ukazuje rovně, ale přitom v zatáčce sjíždí z hlavní na polní. Stejně to má Garmin třeba u navigace v Edge 130. Já jezdím stejně jako Ty jen podle linky, zdá se mi to lepší. Ovšem v zimě u turistiky používám i navigaci nebo navádění podle GPX jen z pokynů do sluchátka a jde to taky. Musíš se s nastavením ale pohrát a odladit si to.

                0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          On se neptal na navigování, ale zda může gpx nahrát. Co s tím chce dělat dál, to neuvedl.

          0 0
    • Pikaču  

      Komoot. Zepta se me stick to route nebo calculate. Kdyz dam stick tak tam je fest takova jaka byla vytvořena.

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Jó, Ty seš ten novej na Barrandově… No, ono stejně pro ježdění v terénu je asi nejlepší vidět jen tu čáru, kurzor a to vše na mapovém pozadí.

      Tak normálně do Garmina, Teasi, Wahoo, Sigma 12, Bryton , Mio

      0 0
      • yorg  

        Jen poznámka k Brytonu. Tam to jde jen skrz mobil. Tj. v PC vytvořit GPX, z PC to nahrát do mobilu a teprve tam importovat do aplikace.

        Přes aplikaci v PC to nejde. Končí to chybou Failed bez zobrazení důvodu proč to nejde. Alespoň u mne se to tak chová.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.