• Troll

    Tak jsem po nekolika letech na MTB a nadavani kamosu dospel do stavu, ze si asi koupim prilbu. Nadchazejici dny v Alpach (Dachstein Runde) se jevi jako dostatecny duvod konecne poridit nejaky ten skopek. :-) (prosim nekomentovat, ze jsem blb a mel jsem ji mit davno, to mi nepomuze).

    Prosel jsem historii, kde se vetsinou resi jaky konkretni model je lepsi/horsi atd. Ja bych na to sel s spis z druhe strany – podle ceho vybirat? Zadnou prilbu (vyjma na motorku) jsem nemel…

    Ze mi musi sednout je jasne = netlacit, nehybat se, kdyz zatresu hlavou. Co dalsiho? Je skutecne dulezita vaha? Kazdy se chlubi poctem otvoru, ktery jiste co nevidet dosahne alespon 50. :-) Je to podstatne? Stitek je k necemu nebo ne? Je dobra sitka proti hmyzu? Na co dat pozor u upinaciho mechanismu? Jednou nastavim a je to?

    Zkratka, nedokazu posoudit, co je podstatne a prilba by mela mit, co je jen marketingovy trik. Abych trochu vedel, podle ceho v obchode vybirat.

    0 0
    • rasto  

      osobne preferuji prilby v cene okolo 2k kc. dle meho nazoru jsou nejlepsim kompromisem mezi cenou, vahou a kvalitou. nejdrazsi prilby (ceny okolo 5k kc) jsou pry krehke, staci jim malo k prasknuti (pry staci tuknout, i proto se prodavaji v tvrdem prepravnim obalu). v dane cenove hladine (2k kc) jsou vsechny ± stejne. zalezi vylozene na Tvych preferencich designu. a barvy, ktera jede :-) samozrejme, kdyz maji sitku, jde to + pro Tebe. ksilt jsem vozil asi 10 let. na soucasne, asi 6. ci 7. jsem ho po koupi silnicky sundal. jsem spokojen, nechybi mi. jak jsi jiz naznacil, nejdulezitejsi je, aby Ti sedla. ja kdyz vybiram, mam na hlave ±5 ruznych znacek, nez si vyberu.

      0 0
    • Neil100  

      Ahoj, na mou hlavu nejlepe padnou Gira.Ted mám atoms gold, předtím jsem měl Penumo UPS.

      • Počet otvorů je důležitý pro přívod studeneho vzduchu a odvod toho ohřátého.
      • Síťku jsem nikdy nevozil.
      • Na Pneumu jsem vozil kšilt, pak jsem ho sundal, musel jsem zaklanět dost hlavu a bolelo mě za krkem. Atmos je bez kšiltu a nechybí mi.
      • Upínání je asi jedno jestli kolečko, nebo dvě packy co k sobě posouváš. Ja osobně ho mam nastaveny a neposouvam ho po každe jizdě jako moji kamrádi. Jen v zimě kvuli čepce od ní.
      • Váha je důležitá, aby tě nebolel krk že máš na hlavě 10ti kilovej meloun :-), ale ± 10g nic neřeší.
      • Je fakt, že dražší helmy mají karbonovou konstrukci na kterou je nanesený polystyrén a celý skelet je zpevněný karbon. pláty.
      • S tím přepravním obalem kvuli „křehkosti“ je to nesmysl. Přilby na mašiny se taky přepravují ve vacích a určitě ne kvuli tomu, že by byly křehké.

      Jinak musí fakt sedět,nikde netlačit. V krámě nepatrně nepříjemný tlak na delším švihu, může být pak k nevydržení…

      0 0
    • Hejdik  

      Rozhodně bych jich vyzkoušel víc a nedej na 1.dojem. Já jsem na jaře kupoval novou přilbu a na 1.pohled se mi ani moc nelíbila,ale když jsem ji dal na hlavu tak mi sedla tak,že jsem se do ní „zamiloval“. www.super-nakup.cz/…-superhelix/ Krásně lehoučká se síťkou a perfektním zapínáním.

      0 0
      • Troll  

        Jo jo, s tim pocitam. Zkouset, zkouset, zkouset. Snad poznam, jestli mi to na hlave sedi. :-)

        0 0
    • Zerocool  

      Měl jsem pár let drahou METku, pak praskla a pořídil jsem SALEV Matrix – sedí perfektně, vypadá perfektně – cena zhruba polovina kolem 2 tis.

      0 0
    • emkaa  

      Nepodcenoval bych sitku na hmyz.Leta jsem ji vozil,pak jsem dal na reci lidi ze je to zbytecny a koupil Bellinu bez sitky. Prvni zihadlo na sebe nechalo cekat jen asi dva tydny.Tohle je samozrejme smula a moc casto se to asi nestane, ale je fakt, ze pri skoro kazdy vyjizdce (hlavne k veceru) mi tam neco vleti a je to neprijemny. Mozna pokud ta prilba nema hodne velky vetraci otvory tak je min pravdepodobny, ze se tam neco trefi, ale pokud je poradne odvetrana, tak je to jak mucholapka. Stitek je podle myho nanic, protoze pri sportovnim posedu jsi hodne sehnutej a potom si muzes vykroutit krk abys neco videl. Ale to je individualni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.