• Trainman

    Jaké máte zkušenosti s nákupem biků po netu?  Bohužel v mém okolí (Strakonice, jih) není obchod se solidními cenami  a servisem tak musím uvažovat o koupi po Internetu. Chodí vám při nákupu v e-shopu kola v pořádku? Dík

     

    P.S. Pokud již obdobný topic existuje, pak se omlouvám – nenašel jsem ho.

    Anketa: Kde nakoupit?

    0 0
    • poriz1  

      V kamenným je výhoda že si ho můžeš odskoušet. Já osobně celý kolo bych koupil v obchodě.

      0 0
    • Kubiczech  

      Jedno ze svych kol jsem kupoval pres eshop a prislo naprosto v poradku. Pokud ti nevadi, ze si ho nevyzkousis, budes mit ztizene podminky servisu, tak bych ho tak klidne koupil. S nicim na kolo jsem jeste nemel problem, ze by vec prisla polamana (nerad bych to zakriknul) a to verim, ze u CP ty baliky zaziji dost. (:

      0 0
      • TheIF  

        budes mit ztizene podminky servisu

         

        A to jako jak ? Kromě blbé garanční prohlídky za 2kilča to má uplně nastejno.

        Proč bych měl nechat servisovat své kolo tam kde jsem jej koupil a né v mém oblíbeném servisu ?

        Ztížené podmínky mohou být při reklamaci, kdy to kolo musí dopravit tam kde jej koupil, ale v případě opravněné reklamace by ti měli náklady proplatit (toto alespoň psali u Canyonu)

        0 0
        • Kubiczech  

          Myslel jsem tu garancni prohlidku, to ze ti ji udelaji i jinde mi nedoslo.

          0 0
          • pitos  

            no pokud je člověk trochu rozumný tak si garančku udělá doma sám,stejně jde v podstatě jen o kontrolu dotažení a vůle.

            Když se ti později něco pokazí díky třeba neodstraněné vůle tak ti  při nedodržení garančky nemusí uznat reklamaci,když to bude vada materiálu tak by ti to měli uznat i když na garančku nepujdeš.Osobně si kola skládám a tedy na garančku nechodím a neznamená to že když mi nějaký komponent odejde že ho nemohu reklamovat.

            0 0
        • kcvalin  

          Zalezi na politice dane znacky. Trek napriklad kolo po netu vubec neprodava a reklamaci by ti meli uznat u kazdeho autorizovaneho dealera. Co se tyce bezneho servisu si dokazu predstavit, ze v kamenem obchode, kdes kolo koupil, ti ho budou delat spis zadarmo a s preferenci pred temi, kdo si kolo koupili jinde.

          Osobne, pokud bych byl nucenej, si to koupit pres net, zkontaktoval bych se s prodavajicim telefonem a vsechno si vyjednal tak. Prece jenom, uz to neni jen par korun a chtel bych vedet o moznych alternativach, ktere muzou nastat. Taky je to vic zajic v pytli, nez kdyz si kolo odvedu z kramu za riditka. Dobry je, ze existuje nakej ten zakon, ze zbozi koupene na netu, muzu vratit do nekolika dnu. Dbat velmi na pozitivni reference.

          0 0
          • dieegoo  

            Běžný servis zdarma v obchodě, kde jsem koupil kolo? Kde kde kde?

            0 0
            • Patar  

              Zdarma veškeré servisní práce po dobu 3 (slovy tří ) let . V Bílé Třemešné TO NENÍ.

              0 0
          • arcco  

            TREKa jsem  kupoval na netu! Taky proto, že místní prodejce chtěl složit zálohu, neb mnou požadovaný model neměl na prodejně a co potom s kolem, které ti nesedí. A sleva, kterou jsem dostal na netu  nebyla zanedbatelná…

            0 0
    • Horyna  

      Já osobně jsem udělal chybu že jsem koupil na internetu. Koupil jsem tak superiora. Srovnával jsem papírově geometrii se starším kolem a myslel jsem že to bude v pohodě. Nebylo. Pořád mi to nějak nesedělo. Zkoušel jsem různě měnit posed a pořád to nebylo  ono. Musel z domu. V pondělí jdu pro nový kolo a už jsem ponaučenej.

      Myslím že když si vybereš nějaký kolo co by se ti zamlouvalo ve tvém okolí a vadí ti vysoká cena tak pokud je prodejce zároveň majitel tak má prostor pro to aby ti s cenou šel dolů. 10% je určitě reálných.

         
      0 0
      • Stanislav__1  

        A v cem je ten Superior odlisny? Geometrii jsi pred koupi jiste nastudoval.

        0 0
        • Horyna  

          Byla podobná se straším kolem. Bohužel podobně špatná pro mou postavu. Byl poměrně krátkej krk vidlice, potřeboval jsem se dostat s řízením vejš. Bylo mi to celkově dlouhý. Asi bych si zvyknul kdybych nezkusil menší rám a nezjistil že to je úplně o něčem jiným.

          0 0
          • Stanislav__1  

            To docela chapu. Sam jsem na tom ramu jel. Pripadalo mi to zbytecne dlouhy a hlavova trubka zase moc kratka.

            0 0
          • kubad  

            to ale nic neříká proti nákupu na Internetu – do jenom dokumentuje jak blbě sis zjistil informace a seznámil se s tím cos chtěl koupit.

            0 0
            • Stanislav__1  

              Superior na svem webu udava dost nesmyslne pouze jakousi efektivni delku. Kdyby rovnou napsali, ze horni ram. trubka ma 59cm c-c, tak to mohlo byt jasnejsi.

              0 0
              • kubad  

                efektivní déku uvádí většina výrobců, naopak míra C-C je ti většinou k ničemu protože tuhle hodnotu hodně mění sloping rámu.Pokud ji teda myslíš po trubce

                A na rámu který mám je velice jednoduché efektivní délku změřit :-)

                0 0
                • Stanislav__1  

                  Bylo by potreba vedet, na jakou delku vidlice se dany udaj vztahuje. V tomto pripade to je asi 47cm. Pri mereni efektivni delky takto muze vznikat odchylka. A tady i 1cm muze hrat velkou roli. Z uhlu a delek trubek jsem vzdy zjistil vic.

                  0 0
            • Horyna  

              Souhlasím. Jenom chci říct že možná není od věci kolo zkusit projet před nákupem, případně 2–3 kola pro porovnání. Dle toho co jsem na b-f vypozoroval tak věřím že ty takovou zásadní chybu neuděláš. Ale je na tom stejně zakladatel vlákna.( nic ve zlém ) 

              0 0
              • kubad  

                ne v pohodě – s tímhle souhlas, je potřeba při nákupu přes Net mnohem víc pohlídat věcy které si nemůžeš vyzkouše a osahat.

                 
                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.