náhrada za Formula The One.... Shimano XT? (BR-M785)

19 nepřečtených
  • kejmi

    Přeji pěkné velikonoční pondělí a poprosím o názory ohledně brzd. Aktuálně vozím na Scalpelovi brzdy The One. (Brzděj parádně – spokojenost). Pořídil jsem starýho Jekylla a jsou na něm Avid Juicy Five. (Jsou v pořádku, ale ten účinek proti Formulám nic moc). Plánuju hodit na Jekylla ty Formuly, ale nějak netuším co koupit na Scalpela. S Formulama spokojenost, ale asi to není úplně ideální brzda na XC? Koukal jsem po XTčkách (BR-M785)… jak na tom budou v porovnání s The One? Omlouvám se, ale s jinými brzdami zkušenosti nemám.

    Díkec za tipy

    Lukáš

    0 0
    • DejvGSR  

      Ahoj, XT jsem měl, údržbu jsem si dělal sám (odvzdušnění a podobně), Formule jsem nikdy nejel, XT nebyly vůbec špatné. Po koupi Scalpela jsem najednou měl Avid 5, pak X0 a teď nové RS Guide. A musím uznat, že přeci jen pokroj jde dál, dle mých zkušeností a potřeb asi nej brzdy co jsem jezdil. Tolikrát omílané odvzdušňování mi nepřipadá jako nějak zvlášť náročné oproti Shimánům. Vždy bez problémů provedl sám. Ty Guide se výborně dávkují a mají excelentní účinnost.

      0 0
      • kejmi  

        Díky za tip – kouknu po nich. Já koupil před cca 6 lety ty Formuly… V té době to byly jedny z nejúčinnějších brzd. Jak píšeš – pokrok jde dál a já nemám žádné zkušenosti s novějšími brzdami.

        0 0
        • deekay  

          The One jsou i nadale jedny z nejvykonejsich brzd :) Na muj vkus uz az prilis kousave.

          Shimana brzdi imho o chlup hur, jdou o chlup lip davkovat a o hodne chlupu lip se servisujou. Taky o par chlupu vic vazi :-))

          0 0
          • Tomáš  

            O pěknejch pár chlupů lehčí jsou formule ;-). Dávkování je se sintr deskama dost pozvolné.

            0 0
            • deekay  

              Umis cist? :D Asi ne :D

              A asi mas zamasteny desky :))

              0 0
              • Tomáš  

                Tak jasně, no, mám lehce upito :-D. Zamaštěný desky nemam, se sintry to není nijak extra kousavé, ale to je zase čistě můj názor ;-)

                0 0
      • Singlespeed  

        Neco mi tu nesedi… Mas nove brzdy Guide a uz sis je nekolikrat sam odvzdusnoval. Procpak se opakovane zavzdusnuji? Takove brzdy bych ja osobne nikomu nedoporucil.

        0 0
        • goofy  

          To je v pohodě… Uživatelé Avidů to berou jako nedílnou provozní vlastnost brzd… :-)))

          Osobně kdybych už přežil vzhled a cenu těch brzd, tak bych do toho zatím stejně nešel, pro pověstnou spolehlivost jejich posledních výrobků. :-)

          0 0
        • DejvGSR  

          Pokud koupíš nové brzdy, tak asi krátíš hadice, pokud tam teda nechceš nechat nějaké omotávky. Odvzdušnění vždy z důvodu krácení hadic. To samé i u XT, ale ty jsem zavzdušnil i provozem.

          0 0
    • Tomáš  

      The One jsou super brzdy a mohou být o ±200g lehčí než XTčka, což se hodí u každého kola. Co do výkonu moc silnějších brzd nebude… Proti shimanu je pro mě veliký plus i vzhled.

      0 0
    • Jenda  

      no pokud dáš SLX nebo XT, tak hrozi, že časem budeš muset kupovat ještě jedny, protože objevíš že existují brzdy které brzdí, neškrtají a vyžadují minimální servis. A to Formula není, ta akorát slušně brzdí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.