Na kole k moři do Chorvatska - červenec 2012 (hledám parťáka/y)

22 nepřečtených
  • HanzB

    Zdravím, rád bych letos vyrazil na crossovém kole k moři do Chorvatska se startem v Břeclavi a cílem poblíž města Senj. Jelo by se na pomezí hranic SK/A, dále Maďarskem a přes Záhřeb a Karlovac k moři. Odjez by byl kolem 12.7. s tím, že jsou dvě varianty – cesta tam, zpět busem/vlakem, nebo tam i zpět na kole. Počítám s pár dny u moře v kempu. Spalo by se pokud možno na divoko. Denní ujetá vzdálenost by podle síly a počasí měla být kolem 100 km. Protože ale nemám podobně střeleného kamaráda/y pro tenhle druh tripu, hledám je zde. Pokud by měl někdo zájem, jsou samozřejmě možné i úpravy plánů.

    0 0
    • jaski  

      kolik pocitas ze to bude kostovat?

      0 0
      • HanzB  

        To je otázka, na kterou se špatně odpovídá. Pokud by se spalo po cestě většinou na divoko, u moře třeba 2–3 noci v kempu a pak zase zpět na kole, určitě by se rozpočet vlezl do pár tisíc. Pokud by se jelo zpět busem, bylo by to nejméně o 1000,– víc. Hodně by taky vycházely ubytování v penzionech, kdyby nebylo jiného zbytí. Osobně bych se rád vešel do 5000,–, ale je to možná jen má naivní představa…

        0 0
    • krtekzbechyne  

      Už tu máš „kolegy“ :-)

      http://www.bike-forum.cz/…na-kole.html#…

      0 0
      • HanzB  

        Všiml jsem si;-)

        Tam se řešilo ale, jestli vůbec jet.

        0 0
    • dan.drinka  

      Ahoj my se chystáme také do chorvatska na kolech první den kolem balatonu a pak maďarskem až k moři :) máme v plánu vyjet z jednoho města poblíž Bratislavy kam pojedeme vlakem, já z Prahy a strýc z K.H. a odtamtud až k moři cca za 4 dny. Denně to bude sice pálka na kilometráž, ale snad to dáme. Jedeme na hardtailech s trošku silničnějšíma pláštěma, tak kdybys měl nějaké bližší info, vůbec nevím jak je to tam na kole, cesty,atd…Jo vyjíždíme přesně na přelomu června a července. Mohli bychom se podělit o info.

      0 0
      • dan.drinka  

        Zapomněl jsem dodat, že od moře se budeme vracet vlakem nebo autobusem, ale doprava je od tamtud prý hodně složitá, tak pokud výš nějaké spojení do Čech ?

        0 0
        • HanzB  

          Díval jsem se na toto: http://www.tourbus.cz/…y/000337.pdf

          Nevím ale, jak je to s kolama.

          Jinak vlakem jedině ze Záhřebu do Vídně a z Vídně do ČR.

          0 0
          • dan.drinka  

            Jak tak koukám na ten bus by byl dobrý, ale jak píšou 3060100cm tak takhle bych asi kolo nesložil :D Takže jedině vlakem no a nevíš na kolik tam vyjdou vlaky ? Koukal jsem že tam jezdil i nějaký přímý vlak z Prahy z hlaváku a přepravoval dokonce i auta a nevím jestli ještě jezdí dočetl jsem se že ho na nějakou dobu vyřadili z provozu a následující rok zase jezdil tak nevím :)

            0 0
            • toram  

              Mam za to že jezdí, ale lístky se musí zamluvit předem v Čr… a bude to pálka:D to si radši tam dalších 600km:D

              0 0
            • HanzB  

              Ten vlak se jmenoval Jadran Expres, ale ten už pár let nejezdí. Takže to je pasé.

              0 0
              • dan.drinka  

                JJ to je on, tak to je škoda no. Teď jsem si četl přepravní podmínky na ten bus a kolo se dá přepravit bez ohledu na velikost, ale jen v případě že se vejde a bude tak zabaleno, že nepoškodí ostatní zavazadla a nebude překážet v uskladnění dalších zavazadel + bude se za to platit jako nadbytečné zavazadlo takže cca do 200Kč.

                0 0
                • skorpion  

                  s busom by som moc nepocital. Da sa predpokladat, ze bude narvany. Inak na www.cd.cz sa daju zistit spoje do CRO, no cenu sa tam nedozvies, ale da sa obratit na infocentrum (Praha – Ljubljana ~ 1000kc). Ja som nieco podobne trochu planoval pred dvoma rokmi, ale nakoniec z toho zislo. Ak sa dobre pamatam, tak bol plan dostat sa do Zahrebu asi 2 lokalkami a odtial rychlik do Prahy. Skoda, ze tento rok uz mam asi dost narvany a do CRO by som mal ist zaciatkom jesene (kurz potapania), inak by som nad tym urcite uvazoval.

                  0 0
                  • dan.drinka  

                    Děkuji za informace, snad ti to taky vyjde :) až bude odjeto dám sem postřehy, dopravu i s cenou a další na plánování důležité věci ;-)

                    0 0
                    • Martin Bob  

                      Zdravím ,podobnou cestu plánuju na srpen z Modřic ,chtěl bych dojet na Pulu a pak buď směr Rieka,nebo Itálie do pěti dnů chci být u moře,beru si 3 týdny dovolené takže času na návrat bude dost. 150 deně se mi zdá realné,uvidím co tomu řeknou nohy :) jako největší problém se mi jeví sehnat dobré mapy..

                      0 0
    • Trog  

      Dneska v 18:00 vyrážím do chorvarska s sebou beru silničku a nabušenou formu z biku:)mám turistické mapy oblasti BIOKOVO,ktéré mám od Zlatky a timto ji dekuji!!!

      Cíl Sv. Jure,Ivan atd.

      0 0
    • like.n0.other  

      Je to porad aktualni? Jel bych. Zpatky urcite vlakem. Mel jsem ted rozplanovany slovinsko, tam jsme pocitali na cestu zpet cca 2500 czk, z chorvatska to urcite bude vic. Ale to nevadi. Hodilo by se mi to tak za 1–2 tydny, tj kolem pulky mesice. Jsem schopnej sehnat i lidi sebou, ale nehodlam nic organizovat, chci jet ciste v roli ucastnika zajezdu :)

      .Jedem?

      0 0
      • HanzB  

        Jedeme s největší pravděpodobností teď v pátek, jestli máš zájem, ozvi se na smajchl.unas@email.cz

        0 0
        • scorpi  

          Tak to hodne stesti, pristi rok bych jel pripadne s vama.. a nezapomente, az prijedete, podejte hlaseni.. fotky.. :))

          0 0
    • Neti  

      Ahoj,rád bych se zeptal jak tato plánovaná cesta dopadla,resp.kudy jsi přesně jel.Jezdíváme sice až do HR s koly vlakem,ale letos se nějak pozměnilo spojení přes Maďarsko tak uvažujeme i o této možnosti.Našim cílem je Rijeka a pak trajektem do Splitu odkud budeme dále cestovat po ostrovech až dolu na Mljet.

      0 0
      • maajkee  

        Já ještě potřebuju udělat korekturu, pak sem hodím článek z naše loňskýho letního putování z Břeclavi, kousek za Rijeku, tak to tady sleduj, třeba ti to bude pak k nějakýmu užitku :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.