• mira93

    Zdravím všechny zde na fóru. Sháním horské kolo v cenové relaci okolo 10 000 Kč, které bude alespoň trochu kvalitní (minimálně kvalitativně odpovídající této cenové hladině). Po dlouhém hledání všech možných modelů rozličných značek jsem se ustálil na výběru z tohoto seznamu:

    http://www.maxbike.cz/…-kolo-apo-1/

    http://www.merida-bike.cz/…ts-20-v-2012

    http://www.crossbike.cz/…:15543-GRX-8

    A pak jsem ještě narazil na toto kolo, tak obrovská sleva mi přijde podezřelá, tu značku neznám. Na druhou stranu si říkám, pokud toto kolo stálo 22 000, mělo by být kvalitativně minimálně o třídu výš než všechny předchozí modely.

    Rád bych slyšel vaše názory na tato kola a vaše doporučení. Předem děkuji.

    0 0
    • mira93  

      Zapomněl jsem uvést odkaz na to poslední kolo :D Je zde: http://www.hervis.cz/.product.html…

      0 0
      • Richi  

        To je 29", nepřehlédl jsi se.

        0 0
        • mira93  

          Ano to je 29" což by mi vlastně i v celku vyhovovalo. Mít peníze, koupím dvacetdevítku, ale ty začínají cenově někde na 14 000. Tady tenhle, zlevněný na 11 000 bych ale bral. Nevím ale, jak je na tom co do kvality.

          0 0
    • Barberry.pha  

      Pokud nenapises i nejake dalsi informace, vaha, vyska, co chces jezdit, a pripadne nedas odkaz na to „podezrele levne kolo“ tak tezko ti uplne poradit, ale za 10 tisic za plnou cenu, to znamena ze to nebude 10 tisic po sleve, bych necekal zadne zazraky.

      0 0
      • mira93  

        Na odkaz na to poslední kolo jsem zapomněl, ale dodatečně jsem jej doplnil. Má výška je 179 cm, váha 68 kg. Od kola očekávám především to, že bude alespoň v rámci možností univerzální. Samozřejmě neočekávám zázraky, ale rád bych s ním jezdil jak po silnici, tak i v terénu. Tím nemyslím žádný bůhvíjak těžký terén, nějaké ostré sjezdy atd. To ne. Ale prostě i do lesa, na různé štěrkové cesty, pěšiny, hrbolaté cesty atd.

        0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • dothy  

      http://www.hnizdil-kola.cz/…-2010_z2577/ za tu cenu slušné osazení (vidlici časem jinou).. kamarád ho kupoval před půl rokem a je spokojený

      0 0
    • maajkee  

      Nejdřív by bylo dobrý vědět kolik měříš, kolik vážíš a kde plánuješ jezdit, spíš asfalt, nebo lesní polní cesty nebo se chceš pouštět do terénu?

      10 tisíc není dneska na kolo fakt nijak velká částka. Letošní modely jsou dost tragický, zkus ještě kouknout na cyklo bazary, tam za ty peníze seženeš kolo o třídu lepší a mohlo by ti vydržet nakonec víc než nový kolo s ošizenýma komponentama.

      0 0
    • maajkee  

      Třeba něco takovýho je o dvě třídy lepší než kola z tvých odkazů a vypadá hodně zachovale.

      Jediná věc je nebát se bazaru a pokud tomu nerozumíš, tak nejlíp s sebou vzít někoho kdo tomu alespoň trochu rozumí. Každopádně kolo není žádná velká věda a nemůže tam být tolik skrytých vad jako třeba u auta.

      0 0
      • jeczny  

        Jo, tohle je ono, za desítku bych jednoznačně volil taky bazáč. Jinak já si nemůžu dovolit rvát do kola spousty prachů, takže jsem v r. 2010 koupil Felt Q720 2009 a jsem moc spokojenej. A i s vidlí DART2 jsem v naší partě pupkáčů nandal ostatním 8 minut na sjezdu v Rychlebách, kdo se bojí, …

        0 0
    • Endless  

      nedavno jsem byl ve stejne situaci, koukej po bazaru (idealni pripad) nebo aspon ja jsem si vybral neco takoveho:

      http://www.kupkolo.cz/…erna_z91531/

      prioritou pro me byly kotoucovky (na kole za 10–15 tisic jsou vetsinou V (nechtel jsem z osobnich duvodu ,ackoli verim ze par BF uzivatelu by se hadalo jakej jsem krtn) nebo Tektro brzdy – ty spis nebrzdi nez brzdi. Ty shimana co tam jsou jsou lepsi nez Tektro co jsou na vetsine podobnych kolech) – to jestli to ma alivio nebo XT osazeni nema cenu resit – kdyz mas kolo co vazi 14kg, tak uz je jedno jestli je osazeni vazi o ctvrt kila vic, kdyz samotna vidle ma, placnu cislo, 3–4 kila.

      Taky co se tyce vidlice je to strasne individualni, vetsina lidi tady nadava na XCR / XCM a podobne „low end“ – sam si ji nemuzu vynachvalit – asi nejezdim v dostatecne drsnem terenu, nebo jsem nikdy nezkusil nic lepsiho abych poznal rozdil (a do nedavna jezdil na 10 let starem horaku s pevnou vidli), nebo to mozna bude tim, ze vazim lehce pres 60kg a to hold pak funguje jinak nez pod 120kg porizkem, kdy se mu zabori do poloviny zdvihu hned jak na to sedne…

      Nejvic zalezi stejne na nohach… Nema cenu si delat nejaky nadeje, ze kolem 10-ti tisic jsou nejak zavratne dobra kola, ale vylozene spatna taky nejsou… za tu cenu neurazi a pokud k nim pristupujes takto, tak budes mit radost z jakehokoliv, ktere poridis a muzes nadsene jezdit. =)

      0 0
      • maajkee  

        XCM a XCR jsou dvě zcela odlišné vidlice

        0 0
        • dothy  

          Ten felt od majkeeho by byla dobrá koupě za tak pěknou cenu, jestli teda nemá prasklinu a jiné vady.. určitě zkusit a prohlídnout.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.