• eaten

    Zdravim,

    chcem tento rok zainvestovat do MTB tretier. Cyklistike sa venujem hobby a vela jazdim aj na cestach (ale s MTB bicyklom) ale nejake 2 – 3 tisic rocne najazdim.

    Rozhodujem sa medzi tymito dvoma:

    Shimano SH-XC61

    https://www.kupkolo.cz/…w-bila_z717/

    Giro Privateer R

    https://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…r-black-gum/

    Ktore by ste odporucali? Mate niekto skusenosti?

    0 0
    • Breakpain  

      Shimano – pohodlné bačkory, podrážka není „moc“ tuhá. Musl bys do vyššího modelu. Pokud to není účel, tak neurazí – ale každý má jinou nohu … tak bůh ví, jak sednou Tobě.

      0 0
    • jozefk  

      Koupil jsem si SH-XC61L a jsem s nimi spokojený. Pro mé potřeby hobby jezdce dostačující. Sedí mi dobře na noze a i tuhost podrážky je pro mně vyhovující.

      0 0
    • KoudakT  

      Giro Privateer jezdím už třetí rok. Jsou to moje první tretry, ale za mne velmi příjemná bota a pokud ti sedne, slouží dobře. Nemám nic, co bych jim vytkl, jenom mě mrzí, že jsem si nekoupil červené. Ale černé vypadají taky dobře a aspoň na nich není vidět tolik špína.

      Tady je celkem chválí

      http://www.outdoorgearlab.com/…ro-Privateer

      Tady taky

      http://www.bikeradar.com/…es-12-46342/

      0 0
      • jirka023  

        Mám je taky (bílá barva). Sedí perfektně.

        0 0
        • eaten  

          Diky za radu, kupil som si teda Giro Privateer R modrej farby (nechcel som tie cierne). Zajtra mi dojdu verim tomu ze 45 mi budu dobre ked nosim 43,5 – 44 bezne.

          0 0
          • jirka023  

            Běžnou velikost obuvi mám 46.Tretry Giro Privateer mám 46,5 a sedí perfektně.

            0 0
            • eaten  

              45ky sedeli uzasne, vyzeraju paradne (mam modre) a uvidime casom ako sa v nich bude jazdit :) dik za rady

              0 0
    • okam_z_brna  

      Nevím jak je na tom s kvalitou Shimano teď, ale znám 3 lidi, co si koupili XC61 a o model vyšší XC71 a všem se odlopla podrážka na patě. Ty zadní špunty jsou po výšce rozdělený na červenou a černou a právě v tom spoji se to oddělilo. Dva to reklamovali a reklamace uznána, třetí se na to vykašlal, protože by byl měsíc bez bot.

      Já bych šel asi do Gira. Mám Giro Code a jsem maximálně spokojenej.

      0 0
      • Tengu  

        Také mám podobnou zkušenost. XC61 byly zatím nejhorší tretry, co jsem měl Oba přední krajní červené výstupky pod patou začaly okamžitě odpadávat. Provrtal jsem je a zatloukl skrz ně dráty, pak už celkem držely. Až po delší době se opět začaly uvolňovat. To už jsem se na opravy vykašlal a tak po necelých dvou letech odpadly některé části úplně. Krátce na to jsem tyto tretry raději zahodil. Celkově jsem s těmito tretrami nebyl spokojený. Odolnost materiálu vrchní části byla také spíše podprůměrná, prostřední pásek jsem musel zkrátit, aby neškrtal o kliky… Jediné, co bych hodnotil pozitivně byla přezka. Přitom s předchozími M086 jsem byl po mnoho let naopak velmi spokojený, než jsem jednu při jízdě propíchl klackem. Po zkušenosti s XC61 jsem raději opustil shimano a přešel na sidi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.