• suzuki81

    Chci si koupit nové tretry a váhám mezi SIDI Giau a Specialized Comp, tak jestli někdo máte zkušenosti, poraďte.

    0 0
    • Pumsc  

      já vozim spešly sport(3 sucháče) a naprosto spokojenej,vezmi tyhle,ušetříš a je to spolehlivější jak nějaký plastový přezky co se zahchvíli ošudlí nebo je urazim někde o něco…,jo ale spešl má tu nakloněnou vložku,to nemusí sednout každýmu…

      0 0
      • MlokCZ  

        Přezka x sucháče – každému sedí něco jiného, já třeba raději také sucháče, ale spousta lidí raději přezku. To si musí vybrat sám.

        Sporty bych určitě nebral, to je hodně měkká bota (2,5 roku jsem sporty vozil a už bych si je nikdy nekoupil).

        Pokud Spešly a chtěl by sucháče, tak se občas dají koupit hodně zlevněné experty (vozím jak starší comp carbon, což je předchůdce expertů, tak právě experty – oboje oproti sportům tuhostí úplně někde jinde).

        A ta tuhost podrážky není jen o lepším přenosu síly (což je hlavně pro chrty a třeba tady já moc rozdíl nepoznám), ale hlavně o pohodlí u dlouhých vyjížděk a mnohem déle ta podrážka vydrží než se prošlápne a začnou být cítit kufry.

        A co se týká BG vložky, tak se dá vyměnit. Mně třeba sedí výborně, ale je jasné, že někomu nesedne vůbec.

        0 0
        • pitos  

          K tomu prošlápnutí podrážky…Záleží jaké bude vozit nášlapy.Tady to zatím neuvedl a když se podívám na bike v profilu tak tam má zatím platformy Atomlab, takže je možné že bude volit nějaký typ s velkou ohrádkou a tam už ta měkká podrážka vadit nebude.

          0 0
    • BB  

      Spešly nesedí každému, měl jsem dovoje a oboje dal pryč dříve, než dosloužily. Naopak se SIDI ty nejlepší zkušenosti. Ale moje zkušenosti jsou s jinými modely. Ve skříni se mi válí jednu sezonu jeté Spešly S Works ve 42, pokud by je někdo chtěl za odvoz, tak se ozvěte na mail.

      0 0
    • prvniodkonce  

      Bral bych jednoznačně sidi, to je záruka kvality.

      0 0
      • jIrI___  

        Platí to i u těhle lowendových modelů?

        0 0
        • prvniodkonce  

          Nemůžu říct konkrétně tady u těch, předpokládám, že ano, bo jsou velmi podobné těm mým, já mám Eagle, což relativně low-end model je – tam to platí. Sidi vyrábí všechny boty v Evropě – vrchol nabídky v Itálii a „low-end“ v Rumunsku, včetně těch mých.

          0 0
    • pavlix  

      Sidi me sedi lip, u speslu me vadila ta horni placka na prezku, tak jsem je dal pryc, tezko radit, co ti sedi zjistis az v nich das vic km.

      0 0
    • tonik666  

      Zkoušel sis je? Když jsem kupoval tretry já, měl jsem na noze oboje a nesedly ani jedny, oboje moc široké.

      Nakonec mám Sh-m 182, padly nejlépe.

      0 0
    • Honzyn  

      Jezdil jsem a jezdim oboje.Spesly jsou na sirsi nohu,Sidi na uzsi,Sidi doporucuji vzit o pul cisla nebo cislo vetsi nez Specialized.Zi­votnost a kvalita je na stejne urovni,Compy mi slouzi 4.sezonu,Sidiny 3.sezonu,oboje bez parani se,rozlepovani apod.,jen uz moc nelepi suche zipy.Prezka podle me neni nutna ani pro zavodni pouziti,treba ja jsem uz 2× znicil prezku u Sidi Dragon,vymena neni nejlevnejsi.Znam i poloprofiky co zavodi v tretrach na 3 suchace.

      0 0
      • fadr  

        Tak jak bylo řečeno, Spešl je pro široké nohy a Sidi na úzké, zrovna tak jako Shimana…

        Co se přezky týče, mě osobně vyhovuje! Jezdím Spešli již 4 setóny a zatím, se moc rozpadat nezačali :-)

        Každopádně, to jak komu sednou boty je velmi subjektivní, takže nakonec to co je tady jedíná použitelná informace, je trvalivost!

        0 0
    • rasto  

      sidi, urcite.

      kvalitni italska botarska prace. me sedly jako backory. vozim jiz 4. sidi, jeste zadne neodesly kvuli sve nekvalite. na jednech jsem odjezdil cca 20k km. jedine, co jsem obcerstvil, byli suchace.

      na druhou stranu, vsechny mely ci maji i plastovou prezku.

      0 0
    • jara111  

      Ani s jedněma neuděláš chybu. Musíš si je prostě vyzkoušet a vzít ty co ti nejlépe sednou. Mě osobně nejvíc seděly tretry Bontrager a mojí zase Specialized Motodiva(dámské Comp), je to prostě o hnátě :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.