• Nekke

    Ahoj,

    rád bych se zeptal na radu ohledně koupě nového rámu na běžné XC pro člověka o rozměrech 95kg/185cm v ceně kolem 10 tis. Kč.

    Není to pro mě, ale pro známého, takže přesné detaily neznám, ale v podstatě jde o to, že momentálně má rám MRX ze slitiny AL7005 a ma pocit, že zadní stavba není dost tuhá a necítí se na tom dobře.

    Zatím mu celkem padly do oka rámy

    toto je jen pár odkazů co jsme našli (čerpal jsem z jiných příspěvků tady na BF), ale nedokážeme posoudit, jestli je některý z nich vhodný a aby se neopakovala situace s MRX.

    Díky.

    0 0
    • Turbo  

      Nemá spíš náhodou měkký zapletený kola? Zkoušeli jste jiný pro porovnání?

      0 0
    • MirosPikos  

      Pokud vyloučíte ty výplety a bude to opravdu rámem, tak já s podobnými proporcemi vozím CRR v Lku a spokojenost. Rozhodně si nestěžuju na malou tuhost.

      Ale osobně si myslím, že to stejně bude těmi výplety.

      0 0
    • JakeF  

      Může to bejt obojí, tužším zadním kolem nic nezkazí, tužším rámem taky ne. Osobně bych teda za tyhle prachy vyloučil Spyder.

      Jinak pokud cíleně po tuhosti, tak by určitě stál za úvahu Trek 8500, ale to by asi chtělo hodně velký štěstí ho sehnat. Teď už jsou nějaký nový s vnitřním vedením lanek a navíc nevím, jestli je vůbec samostatně v prodeji rám.

      Druhá možnost Giant XTC, ten taky nevypadal špatně, ale konkrétní vlastnosti netuším, nikdy jsem ho nejel.

      0 0
    • Nekke  

      Pokud teda diskuzi svedu na téma kol – Red Metal 5 by pro 100kg chlapa měly být v pohodě? Nebo existuje lepší alternativa v ceně 4–5tis?

      Preferoval bych variantu celých zapletených kol, než nechat vyplétat z různých dílů.

      Díky.

      0 0
      • alinceb  

        Pro 100kg chlapa bych právě možná spíš zvážil zapletení kol z dílů se standardníma 32drátama.

        0 0
      • Bafoon  

        nebude to nic slavného, než set továrních zápletů vsadil bych spíš na klasiku ručně zaplétaných. Ta cenovka toho ale moc nedovolí – letmo bych tipoval WTB ráfky(remerx hurry), sram x.9 náboje? zkus se poptat u hnoje(bikez.cz) nebo u netbike.cz

        0 0
      • marapara  

        Řekl bych, že 100 kg na FRM 5 bude spíš na hranici v lepší případě. Sám je vozím, ale vážím 75 kg, takže jsem s nima naprosto v pohodě po sezoně ježdění.

        Začal bych ale u kol, spíš bych věřil, že bude problém zde. MRX by neměl být málo tuhý. Pokud by šel do rámu, tak mám RB CRR v XLku a jsem spokojen. Je tuhý dost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.