• Imroman

    Zdar, chcem si kupit nejaky cestacik za cca 28 000 Sk ale uz mi neostanu peniaze na cestne pedaly a tretry. Je to nejaky velky rozdiel, ked budem jazdit na cestaku s MTB pedalmi a MTB tretrami (spesly komp) alebo si mam kupit aj nove pedaly a tym padom aj tretry. Este chcem povedat ze som v prvom rade biker, takze cestak je hlavne ako treningovy doplnok.

    Diky

    Anketa: Co by ste si vybrali

    14x
    82%
    0x
    0%
    0 0
    • Bully  

      Nejenom ja mam treba z techhle duvodu na ziletce pedaly Sh. PD-A520. Vzhledem pripominaji silnicni pedaly, navic v bikovych tretrach se da na rozdil od tech silnicnich ev. i trochu chodit :o)

      0 0
      • Imroman  

        A v pohode to ide aj na MTB tretry..napr. ci tam neprekaza terenna podrazka a pod. A prosim ta, kolko cca vazia?

        0 0
    • Pebe  

      stejně jako Bully mám jednostraný SPD od Exustaru, stačí jedny tretry a dá se v nich i chodit.

      0 0
      • Daník  

        Ty Exustary jsem měl taky vyhlédnuté, ale výrobce je doporučuje do 80kg, což je pro mě na hraně. Nakonec dostaly přednost ty SH PD520. Oproti MTB vidím výhodu ve větší styčné ploše (míň tlačí na dlouhé vyjížďce) a menší vzdálenosti osa-chodidlo.Nevýhoda je v nakopávání mtb tretry, kde mi narozdíl od silničních překáží špunty na podrážce, takže se nášlap musí „vyhmatat“; ale jak často člověk na silnici sesedá, akorát na semaforech…

        0 0
        • Pebe  

          tak o váhovym limitu nic nevim, sám mám 95kg :-D a Shimana jsem měl a byly super, ale prostě už Shinamo nechci…

          0 0
    • vt  

      jestli ti ty tretry vyhovujou na delsi trasy s MTB, tak budou dobre i na silnici. Ja sem presel na MTB tretry na silnicnim kole loni a jezdi se mi uplne stejne jako driv v road specialech. Uz mne nebavilo porad nekde klopitat v lookach :-)

      0 0
    • Coudy  

      Jazdil som 12 rokov na cestaku MTB SPD pedaly (Shimano Ultegra 1995) a MTB tretry SIDI a myslel som si, ze je to super. Pokym som si tohto roku nekupil cestne pedaly Time RXS a cestne tretry SIDI. Rozdiel je podla mna dost velky, hlavne co sa tyka prenosu sily a tuhosti. Uz by som na cestaku MTB pedaly nejazdil.

      0 0
      • Coudy  

        Nie MTB SPD, ale cestne SPD, sorry. Pokial na ceste ale moc nejazdis, tak ti mozno budu stacit aj MTB pedale a tretry.

        0 0
      • MlokCZ  

        Ten rozdíl může být hodně velký nebo i téměř žádný, podle toho jak tuhé tretry si na bikových pedálech vozil.

        0 0
    • zubatec  

      Nech tam pro letošek MTB pedály, pokud tě to chytne a začneš víc jezdit silnici, můžeš příští rok dokoupit silniční pedály a tretry

      0 0
    • Mug  

      I když mám na silnici silniční pedály a tretry, tak na zimáku (silničce) mám pořád PD-515. Teda pro trénink úplně stačí. A časem si třeba koupíš silniční.

      0 0
    • Martin  

      pokud máš dobré tuhé tretry, potom klidně nechej SPD i na silničce. jak psal kdosi vejš, narozdíl od silničních se v SPD dá i chodit :-) pokud máš ale silniční závodní ambice, potom jdi do silničních pedálů a treter

      0 0
    • RADO77  

      Na silničce jsem první rok vozil ty SH A 520 co jsou na fotce výše. Bylo to v poho. Jakmile jsem ale začal letos jezdit víc na silničce tak mě při delších jízdách trochu bolely nohy. Navíc se kolem mě mihla zajimavá nabídka sil. treter, tak jsem to vyměnil. Ale dalo by se to dál přežít i na těch 520. Pokud ale se silnicí začínáš tak doporučuju jednoznačně koupit ty 520 nebo jiné „hybridy“ a až se trochu rozkoukáš a zjistíš, jak moc budeš na silničce jezdit, tak pak teprve investovat do spec. pedálů a treter.

      0 0
    • Gorgov  

      Rozdíl je docela znatelnej, mtb pedály na silnici ne, naopak to opodstatnění má:) Taky to vypadá hrozně na silničce bikový pedály a tretry.

      0 0
      • Gorgov  

        a jde taky o to, že se selničnim pedálem máš nesrovnatelně větší styčnou plouchu mezi pedálem a tretrou, což vedle lepšího přenosu energie je i podstatně pohodlnější lepším rozložením tlaku hlavně při delších cestách.

        0 0
        • Bulda  

          to je odcela blbost, ten přenos energie, plastovej kufr look je sice větší, než spd, ale to je zas ocelový, takže tak nepruží (to je holt fyzika, energie se ztrácí při deformaci) …o stabilitě nohy v pedálu se nehádám, ale zkus si A520+MTB tretry a uvidíš ten orzdíl oproti M520, za silničníma to teda vůbec nazaostává, možná jen ve vzdálenosti osa pedálu-podrážka tretry …že to vypadá blbě je mi fuk (mě to tak nepřipadá :)), ti, kdo jsou schopni si to delší dobu prohlížet zblízka mezitim už dávno vědi, že o tom to neni :))))))

          0 0
          • Vrci  

            nepruží kufr ale podrážka nad nim – síla na pedál/plocha kufru na podrážce = tlak na podrážku (její deformace)

            vzhledem k silám je plast i kov nestlačitelný, ale materiál podrážky se ohybá

            0 0
      • Pebe  

        zase když na singlu nemůžu do kopce, v silničních tretrách si moc nepomůžu :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.