MTB ořech vs ořech pro silničku

3 nepřečtené
  • stanibg

    Zdravím,

    servisuji si kola sám a u mého kola jsem po zimní sezoně po rozebrání zadní naby zjistil že očech je ze vnitř kde jsou ložiska trochu zrezlý a rozhodl jsem se ho vyměnit, jelikož i praporky uvnitř zlobí a chod není plynulý. Nicméně hledal jsem na internetu ořechy co jsou podle závitu podobné mému (nábu co mám od výroby je alloy a podle tohoto názbu jsem u nás neoběvil nic). Našel jsem tento očech, který je podobný mému:

    https://www.axit.cz/…omp_shimano/

    délka i průměr závitu je stejný jak má můj starý ořech nicméně je podle popisku eshopu vhodný pro silniční kazety. Má někdo zkušenosti se silničním i s MTB kolem a dokáže poradit? Je rozdíl mezi kazeami pro silniční a MTB kolo? Já mám kazetu 9. Dále pak není jasné z popisku, zda soušástí ořechu bede i kritka (asi to nazývám špatně) co tvoří žlábek pro ložiska a pod nim je matice pro stahovák pro rozebrání samotného náboje – první fotka.

    Nevím co je lepší cest. Zda kupovat ořech a nová ložiska a doufat že to bude pasovat nebo rovnou koupit celou novou nábu i s ořechem a nechat si jí naplést v servisu na ráfek. Kolo mám druhý týden rozebrané a časem se mi mrhati nechce, zkoušet ořech pak ho případně vracet a po té čekat na nábu…

    Dík za rady

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.