• eforsee

    Zdarec, pojedete nekdo 60km mtb maraton okolohradce? Vcera se projizdela trat a vypada to dobre..po hradeckych lesich se jezdi naramne – nadherne prostredi a kdo rika, ze je to placka, tak tam nebyl a nebo jezdil jinde..jasny, hory to nejsou, ale nektere vyjezdy i sjezdy jsou tam paradni, az jsem si rikal, kde se to tady vzalo, tudy jsem v zivote nejel(a to do tech koncin jezdivam skoro kazdej den po praci:) Loni jsem nejel, tze nemohu srovnavat, zda je trasa stejna ci ne, ale podle komentaru na lonsky zavod bych rekl, ze je jina:)

    www.max1.cz/page.php?…

    Anketa: Pojedete?

    ano
    3x
    33%
    ne
    1x
    11%
    0 0
    • eforsee  

      Lol, tak pred necelou hodkou byl zalozen temer shodny thread, no nic..tak to tu mame dvakrat, aspon je videt, ze se v HK jezdi :P

      0 0
      • -Alan-  

        Jo, a já blbec přispívám i do konkurenčního úspěšnějšího vlákna. Abych si teda taky trochu přihřál polívčičku, tak původní silně originální příspěvek byl zde: www.bike-forum.cz/…1/forum.html#… Ale ostatně je to jedno. Sice možná proti pravidlům, ale kolik už tu bylo zbytečnějších vláken.

        0 0
    • dieegoo  

      Rád bych jel, ale nevim, jak budu stíhat učení na zkoušky. Trasu jsem si projet nebyl, takže ani nevím, co by mě případně čekalo. Popravdě, jezdím těmi místy skoro každý den, ale ty zázračný stoupání asi vždycky přehlídnu nebo nevim :)

      0 0
      • eforsee  

        Ucit se v nedeli? Neblazni:) Ono to bude mozna tim, ze temi misty by normalniho cloveka jet nenapadlo a ty dalsi jsou tak nejak schovany, ze podruhe to sam tezko najdu..zitra se tam jeste pojedu mrknout:)

        0 0
        • dieegoo  

          No je toho moc :) Ten stoupák u Vysoký… není to v tý časti, kde vyrostla hromada novejch baráčků? Takovej dost prudkej po úpatí toho kopce…

          0 0
          • eforsee  

            Jo, tam je asi nejprudsi cca 50m?, vsici po svejch..

            0 0
            • dieegoo  

              Jo, tak to máš na mysli to samý co já. Kopeček docela výživnej.

              0 0
              • -Alan-  

                A na projížďce jsem to přesto viděl lidi jet. Dupal jsem po svých a musel jsem smeknout před ženskou co to jela přede mnou. Ono je tam hlavně problém zůstat v pedálech v nájezdu a neprohrábnout. Nastoupit znova tam už nejde.

                0 0
                • dieegoo  

                  Já se tam tehdy drápal za fandění místních obyvatel, tak mi moje ego nedovolilo sesednout :) Máš recht, když zastavíš, tak už to nerozjedeš.

                  0 0
                  • eforsee  

                    To bych chtel videt, ale pokud hodis vcas dobrej prevod a rozpalis to..mozny to je:) Ovsem ten dalsi vyjezd v lese, vsadim lonsky boty, ze uz nikdo nevyjede..

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Trochu začínám pochybovat, že se bavíme o stejným kopci… :)

                      0 0
                      • eforsee  

                        No, mozny to je..trasa je oproti lonsku pry trochu pozmenena a jelikoz jsem loni nejel, nemohu srovnavat.

                        0 0
                        • dieegoo  

                          Já taky nejel, ale ve Vysoký u novejch domků těch možností zas tolik není… kdyby si stál zády k těm domům, tak je jeden stoupák vlevo a druhej o kousek vedle do prava.. mysim ten v pravo :)

                          0 0
                          • eforsee  

                            Takhle detailne si to uz nevybavuju, tou stezkou za domy jsem jel prvne. Jen vim, ze se prijizdelo z lesa, vpravo byl docela blizko dreveny plot(jeden kul couhal az moc drze..s tim by poradatele mohli neco udelat), pak ostra prava, rozbita silnice, vpravo nakej bagr ci co, pak ostra leva, silnice mezi domky a po cca 40–60m 90° leva a stoupak klikatici se mirne vpravo.. Pak ten dalsi byl o par kilaku dal v lese, zcela mimo cestu, nebo aspon takovy jsem z toho mel pocit, celkem prudky a sikmo po lesnim podkladu, tze smekacka jako prase, klaciky, sisky, proste peso:)

                            0 0
                            • dieegoo  

                              U toho posledního stoupáku o kterým píšeš, není tam takový příkop křížem přes cestu?

                              0 0
                              • eforsee  

                                To nevim, ale nahore pak byla drevena chatrc.

                                0 0
                                • dieegoo  

                                  Fakt nevim, v sobotu si to tam budu muset jít projet, abych byl v obraze… Ještě jsem se chtěl zeptat. Kde bylo info, že se bude hromadně projížděť trať? Jestli je nějakej web místních nadšenců a já o něm nevim, tak sem s tím :)

                                  0 0
                                  • eforsee  

                                    Na oficialnich strankach, cerny sloupec vlevo:)

                                    0 0
                                    • dieegoo  

                                      Jak prosté :) Škoda, tohle vědět, tak bych si to taky šel projet…

                                      0 0
                                  • -Alan-  

                                    Označit stránky organizátora za web místních nadšenců bych si netroufal. Ale zase je fakt, že z nich jsem si toho taky nevšim, upozornil mě kamarád. Ale někde to tam je. Drobné poznámky jsem sepsal i já, vztahují se už na letošní trasu, na projetí jsem byl. Když si najdeš to vlákno, co jsem založil asi hodinu před eforsee, tak se k tomu dostaneš, pokud tě to zajímá.

                                    Docela mě rozesmál mail od kamaráda: tak u toho cikana sem to vcera v pohode nasel,tamten prikop s vodou teda neni buhvico ,mel sem co delat abych ho preskocil,nejdriv sem myslel ze jedu blbe,ale pak sem si vzpomel na tvuj popis a bylo to jasny.

                                    Tak doufám, že byl tam, co měl být. Zas tak strašný mi to nepřišlo, štve mě, že tam bude špunt. Ale je to tam hodně mokrý a na písku, takže nějaký veselý příhody z natáčení by se tam udát mohly.

                                    0 0
                            • -Alan-  

                              Borci, pomůžu vám. Ten sjezd po šotolině a levá na asfalt mezi domky a bagr loni, to je jasný. Je to vjezd mezi nový domky ve Vysoký nad Labem. Pak ta ostrá levá z té asfaltky, průjezd mezi ploty a postupně víc a víc nahoru žlebem. Ten vyjet jde. Bývá rozdupaný od koní a když zaprší, tak se to zatraceně smeká. Nejde to vyjet, pokud se vám tam motají pěšáci. V nejprudších místech je vzhledem ke stopám kopyt a sklonu asi hodně těžké nasednout (já bych to nedal). Vyjet to ale zvládám. Ten zásadní kopec, kde vyjet znamená sklidit obdiv je o něco dál za tímto. Sjede se nejdřív k dřevěnýmu plotku (je po pravé ruce) a na jeho konci velmi ostře doleva do kopce. Je třeba to vybalancovat, ustát a ušlapat, jak se zastaví je konec a to i pro eliťáky (bych řekl, ale ti nezastaví). Pokud te někdo zkrátí a nejede až dolů k plotu, může to být jednodušší, nějaký cestičky tam trnkovým roštím dycky někdo prorazí. Ale při závodě je tam stejně příliš pěšáků.

                              0 0
                              • dieegoo  

                                No nedá se nic dělat, musim zajít pro nový pláště místo těch rozpadlejch hutchinsonů a v sobotu si to půjdu zkusmo projet.. Zkoušel jsem koukat do letecký mapy na tu oblast, ale není tam nic vidět, takže ta nám tady taky moc nepomůže…

                                0 0
                                • -Alan-  

                                  A neměl jsi dělat tu zkoušku z matiky? :-P

                                  0 0
                                  • dieegoo  

                                    Sedím nad tím teďka a jsem z toho uplně u vytržení… takovejch do života užitečnejch věcí pohormadě už jsem dlouho neviděl.

                                    0 0
    • Venda  

      Taky jsem na ty extrémní sjezdy a výjezdy ještě nepřišel :(

      0 0
      • eforsee  

        Nepsal jsem extremni, i kdyz nekolik chutovek tam je..bohuzel tak 1/2 pujde jedine peso..

        0 0
        • honza.hk1  

          no nevím, nevím jestli to není spíš rodinný závod :-). Pro lidi z HK je to fajn terén,ale v porovnání s jinými maratony bych to fakt moc mtb závodem nenazýval. Jsem z HK a jsem patriot,ale tady prostě musím konstatovat, že kopce vypadají jinak :-).

          0 0
          • eforsee  

            Ty kopce ti neberu, to malo co tu je jsou spise kopecky, ale teren to neni nejjednodussi, treba takovy NAC je proti tomu detska prdelka..

            0 0
          • -Alan-  

            Jsem rád, že jsou různý závody. Např. Houštka je taky let, ale rozhodně je Okolohradce víc v lese. Má to něco do sebe. Škoda, že není nějaký zpestření i v druhý části. Takhle se pěkný úseky na začátku stanou špuntama a následně už se tam dupe na rychlost až do cíle. No ale každý závod je nějaký. Rozhodně na našem lokálním závodě nejsou místa, který by vyloženě náháněly strach. Sice jsem trochu kritický k některým věcem, ale organizátor dokázal udělat trať pokud možno pěknou.

            0 0
    • Gorgov  

      hehehe prej MTB! :D

      0 0
      • eforsee  

        Vyraz treba na silnicce;)

        0 0
      • -Alan-  

        Myslím, že přímo v oficiálním názvu už to ani není, ne :-) Teď koukám, že vlastně to tam je. No, však na MTB to jde jet… Na projížďce tam byl někdo na celopéru od Scotta (myslím, že i karbon kostra). Tak to přece musí bét MTB!

        0 0
    • gobike  

      je to placka:)

      0 0
      • dieegoo  

        Jo, hory tady zrovna nejsou, ale tak uplně špatný to není.

        0 0
        • honza.hk1  

          no je pravda, že po letošní zimní údržbě :-) je po lesích daleko víc míst, kde je na cestách písek či drobný štěrk. A vzhledem k tomu, že například já jsem tam měl při mírném sjezdu cca 55 a vlítnul jsem do toho písku, který tam dříve nebyl, tak i tam člověku zacvaká :-))). A při určité koncentraci lidí a všech ne zrovna vyježděných se jistě najdou tací, co budou brzdit v písku vším čím se dá tedy i hub…ehmm, ústy a za nimi další…no to bude fajn groteska. Žádné vážné pády s následky,ale trochu bikového vzrušení by z toho mohlo být :-).

          0 0
          • dieegoo  

            Je fakt, že letošní „údržba“ mě pěkně namíchla. Cesty zavezený vrstvou písku, kopeček od marokánky, kde je v půlce ligór srovnanej jemným pískem…

            Jinak ježdění tady se mi líbí, kousek za barákem ohromnej les, spousta cestiček a když se mi zasteskne po kopcích, tak to k nim není zas tak daleko.

            0 0
            • -Alan-  

              Neboj, co jsem si všim při projížďce, tak kde je trochu sklon, tam písek rychle veme za svý. V některých místech mi erozní stopy přišly vcelku slušný na to, co jsem byl z HK zvyklej. Když o tom víš a nepřekvapí to, tak není co řešit. A naštěstí je písek dost mokrej (zatím), to je o dost lepší než byly ty pastičky na Kuňce.

              0 0
    • eforsee  

      A co ten brod, skrz nebo okolo?! Jet pak zbytek v nacucanejch tretrach nebude naky extra labuzo, ale zase tam budou fotografove a fanynky:) Jak to vidite?

      0 0
      • dieegoo  

        Brod je kousek od cíle ne?

        0 0
        • eforsee  

          E-e..nekdy mezi 1/2(spis za) – 2/3(spis pred) zavodu.

          0 0
        • smallbrother  

          ten brod je někde kolem poloviny, dost blbost na takovýmhle závodě. Je to voda nad kolena. Ale viděl jsem borce co to projel.

          0 0
      • Venda  

        Zvednout kolo nad hlavu a břeběhnout. Nejrychlejší a nejbezpečnější.

        0 0
    • smallbrother  

      Tahle akce je asi nejtrapnější MTB závod co jsem kdy jel, ale nemám to daleko tak pojedu i letos. :)

      0 0
      • Hynas  

        Heh, jedu taky…pořádá to zaměstnavatel, tož to mám povinné :o) Jsem zvědavý, jaké závody se jezdí v Čechách…:o)))

        0 0
        • Gorgov  

          hlavně to prosimtě neposuzuj podle týhle sra.. tohle nemá s MRB maratonem vubec nic spolecnyho:)

          0 0
          • -Alan-  

            No to víš, jsme rádi, že tu máme aspoň něco. Nejsou holt všude tak ideální podmínky jako v Praze :-P Ne, ale vážně. Myslíš, že by to byl maraton, kdyby se to jelo dvakrát za sebou? Nebo je maraton definován tím, že tam musí bejt do sjezdu „nasypaná tatrovka“ šutrů? To první bych bral. U toho druhýho jen píšu, že mě rozesmálo, když jsem slyšel o úpravách povrchu zabetonováním „umělých“ šutrů.

            to Hynas: je to hodně jezdivý a rychlý. I když letos bude asi bahna víc než obvykle, tak zase mokrý písek drží líp dobře pohromadě. Vytváří se nám tam takový pěkný kolorit, kdy to jezdí lidi s pevnýma vidlicema a single speedem (no dobře, vzadu je Rohloff). Z těch rovinatých co znám (Houštka, Okolopardubic) je nejlepší.

            0 0
            • smallbrother  

              …no, když to srovnáváš s tímhle…

              0 0
              • -Alan-  

                Ber to tak: S čím jiným bys zrovna HK 60 to chtěl srovnat? Ještě se dá s HK 50, která je hezčí, protože se jezdí jen za Biřičkou.

                0 0
                • smallbrother  

                  co třeba Manitou v Chrudimi? To je podle mě jezdivej závod a maraton. Do Úpice na Jestřebky se ti to zdá možná daleko, ale třeba Podkrkonošskej maraton v Bělohradě je asi taky tak 100× lepší. Mám jmenovat dál? Kde jsi doteď jezdil? :)

                  0 0
                  • -Alan-  

                    Z těhle jsem nejel jen Jestřebí hory, tam se snad dostanu letos. Nejsou to srovnatelné podniky. Mají k dispozici úplně jinou krajinu. HK závody je nutně srovnávat jen s dalšími placatými. Z těch jsem nejel vinobraní a co jsem tak slyšel, tak je to rovinatý masakr mezi vinicema. To mi přijde lepší HK v lese.

                    0 0
                    • smallbrother  

                      To mi ale neříkej, že v tom lese nevede jiná cesta než ten asfalt co se po něm jede!? Nejde přece nutně jen o převýšení. Vždyť i v HK se jezdilo pěkný xc v Roudničce (nebo jak se to jmenuje)

                      0 0
                      • -Alan-  

                        XC se teď jezdí na Novým Hradci. Pokud jde o maraton, tak marně přemýšlím, kde v lese se jede hodně po asfaltu. Snad jen výjezd k občerstvovačce tě chvíli hodí na asfalt. A jiná cesta tam už není, další je příliš daleko po asfaltu rovně a ostatní už jsou na trase dřív. Nebo by museli zkrátit trať. Je to max. 1 km asfaltu v kuse. Jinak je asfalt jen na cestě do lesa od startu a v malých úsecích.

                        0 0
                        • smallbrother  

                          já co si pamatuju, tak hlavně silnici v lese a zatáčky jen do pravýho uhlu. :)

                          0 0
                          • -Alan-  

                            Tak nevím, je fakt, že HK60 jsem jel jen vloni. Zatáčky do pravýho úhlu jsou tam vcelku normál, někdy i víc. Ale kdo vybere optimální stopu, tak ji může říznout. Je ale dobrý to tam znát nejet ve velkým balíku (kde to nejde, když tam někdo překáží).

                            0 0
            • Gorgov  

              Na MTB maratonu by predevsim mel byt teren, tohle vede min z 90% po pískovejch cestách, samo o sobě mluví už to, že když sem tam asi před dvěma lety jel, měl sem prumer pres 32:)

              0 0
              • eforsee  

                S temi 90% a piskovejma cestama bych se tady zase az tolik nerozhanel, urcite to bude min;) A ten prumer ti taky zase az tak moc nebastim, ale kdo vi, driv byla prej jina trasa..ja mit letos prumer pres 32, tak jsem(kdyz uz jsme u tech procent) na 90% vitez:)

                0 0
                • dieegoo  

                  Ten průměr je dost reálnej, když se mrkneš na časy na prvních pozicích, tak je to pod dvě hodiny… a když vydělíš 60km dvěma hodinama, tak ti to ten průměr dá.

                  0 0
                  • eforsee  

                    Panejo, tam budu vazne za divaka…:D

                    0 0
                    • -Alan-  

                      To ne, jako divák se nezpotíš, nezasereš a vidíš víc závodníků. A taky ušetříš za startovný.

                      0 0
              • -Alan-  

                No dobře. Pro mě je písková cesta ve svý podstatě taky terén, minimálně některé jsou tady off-road. Nemusím jet neustále přes kořeny (na to jsou tu prý Brdy) a ani jízda ze šutru na šutr mě na HT extrémně nepřitahuje. Že je tu krajina rovinatá, tak to asi líp nejde. Ani dešťová voda tu z těch cest víc terénu nevymele. Jestli musí cesty hrkat, tak se daj projíždět loužové dolíky. Jinak HK50 vynechávala právě ten dojezd po rychlým zpevněných „pískových“ cestách. U HK60 je to zase změna dynamiky. Z trošku kopcovitýho terénu se vletí na dlouhé rychlé „pískové“ cesty. A ten průměr by ti letos mohla srazit nová móda zdejších správců lesních cest. Sypou cesty štěrkem či valounkama. Když se zamyslím nad označením maraton, tak HK50 možná ne, ale HK60 už se tomu trošičku blíží délkou. A ten terén organizátor letos taky vyslyšel víc.

                0 0
              • -Alan-  

                Ještě abych upřesnil: Trasa vede z 60 % po zpevněných lesních a polních cestách, 30 % v terénu a 10 % asfalt. Nevím, jestli to od loni měnili tolik, jako trasu, ale přibylo terénu vůči polňačkám a trochu i vůči asfaltu.

                0 0
                • el.magiko  

                  sorry za (pro Tebe, myslím, ne) offtopic, ale když jsem si Tě tady našel přímo v threadu a téměř online, tak už Ti nebudu psát do mailboxu: jak je na tom Martina? Nemáme tady – na FaF – vůbec žádné informace ;-) Dík. Jestli nechceš veřejně, budu/budem vděčný i na mailu :)

                  0 0
                  • -Alan-  

                    No, když to vezmu čistě sobecky, tak když neporodí dneska, tak asi jedu. Jinak bych pro ni zřejmě v neděli jel do porodnice. Je to prostě taková loterie, nikdo neví, který den se vylosuje.

                    0 0
      • dieegoo  

        Na druhou stranu si myslim, že snažší terén ocení početná skupina svátečních jezdců, co si chtěj nějakej závod zkusit a netroufnou si rovnou na žádnej „dospělej“ maraton.

        0 0
        • eforsee  

          Kdyz jsi k tomu takhle hezky zabrousil, vis o nejakem v blizkosti HK?

          0 0
          • dieegoo  

            Teď má být něco tuším ve Špindlu, při příležitostí otevírání Bike areny…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.