• Raven008

    Ahoj. Vždy jsem hodně jezdil na kole ale silnice. Měl jsem trekingové kolo. Teď spíš hodně běhám v terénu. Lesy, louky, pole… Když vidím ty báječné stezky, chtěl bych přesedlat na kolo abych mohl zdolávat delší trasy a hlavně je to větší adrenalin. Bohužel rozpočet nemám neomezený a kolem těch 15 000 je fakt strop. Měli byste nějaký tip na MTB kolo, které zvládne i těžší terén? Bude to les, nezpevněné stezky.....prostě terén. Vím že těch 15000 není moc, ale nejsem profík, tak snad by se dalo v té hladině něco pořídit? Měřím 176 cm a váha 80 kg.

    0 0
    • milan.v  

      Hledání → KOLO DO 15000 = stavitel…

      0 0
    • Raven008  

      Někdo ještě doporučoval kola z Decathlonu. Díval jsem se na 3 cenově různé varianty:

      https://www.decathlon.cz/…8378535.html

      https://www.decathlon.cz/…8500757.html

      https://www.decathlon.cz/…8364715.html

      To ST 560 je už nad limit… ale pokud by tam byl markantní rozdíl, tak bych ještě těch 1500 obětoval.

      Nebo opravdu raději nechat kolo postavit? Případně nějaký tip na stavare? Jsem z Vysočiny, ale podmínka to vyloženě není…

      0 0
      • Velomiwookie  

        Nic z toho nema 29 kola, do toho bych nesel…jeste mrkninna tsbohemia, tam maj nejaky 29ky cena vykon, ale jinak stavba bude jistota na maximalni uzitek za 15k, zkus treba scalar zde na foru nebo na fb, je z budejovic

        0 0
    • Raven008  

      Na TSbohemia se mi líbí tohle, ale nebude to za tu cenu krám?

      https://www.tsbohemia.cz/…d300278.html

      Potom tohle, ale nebude na mě 18" malé?

      https://www.tsbohemia.cz/…d300258.html

      Jinak už tam na výběr ve velikosti kol 29" moc není. Chtěl bych tmavé kolo, tam je to bude fosforově zelená, nebo červená atd…

      0 0
      • novas752  

        Obojí do terénu dost bída.

        První má příšernou vidlici, nejslabší brzdy co jsou, bude z toho furt padat řetěz. Druhý je malinko lepší, ale porřád je to v nějakym náročnějšim terénu nepoužitelné.

        0 0
    • Gwaihir  

      Altus/acera… No někde jsem četl, že opravdové mtb sady jsou deore a výš. Opravdu se obrať na stavitele, budeš mít výrazně lepší kolo se zárukou.

      0 0
    • novas752  

      Za 15 000 neseženeš kolo do těžšího terénu ale kolo na rekreační cyklostezku. Na těžší terén si tak 2–3× připlať. Schopný odpružení, silný brzdy, odolný kola a pláště i zbytek holt něco stojí.

      0 0
    • Raven008  

      Jediná možnost tedy postavit… A asi lepší zvednout hranici na 20000? To už by se dalo? Ale víc fakt už nemůžu…

      0 0
      • Velomiwookie  

        ber to tak, ze cim vic v tom budes sectelejsi a vic budes poslouchat lidi tady na foru tak budes s tou cenou stoupat a stoupat :) Oslov nejakyho stavitele a pobav se s nim o tom jaky benefity bude mit tech par tis nahoru a podle toho uvidis jestli to dava smysl nebo ne…

        pripadne mrkni na canyon grand canyon nebo nejakej x-caliber od treku, oboje bude pekny, ale tezky… u toho stavitele se dostanes na lepsi pomer cena vykon

        plus me jeste napada Radon, taky online zalezitost z nemecka, kupoval jsem tam lowcost zene a v pohode

        0 0
        • Raven008  

          Díky moc za rady. Ale víš jak na těch 20000 se nedostanu. Už to je pro mě víc než jsem plánoval…

          Zkusím tedy nějakého stavitele a uvidím jak to dopadne.

          0 0
          • Velomiwookie  

            Oboje je pod 20 :)

            Jeste jeden tip, pokud Te to chytne a budes chtit casem koupit neco lepsiho tak se Ti mnohem lip bude prodavat znacka typu trek a canyon nez nejakej bastl od stavitele na “noname” ramu, i kdyz to bude mit horsi komponenty…

            0 0
            • novas752  

              Jenže to v žádnym případě není kolo do těžšího terénu, sériovka za 20 000 je přinejlepšim postačující na nějaké lehké hladké nepříliš strmé terény typu Singltrek pod Smrkem apod. A ani stavitel z toho rozpočtu o moc lepší kolo do terénu neuplácá.

              Na nějaký náročnější terény více přírodního charakteru, jak prudším sklonem tak rozbitějším členitějším povrchem (například Trutnov trails a běžné přírodní lesní stezky) je to prostě málo, dá se říct že vyhozený peníze – buď ho to na tom brzo nebude bavit, nebo to velmi brzo bude muset vylepšovat a ve výsledku do toho nacpe víc.

              Nový kolo – trailový hardtail – v rozumný výbavě (brzdy, vidlice, teleskop, odolnější pláště a kola a řazení, které udrží řetěz) výrazně pod 30 000 podle mě nesežene.

              Docela zajímavý je Qayron Spyro 1, kdyby tam bylo jen Deore 1×10 řazení a Aion vidlice, bylo by to pro začátek super kolo.

              0 0
              • Velomiwookie  

                Les louky pole a nezpevnene cesty myslim ze kolo za 20k zvladne :) myslim ze tim tezsim terenem nemyslel nejaky sileny traily nebo downhilly…

                Jako dat cloveku co chce kolo za 15 odkaz na kolo za 30 je celkem zbytecny..

                0 0
                • novas752  

                  „Báječné stezky, větší adrenalin, les, nezpevněné stezky…prostě terén.“

                  Ne, nepřijde mi to zbytečný. Chápu že každý jezdíme něco jiného, někde jinde, ale prostě z mého pohledu nepřijde, ježdění v terénu (a nemusí být nijak zvlášť těžký) na takovém kole je daleko pohodlnější a zábavnější než na nějakém tak nějak přijatelném xc, které se dá sehnat za 15–20 000.

                  0 0
    • Raven008  

      Moje prestava byla prostě vyjet za město a dát na kole lesní cestu, pole prostě nejezdit pod asfaltu, ale vyřádit se na kole. Pořád běhat je prostě stereotypní. Teď mám spíš dojem, že pokud nemám 30 litrů a výš, tak nemá smysl kolo vůbec pořizovat…

      0 0
      • Bubaaak  

        Lesní cesta a lesní cesta…

        Jedno muže být uježděný/ušlapaný povrch, hladší jak asfalt na Půmyslový.

        To druhý muže být rozbiječka plná šutrů, kořenů a 50cm schodů který ti vykopnou řidítka jen jak se blbě podíváš…

        Na jedno ti stačí kolo do 20, na druhý ti nestačí ani kolo za 30

        0 0
      • novas752  

        Zkus najít nějaký video o jakých terénech nebo stylu ježdění uvažuješ, ať máme přesnou představu. Takhle z popisu každý myslí trochu něco jiného. Nebo aspoň oblast, kde bys nejčastěji jezdil.

        A nejlepší zkušenost je vlastní zkušenost – brzy bude jaro, spousta testovacích akcí, víkendů, vyjížděk atd., ideálně si pár horských kol různých kategorií vyzkoušej (bývá to obvykle na pár hodin zdarma nebo za pár set + 2 doklady) pak si na tvojí otázku budeš aspoň částečně schopen odpovědět sám.

        0 0
    • tonela  

      Dobrý den,

      Potřeboval bych poradit s výběrem kola pro syna rekreační ježdění za rok cca 300 km měří 170 cm váží 50kg. Mám nějaké typy.

      https://www.scottmtb.cz/…spect-760-1/

      https://apache-bike.cz/…/tuwan-a7-29

      https://apache-bike.cz/…tuwan-a7-275

      https://www.cube-store.cz/…ckblue-2021/

      https://superiorbikes.eu/…ite-team-red

      https://www.decathlon.cz/…8500757.html

      Cena max 15 000kč

      Děkuji za rady

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.