• fori

    Ahoj, chtěl bych si koupit nové kolo, ale absolutně se v tom nevyznám :D. Nevim ani ty velikosti (měřim 173 cm ) Cenu bych viděl kolem 15 tisíc. Vim, že to je dost málo na horské kolo, ale na to moje ježdění to stačí. Neplánuju na tom sjíždět buhvi jaky kopce, prostě jen menší terén. Známej mi doporučil kola Amulet. Máte s nimi nějakou zkušenost? Díky za odpověď

    0 0
    • novas752  

      Už to zase začíná, 10 vláken denně o tom samym.

      Nech si něco postavit na zakázku.

      Vzduchová vidle, M506 nebo M500 brzdy, řazení mix Alivio Acera.

      0 0
    • fori  

      někdo další nějaké rady?

      0 0
    • freerider159  

      proště hledej na netu ne… To je úplně jedno jaká značka, záleží na komponentech..

      http://www.mojekolo.cz/…expert-29-2/

      0 0
      • jardalee  

        To mongoose je dobrý taky sem ho chtěl poslat ,navíc to může předělat na bezduse ,jestli si troufne :) no a velikost asi jenom M

        0 0
        • freerider159  

          vidíš to jsem si ani nevšiml že tam jsou přímo ráfky… to je dobré no ale na to rekreační ježdění to ani není moc potřeba a předělat to vyjde stejně tak na +2000 navíc

          0 0
          • jardalee  

            NJ tak to by musel doma já na to právě koukal a voni na všech tech tyaxech i za 12k maj bezdusovy celkem drahý ráfky a celkem neznámý bezdusovy pláště ,možná je tam nalepena i páska :)

            0 0
      • fori  

        právě proto píšu sem. Kdybych se v těch komponentech vyznal tak si vše najdu sám, ale co já vim jakou vidlici či brzdy atd potřebuju…

        Jinak ten mongoose vypada v pohodě.

        Dá se vůbec někde posavit kolo za 15 tisíc? :D

        0 0
        • atty  

          Postavit v téhle ceně asi moc ne, protože už tak je rozpočet nízký, stavitel to nebude dělat zadarmo a v rámci stavby a ceny tak nebude moc prostor, jak ušetřit nebo co vylepšit (tyhle levnější kola když rozebereš na jednotlivé součástky a podíváš se do ceníků, tak zjistíš, že celková cena je nižší, než kdybys to po těch součástkách nakupoval – a to i v cenách, které mají stavitelé (lepší, velkoobchodní atd.). Továrna prostě má ještě lepší ceny a bere toho tuny, proto to tak je.

          Kup klidně mongoose, za ty prachy je to celkem smysluplně a vyváženě osazený – v téhle cenové kategorii nadstandardně.

          Pak třeba rok pojezdi a když zjistíš, že Tě ježdění chytlo, nebo že kolo už nedostačuje Tvým požadavkům, tak se pak dá koupit/postavit něco lepšího – zálěží jen na financích, co do toho chceš investovat.

          Je to tak nějak, že při správném výběru se dá koupit za těch 15 slušné kolo, dostačující na běžné výlety s rodinkou, nenáročnější vyjížďky a pohodové ježdění, za cca 30k se už dají koupit/postavit HT kola relativně s minimem kompromisů, pak se dá použitím dalších mnoha tisíc a desetitisíc snižovat váha a zlepšovat třída či kvalita součástek

          Nicméně tohle kolo vypadá použitelně a za 15k asi stejně nic moc lepšího k sehnání není a to ani bazarově.

          Případně si vyhledej zdejší stavitele (dají se dohledat dobře) a oslov je, zda Ti mohou něco nabídnout v požadované ceně, co bude lepší, než postovaný mongoose.

          Když tě to chytne, stejně budeš za pár měsíců řešit kolo třeba v kategorii ±30k, kde už jsou ty kola pro hobby ježdění v podstatě bez kompromisů a ve slušné výbavě i váze.

          Když Tě to nechytne, netratíš moc peněz, můžeš si ho nechat na občasné projížďky, nebo ho s relativně malou ztrátou prodat.

          0 0
        • novas752  

          Postavit se dá, dostaneš něco s dost podobnym osazenim jako ten Mongoose.

          0 0
          • scalar  

            Stavitel nepoužije vidlici XCR, protože ví, že má ocelové vnitřní nohy (pomalu půl kila nadváhy) a plastová pouzdra a použije o jen o pár stovek dražší Raidon.

            0 0
        • palo7  

          S tvou výškou cenou do 15tis. bych přemýšlel jestli 27,5 nebo 29. U nového bych šel do stavby 27,5 a okolo 15tis. by to mělo být osazení podobné jako ten Tyax. Pokud ti nevadí bazar, tak za 15tis. bude znatelně lehčí a lepší kolo.

          Co jsem kde viděl ty Moongoose tak bývají většinou dost těžký, klidně okolo 15kg.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.