• Tratos

    Prosím o radu. Manželka si vybrala toto kolo. Nevíme jakou zvolit u Cube velikost rámu :výška 176, váha 83. Co se týče komponentů, je tam vyloženě něco *******. Děkuju

    http://www.pedom.cz/…ilzbozi/3607

    0 0
    • endex.luke  

      Kolo za ty prachy úplně v pohodě, nevidím tam nic vyloženě špatného…velikost hodně dilema, myslím že 176 cm bue hranice někde mezi 17" a 19"…chtělo by to vyzkoušet co sedne víc…

      0 0
    • Tomino35  

      Přesně toto kolo mám, měřím 190 cm a rám jsem nakonec vybral 19", nějak mi 21" neseděla, takže je to vyloženě individuální, dokonce jsem ho kupoval přesně podle odkazu, velice ochotní a poradí. Něco na *******??? Tak to nechápu, pokud je vzduchovka RockShox Recon, přesmyx SLX, přehazka XT, náboje Deore, řazení Deore průserové… mám na něm něco pře 3tis nalitáno a žádný problém, ale vůbec žádný, jako bonus považuji krásné zpracování a design ;-)

      0 0
      • PolsondeSide  

        Hele, chlape, ptám se všude, pravda :-)

        Něco už si najel, co brzdy, jak zabírají a co hlavně zvukové projevy. Můžeš poznačit svoje dosavadní zkušenosti? Přelejzám z Véček, díkes.

        Jinak Cube obecně super, taky bych ho volil ale já asi zůstanu na Kellys Thorx.

        0 0
        • nitraq  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
        • Tomino35  

          Co se týká brzd na Acid, tak zvolené Shimano BR-M395, hydr. Discbrake (160/160mm) jsou asi nejslabším článkem na kole, ale tím nechci říct, že jsou vyloženě špatné mých 97kg vždy zastavily bez problémů,,, Nevím co napsat, já jsem max spokojen, kdo ho koupí určitě neprohloupí, jezdím lesní cesty – kamenité, polňačky atp, to samé sjezdy kamenité – šotolina není problém to pustit kolo se chová úplně v poho i pod mohou váhou a brzdy mě vždy zastavily.

          0 0
          • PolsondeSide  

            Však jsem si na to vzal týden dovolené :-)

            Nicméně v jednom vláknu právě u tohoto modelu kolo vraceli protože brzdy prostě nešli seřídit a stále dělali nějaký potíže.

            0 0
            • Tomino35  

              Určitě existují lepší brzdy to je fakt, ten nástup opravdu není tak ostrý, někdy je to ale dobře, ale budu se opakovat, neměl jsem problém za 3tis a něco a to opravdu ve sjezdech, kde jsou kamení a štěrk různých velikostí, v rychlosti kolem 60km/h, volné kamení jen lítalo pod plášti do stran…Určitě existuje spousta lepších kol, ale za tu cenovku nevím, já ho tehdy sehnal ještě pod dvacet v roce 2014 (cena 24tis), jak říkám, je to o domluvě s obchodníkem a s Pedom to problém nebyl.

              0 0
              • PolsondeSide  

                celkem si je už zajel, já mám brát deorka. Ty brzdy pískají, cinkají? Jaké máš zkušenosti?

                0 0
                • Tomino35  

                  Kolo jako celek funguje velmi dobře, zkus ho ukecat na ceně, sundej původní brzdy a prodej je (nebo se domluv s prodejcem o výměně za lepší), ve vlákně si najdi které jsou dobré a co ušetříš na ceně tak si doplatíš z prodeje původních a bude to ALL Inclusive ;-)

                  0 0
            • Erknold  

              možná nebyl problém v brzdách samotných, ale v rozhraní mezi židlí a brzdama při seřizování :) Mám na nich 4k km a když bych měl možnost, tak si připlatím za lepší a pokud by nebyla, tak za tu cenu jsou v pohodě.

              395 je prakticky nejlevnější model, to od toho čekej. Ale furt je to shimano, tak to není „*******“. Nepískají, necinkají.

              0 0
      • kratas14  

        Ahoj,měřím 193 cm a budu kupovat Cube LTD PRO 29 vel.rámu 23,myslíš že je to moc,ta 21 mě připadá malá,dík

        0 0
        • Thomasek  

          Ahoj, tento problém jsem řešil před cca 2-mi lety (ale s carbonnovým rámem), 21 mi bylo malé (posed jsem zkoušel) a 23 (resp. dle rozměru spíše 22.5) mi vyhovuje více. Ale chce to vyzkoušet. Já mám raději více „ležatý“ posed (a ty Cube jsou docela krátké rámy), ale je to zase na úkor obratnosti (29 kola + velký rám). Záleží dle preferencí… Měřím 192cm.

          0 0
        • Mamut3  

          Mám Cuba Race One velikost rámu 21. Měřím 193 a sedí mi parádně. Bude to fakt individuální, jak je kdo zvyklý na různý posed.

          0 0
        • Tomino35  

          No myslím, že je to hodně individuální, při mírách 190 cm a nahoru lze předpokládat, že člověk neváží 70kg… každopádně ale asi platí, čím menší rám, tím menší kroucení zejména asi u karbonu, poloha jezdce lze vyřešit delším představcem, či sedlovkou, chce to vyzkoušet, alespoň někde na jiném modelu Cube, vesměs to bude podobná geometrie.

          0 0
    • scalar  

      Vyloženě ******* tam žádný není, u Cube čekej trochu horší (těžší) rám, pak jsou slabší brzdy a kliky. Velikost bych odhadoval na 17".

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.