MTB Cannondale Scalpel HT carbon 4 nebo Canyon Exceed CF 6

19 nepřečtených
  • Marvinak

    Ahojte,

    vybírám nové kolo. Chci klasický XC a padli do mého konečného výběru padli tyto dvě kola. Mám dotaz ohledně komponentů. Cannondale můžu mít za cenu toho exceeda. Poradíte prosím, která výbava je lepší a pro co se teda rozhodnout?

    https://www.canyon.com/…-6/3127.html?…

    https://www.bikegallery.cz/…ht-carbon-4/

    díky předem za každou reakci

    M.

    0 0
    • Singlespeed  

      Cannondale je trestuhodně ošizený na kolech. Canyon má v této kategorii nižší střední třídy parádní výplety.

      0 0
    • Singlespeed  

      Cannondale taky šetřil na brzdách, klikách, kazetě a řazení. Přehazovačka XT je tam úplně zbytečně. I za tu nižší cenu hodně slabá výbava.

      2 0
    • DonE  

      Ten Canyon je lepší. Prostě za top značku se platí.

      0 0
    • vt  

      Je tam trochu jina geometrie.Pokud to neresis, tak je Canyon pochopitelne lip vybaveny … ackoli, Cannon se zase da poridit levneji nez katalog a pak se to dost srovnava. Vem co ti je milejsi :-) ram je u obou perfektni, to je zaklad.

      1 0
    • Cyklofanatic  

      Podle mě se nedá říct co je lepší. Obě jsou dobrý. Na papíře sice vyhrává Canyon, ale pokud Cannondale sezenes levněji než katalog, tak to není spatny. Mel jsem tu cest obě si zkusit – Canyon je proste taková XC raketa s perfektni výbavou, ale u Lka (které jsem zkoušel) byla na můj vkus dost vysoko horni ramova trubka, naopak u M mi dle údajů přijde dost krátký reach, pro mě s podivem, ze ho doporučuji až do výšky 183 cm. Pokud jsi tedy na hranici velikosti, muže to byt dilema vybrat správný rozměr. Ten Scalpel mě teda bavil v terénu o dost víc. Ale záleží co preferuješ.

      0 0
    • zirecek  

      Vztal bych Canyon díky lepší výbavě. Cannondale nic zásadního ve srovnání nepřináší. Osobně nejsem na ty superlativy, které se zmiňují u zavedených starších značek. Spíše mi připadají v některých detailech spíše pozadu. Kolo je také o emocích – jestli tě láká Cannondale z nějakého jiného důvodu, tak si udělej radost a kup si, co tě táhne více…

      0 0
    • Gwaihir  

      Cannondale má lehčí rám, ale rozhoduje I tvá velikost a geometrie kol. Lepší výbavu má Canyon, ale to už tu zaznělo mockrát.

      0 0
    • Marvinak  

      díky za názory, jsem rozhodnutý i díky vám pro Canyon, jediný, z čeho mám respekt je ta jejich geometrie mám 180 a 85, a na stránkách dle nich M, psal tady někdo, že má 181 a má L bez problému, tak to ještě musím pořešit

      0 0
      • satch  

        Jo, jenže záleží, jak měl dlouhé nohy. Střední výška u L je 854mm. Takže to je na zvážení…

        0 0
      • J1RKA  

        to ti asi nikdo ulne neporesi, ale vypada to, na spis sportovnejsi posed, mam 180 a asi bych sel spis do Lka a koupil bych kratsi predstavec

        ale jeto jenom moje uvaha nad mirama co jsem jednim okem omrknul :D

        0 0
      • vt  

        Celkem se mi osvedcilo porovnani se starim kolem … vodovaha + laser a uvidis,

        0 0
      • Cyklofanatic  

        Mám podobný míry, jen lehce kratší nohy. Taky jsem bohužel na hranici a někteří majitele mi psali, ze Lko už je docela autobus. Ty mas na svoji výšku relativně dlouhý nohy, takže by spis mohlo byt lepší eM, pokud nemas dlouhý ruce. No chtělo by to zkusit….

        0 0
    • Simi82  

      V srpnu jsem řešil něco podobného, vyhrál CANYON CF6 ve velikosti L (mám 182cm), i když mi tabulky na jejich webu nabízely Mko.

      A jsem naprosto spokojen, přijde mi to rozumně postavený, převod a brzdy na SLX, výplety jsou super, jízda na tom je radost.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.