MONTI SIBILLINI - zkušenosti a doporučení

6 nepřečtených
  • smallbrother

    V květnu jedeme s přítelkyní do NP Monte Sibillini (IT). Neměl byste někdo nějaký typy na bikový trasy, který by zvládla technicky docela dobře vybavená bikerka? Nebo byl ste tam někdo? Vím, že tam jezdí Kudrna, ale jinak nemám žádnou zkušenost.

    Díky.

    0 0
    • zbartos  

      Obávám se, že po zemětřesení s epicentrem poblíž blízkého města L'Aquila tam nebude kde jezdit, ale třeba cesty vydržely… Info např. na http://zpravy.idnes.cz/…hranicni.asp?…

      Jeden známý (poslal jsem mu teď e-mail, aby Ti poradil, ale nevím, zda jeho adresa ještě po těch 3 letech funguje) mi v 4/2006 poslal fotky z tras a napsal:

      „V podstatě jsem tam byl s mojí přítelkyní a tentokrát jsme projeli Mt.Sibillini křížem krážem. Jsou tam zcela parádní terény na MTB a hlavně nikde nikdo, jak kdybys jezdil v Mongolsku. Asi mi to potvrdíš. Strávili jsme tam týden a naprosto jsme si to užili. Z tras které jsme podnikli jen krátce: 1.Montemonaco-Lago di Pilato a zpět – krásná příroda, dost přenášíš kolo, ale stojí to za to.2.Montefortino-M.Sibilla(Casale del´a Sibilla)a zpět – dost parádní výjezd s nádherným výhledem.3.Piano Grande – kolem dokola, asi nejhezčí tůra, nikde žádný stromy, parádní výhledy, zajímavá fauna a flora, na celý den.4.Pieve-Passo Cativo – Casaletto di Rosi a zpět – celý sjízdný, moc pěkný 5.Fiastra – Piani di Pao – Rif.del Fargno – Bolognola – Fiastra- jedno z nejlepších co se zde já projet, na celý den.+++spousta menších vyjížděk, levný kempy, příjemný lidi..“

      Na tento popis jsem reagoval koupí mapy 1:50000 Kompass c. 666 Monti Sibillini – Cascia – Norcia , kde jsem v podstatě všechny výše popisované trasy našel a napsal jsem mu doplňující dotaz:

      "Jen mi vrta hlavou, proc jste nejeli (asi krome Lago di Pilato a okruhu kolem Piano Grande) nektere trasy, ktere jsou v mape oznacene zelenymi teckami jako vhodne pro MTB. Mel jsi po zkusenostech s tlacenim na trase k Lago di Pilato strach, ze to bude moc narocne ? Jde mi zejmena o trasy

      a, Catelluccio – M. delle Rose 1861 m n.m. – Croce di Cardosa – Piedivalle (611 m n.m.)

      b, Piedivalle (611 m n.m.) – M. Moricone 1429 m n.m. – Saccovescio (724 m n.m.)

      c, Forca Canapine (1541 m n.m.) – u M. Utero (1807 m n.m.) – Pescia (1074 m n.m.). 

      Take mne zarazi, ze ac jste podle mapy casto jeli po ceste oznacene sirokou ci uzkou dvojitou bilou caru (dle legendy by melo jit o vedlejsi silnice-siroka a lesni cesty-uzka), Tebou zaslane fotky ukazuji typicke nezpevnene sotolinky pro 4WD (na mape asi lesni cesty). To jsou tedy fotky z tech dvou tras, kde jste jeli po zelenych teckach MTB znaceni ?

      Známý mi odpověděl takto: Po asfaltu nebo úzkých silničkách jsme vpodstatě nejezdili vůbec, jednalo se spíše jen o přejezdy do kempu atd. Jinak mapám v této oblasti bych moc nevěřil a nebo ano, ale vždy počítej s tou horší variantou, nejsou to žádné Jizerky nebo Krkonoše. Občas je cesta opravdu drsná, ale záleží co kdo má rád. Já to třeba vyhledávám, ale jel jsem s přítelkyní a tak jsem bral ohledy. Ale zvládla nakonec víc než jsem předpokládal.

       

      0 0
      • zbartos  

        Ještě jsem našel ty fotky, co mi v 4/2006 znaámý poslal, tak je přidám.

        0 0
      • smallbrother  

        Ubytování máme dohodnutý v Montefortinu to je 65 km od epicentra (skoro stejně jako z L'Aquila do Říma), mělo by to být v pohodě. Doufám, že se už nic moc nestane.

         
        0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.