Provence - Francie polovina srpna 2014

14 nepřečtených
  • hedva

    S kolegou z práce by jsme letos chtěli vyrazit někam do Alp, vcelku nás láká právě lokalita Provence.

    Já jezdím na MTB, kolega na silničce, trasy by tedy byly přizpůsobené jemu, co nás láká zejména je přejezd přes Mont Ventoux.

    Jako termín nejlépe vychází období od 15.08. tak optimálně na 10dní.

    Ptám se zde ze dvou důvodů:

    Zajímájí mne zkušeností lidí kterí danou lokalitu již v minulosti navštívili a byli by ochotní se podělit o své poznatky.

    Dále, je to taková sonda, zda by se našel někdo se zájmem o takový výjezd.

    0 0
    • Zbyněk  

      Osobně bych zvolil jiný termín (pokud je to možné). Srpen = horko a moc lidí. Taky krajina je už dost vyprahlá. Mont Ventoux určitě zkuste, nejlépe od Bedoinu. Zpět to lze vzít na Sault a pak hezkou soutěskou Nesque a vznikne tak zajímavý okruh. Nedaleko Ventoux je ještě další velká atraktivita co stojí za návštěvu – Kaňon Ardeche (nejel jsem). Jinak samotná Provence bude dost placka. Pokud chcete tuhle lokalitu, tak doporučuji spíš Horní Provence a Přímořské Alpy. Spousta horských silnic, některé téměř liduprázdné, pěkná krajina, soutěsky…

      0 0
      • soc  

        Obecne souhlas, ale.. Provence a placka? Tak zle to neni :-)

        Doporucil bych jeste lokalitu kolem Lac du Sainte Croix a zejmena Gorges du Verdon.

        Krasny usek je treba i od Saint Zacharie do Gemenosu (kousek od Aubagne).

        Na bajku je pekny prejezd pres Luberon, akorat v lete se tam stejne nesmi.

        0 0
        • Zbyněk  

          Verdonský kaňon rozhodně, ale to už je právě ta Horní Provence. Tu „placku“ jsem nemyslel doslova. Rovina jako Polabí nebo Haná to rozhodně není, ale dotyčný píše, že by rádi vyrazili do Alp, tak aby nepočítal s moc velkými kopci.

          0 0
          • soc  

            V pohode :-) Kdyz jsem byl poprve v Provence, cekal jsem prave placku, nebo spis mirne zvlnenou krajinu. Seredne jsem se spletl :-D ale jasne, alpy to nejsou.

            Jinak k soutesce Nesque, kdyz jsem tam byl, francouzske letectvo melo zrovna cviceni. Tesne prulety nad Ventoux se jeste daly snest (vyska par desitek metru), ale to, ze borec prolitne prave kanonem Nesque uz bylo moc. Jsem slysel letadlo, koukam nahoru, fotak pripraveny a nic. Letel totiz pode mnou…

            A hned pod vrcholkem Ventoux je maly bikepark :-)

            Jinak dalsi pekna vyhlidkova trasa je od Pont de Mirabeau pres Jouques a Vauvenargues s dojezdem do Aix, popripade nekam dolu pod Sainte Victoire a pokracovanim na vychod a potom dolu na jih.

            Krasna je i cesta podel pobrezi, La Ciotat, Saint Tropez a Nice, ale… v lete bych si to nelajznul, ta koncetrace lidi je neuveritelna…

            0 0
            • Zbyněk  

              Stíhačky jsem taky jednou zažil – v Pyrenejích, ale tak divoké to zase nebylo :-). Ve Švajcu jsem zase viděl stahovat dřevo vrtulníkem. Jinak z té části Provence to znám vlastně jen kolem Ventoux. Projeto to mám trochu víc od Verdonského kaňonu na východ a sever. Je to krásná kopcovitá oblast s malým provozem, rozhodně doporučuji. Co se týká toho pobřežního pásma, tak provoz je tam fakt hustý. Stačilo mně, když jsem viděl ty zácpy nedaleko Nice a to byl červen. Uprostřed léta si to tam neumím představit. Přitom pár km dál do vnitrozemí liduprázdno.

              0 0
    • Zdeno Micio  

      Provence mohu jen doporučit a osobně bych preferoval cestu na Mt. Ventoux spíše ze Saultu, která není tak moc prudká, jak třeba z Bedoinu. Samozř. záleží kam se chcete všude podívat. Předpokládám, že pojedete vlastním vozidlem – nějaké kempy, noclehy v terénu atp. Kempů je v okolí dostatek a i v průběhu loňské tour jsme neměli problém sehnat ubytování. Jinak mi tam v červenci horko moc nepřišlo – v průměru okolo 33–35 stupňů, ale je to snesitelnější teplo, než u nás, a především v okolí vrcholů je dost zima.

      0 0
      • karliner  

        Ale z Bédoin je to klasika :-)

        Jinak Provence super, hezké to je všude, na kolo bych doporučil spíš departmenty Vaucluse, Alpes de Haute Provence a sousedící Drome. Liduprázné silnice, kopečky, pohoda. S bikem bych tam nejel, na to je spousta lepších lokalit.

        0 0
    • Lenka.05  

      Byli jsme tam vloni, i na Mt Ventoux, Roussillon, Avignon… Přítel je takový pečlivka, má všechno archivované v gps, pokud by byl zájem. I nějaké foto bych vyštrachala. Jeli jsme teda s brašnama, takže spíše cyklostezky, žádný velký terén. Spali jsme střídavě kde se dalo a střídavě v kempu.

      0 0
    • hedva  

      Děkuji vám za informace.

      Variantu jet po vlastní ose zatím nějak neřeším, dva jsou na to málo a nevím kdo víc z okolí z lidí co znám by se přidal, navíc kolega auto nemá a můj benzínový a nutno přiznat podudržovaný Golf 3tí generace není vhodný povoz na takovou akci.

      Sondujeme tedy co nabízí cestovky. Provance má mimo jiné v nabídce Alpina.

      Každopádně se nám krom Provance ještě postupně dostávají do hledáčku další zájezdy.

      Jak jsem psal cílem je spíše se vydat do Alp a jak jseme se tak dívali na mapu, místo kam jezdí třeba Alpina je vcelku daleko, „jedniá“ hora poblíž je právě Mont Ventoux.

      Mám tu od kolegy knihu: Jak se jezdí do nebe a ta je vcelku zajímavý zdroj inspirace.

      Pokud by měl někdo tip na cestu více do srdce Alp, tak to samozřejmě uvítám.

      Jinak pokračuji ve skenování nabídek cestovek, na získání prvních zkušeností, by to mohlo být dobré.

      0 0
      • Zdeno Micio  

        No podle toho, jak to oba plánujete, pochybuju, že se k vám někdo přidá. Snad se vám akce vydaří.

        0 0
        • hedva  

          Tak to víš, zatím nikdo z nás nemá s takovou akcí zkušenosti, takže jsme ani nikoho nesháněli.

          Toto je fáze získávání informací.

          A na první výjezd to vidím tak, že to dopadne na jízdu s některou cestovkou.

          0 0
      • Zbyněk  

        Škoda, loni jsme jeli celkem hezkou akci v Přímořských a Provensálských Alpách… Zkusit můžete Kudrnu a Route des Grandes Alpes – taková klasika. Sice trochu profláklé,ale jinak hodně pěkné kopce, některé velmi slavné. Pro ty, co jedou do Alp poprvé myslím ideální. Zajímavé akce dělá slovenská http://www.cyklotour.sk/…ednavku.html

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.