Moje kolo - debata na dlouhy zimni vecery

79 nepřečtených
  • Stancek

    Ahojte, zakladam dalsi thread, jakych se tu posledni dobou vyrojilo posledni dobou dost, ale chtel bych mit informace pro me v jednom vlaknu. Uz dlouho mi srotuje v hlave myslenka jestli upgradovat bajka co mam, nebo radsi jit do novyho. Varianta 1. upgrade. Chtel bych prejit na kotouce, takze avid J7 nebo 5, kdyz kotouce, tak potrebuju kola, mam vybrany za dobrou cenu XT naby, cerny mavic rafky a cerny DT 2 – 1,8 – 2 draty, no a vidla by taky kotouce moc nepobrala, takze asi reba, plus se mi cim dal min libi shimano, tak razeni X.0 a saltr X.9, smyk treba az casem … porad to ale bude v podstate stary kolo.

    Varianta 2. novy kolo. Kdyz uz novy kolo, tak FS, letosni rok jsem docela bojoval se zadama, tak by se mi mozna trochu ulevilo. Bral bych canyon nerve XC4.

    Kdyz to tak pocitam, tak uprage by me vysel kolem 20 000 penez, neusetrit je radsi, prodat staryho bajka, neco dosetrit a na jare, tak brezen – duben koupit novy?

    Kolik bytak byla realna cena, abych moc neprodelal a pripadnej kupec o me nerekl ze jsem vydriduch? Kolo mam v profilu, zmeny nejaky byly… novej zadni rafek plus vyplet, tuning axonky u Milana, brzdovy paky avid fr5, saltr a smyk LX, avid rollamajig, plus pak dobnosti. Kolo je ted plne funkcni, problemy s razenim odstraneny opravou orechu, na ramu je horsi lak, hold author… stredova osa ma lehkej vakl, ale uz pul roku se nezvetsuje a neni tak velkej aby drhnul retez ve smyku a pri slapani neni citit… nevim co jeste dopsat, nechci tady z toho delat bazar,az to bude aktualni dam to do bazaru, tady bych se chtel dobrat ceny kolik bych za to mohl chtit… je to proste ojety kolo.

    Diky kazdymu za nazor, kdo mi sem napise, nakup by byl az na jare, ale rozmyslet se musim uz tak behem mesice, max dvou, to dojdou ty kola a pokud bude jen upgrade, nechtel bych o ne prijit…

    0 0
    • race bike  

      Já začal s upgradem a ted mam uplne novy kolo :-)))

      0 0
    • grafik  

      za kolo moc nepocitej, … zvazujes li o fulu canyon, sel bych do nej, pokud te nahlodava volba HT, poskladal bych ho na sramu, avidech, naby novatec, kliky xt, k tomu rebu bo foxku.

      0 0
      • Stancek  

        Mam to vymysleny podobne jak pises… prave proto chci co nejvic nezavislych nazoru.. predelavat, nebo novy…

        0 0
    • KubaBajk  

      Za kolo bych dal maximálně 10000. Ale šel bych do fullu,určitě…pokud nejsi chrt,nebudeš litovat.

      0 0
      • Stancek  

        Kolem tech 10 jsem pocital, vic asi ne… ale jasne jako prodavaji bych co nejvic … samozrejme :-) Full – HT … chrt nejsem, sem tam mam rad jak to fici, ale zas nekdy jezdim pomaleji nez babka s nusi, zastavuju se „kochat“ , fotit a tak.. ale taky me to cim dal vic bavi z kopce…

        0 0
      • Lister  

        hmmm…potěšující informace, jsem přemýšlel za kolik střelit to moje a došel jsem k částce kolem 12 tis, ale když vidím že bys dal za tohle 10 tis tak to bych mohl vytřískat 2× tolik :o)

        0 0
        • KubaBajk  

          12000 za toho RockMachina?…tak to se neboj a klidně přitlač,to je dobrý bajk.

          0 0
          • Lister  

            jo myslím za něj, 12 je tak reálná cena, 15 by byl úspěch, proto jsem se už skoro rozhodl, že to nemá cenu a že si ho nechám :)

            0 0
            • KubaBajk  

              Podívej se do bazaru,je tam Trek za 17000 a nemá nic…tomu říkám docela přemrštěná cena.

              0 0
              • pegas  

                cena tam může bejt klidně 20 000..otázka je zda to prodá…Jak říka Lister, 12 je reálná prodejní cena , za kterou to kolo nebude viset 2 měsíce na bazaču…ja svoje cca 4–5 let stary prodal (p.c. 30 000 + upgrade) za 11 000 a byl sem rád…a to sem se o něj staral vic nez o pritulku…dnes je cena vseho pouzityho uplne nekde jinde.To ze na bazaru 80% cen nastrelenych a zkousi se to, je nekdy smutny…novej Epicon za 3500–4000…a na bazacu se prodava 2 roky starej za 3 000…

                0 0
    • kubad  

      sypat penize do kola co máš v profilu je nesmysl. Moc penez za prodej asi nebude :-( takže šetří, šetří,šetří

      0 0
    • petryk  

      Taky bych to viděl na nový kolo, bude to levnější a radost bude větší;)

      0 0
    • kolda  

      taky bych to viděl na nový bajk.

      jestli HT nebo FS si musíš rozhodnou sám, obě varianty mají svoje + a -.

      pokud budeš skládat, tak si máš doma pořád na čem jezdit (starý bajk), se stavbou nemusiš tolik spěchat a postavíš to podle svýho.

      takže si kup ty komponenty, cos napsal + rám a máš skoro hotovo:)

      0 0
    • Honza z H  

      Napřed si půjč od někoho FS-ko a budeš mít jasno. Ale nepůjčuj si Torqua od Theifa. Má ho tak nechutně vyladěného, že se ti ani nebude chtít ho vracet :-) Upgradovat staré kolo je blbost. Šetři, a pokud uvažuješ o Rebě, tak jako nechrt uvažuj min. o RVL, Vanile nebo floutovi na 130 mm a k tomu rám, který ten zdvih unese. Na FS rámu mi vadí jenom dražší provoz, servis tlumiče a čepů.

      0 0
      • vojta  

        S tim drazsim provozem to neni tak zhave. Cepy se po 3 sezonach jevi jako naprosto funkcni. Jen tlumic davam stejne jako vidli v zime na servis.

        0 0
      • Stancek  

        Takovy ukrutny zdvihy jak ma TheiF bych neuzivil a ani neutahl do kopce :-)

        0 0
    • TheIF  

      Nový, stejně pokud se ti líbí full tak ani ten nej tunning to HTčko nezachrání :-)

      0 0
    • vojta  

      Pokud by jsi bral fulla, zamyslel bych se i nad vyssim zdvihem. S jidlem roste chut a mne ten 100mm „mezikrok“ bude ted stat nejen dost penez, ale i starosti, jak se slusne zbavit soucasneho bejka.

      0 0
      • Stancek  

        Na Tebe jsme zrovna myslel … sice mam v blizkym okolo nerve XC, ale maly :-( Ta Tvoje 20" je asi moje velikost, dalo by se s Tebou domluvit nekdy na vyjizdce vypujceni? Ze bych si zkusil nejakej kopecek vyjet a sjet? Ja fulla nikdy poradne nejel, tak vubec nevim do ceho jdu. S tema zdvihama to tady ctu v hodne vlaknech, myslenka na full mi hlavou vrta uz dlouho a kazdej radi bez hned na vyssi zdvih, ale zas jsem zvyklej na HT a taky si obcas rad strihnu nejakej maratonek a obcas si jako zahraju na chrta … tak aby me vyssi zdvihy zas moc neomezovaly. Planujes se zbavovat svyho bejka? Kolik by sis tak predstavoval za nej utrzit? ;-)

        0 0
        • vojta  

          ad. vyjizdka – domluvit by se se mnou asi dalo … ;-). Pres tyden se ale na kolo dostanu maximalne cestou do a z prace a o vikendech jak kdy. Mel jsem v umyslu v sobotu jet do Frystaku na „Spadanym listim“, ale vypada to blede :-( ad. zdvihy – mne maratony ani chrceni nelakaji. ad. zbaveni se bejka – uz jsem doplanoval. Jen jeste nevim, za co jej vymenim. Zatim mam v uzsim vyberu Canyon AM a Trance X. ad. cena – planoval jsem prodej na jare, tekze jsem zatim o konkretni cene moc neuvazoval. 20–22k ?

          0 0
          • Stancek  

            Vsak ono to vyzkouseni ma dost casu :-) pripadny nakup bych resil az nekdy na jare…

            0 0
      • KubaBajk  

        Taky půjdu příště do vyššího zdvihu…snad Trance tak za čtyři roky praskne:-))…to už potom nezbyde mojí ženě nic jiného,než kývnout na nové:-))

        0 0
        • marapara  

          Fakt, do čeho chceš jít? No já šel rovnou do 130 mm a už jsem si docela dobře zvykl. Kdybych kupoval bika fulla, tak pod 120 mm zdvihu bych asi nešel.

          Ad zakladatel threadu … osobně bych doporučil, pokud do financ dovolí, Artura nechat a vzít ještě fulla. A klidně i s větším zdvihem. Sám po roce ježdění přijdeš na to, že bys mohl mít ještě ještě o nějaké ty cm více, obzvlášť, když tě baví jezdit z kopce, jak píšeš. Já jsem šel rovnou do 130 mm a nelituju toho. Vzal jsem GT I-Drive 5 2.0, který jsem si předtím vyzkoušel v akci GT testrider. Nakonec jsem vzal testovací model na dobrou cenu. Váhal jsem i s Canyonen, ale nakonec mě jeho výhody nepřesvědčily. Poštovné do Německa je pěkně drahé a posílat něco na reklamaci by mě stálo zbytečně moc peněz, času a hlavně nervů. Osobně jsem řešil stejnou situaci jako ty. 9 let jezdím HT, teďkom mám rok GT Zaskara. S ním jsem spokojen. Ale chtěl jsem fulla. Zkusil jsem si to GT a vyhovovalo mi, tak jsem do něj šel. Na svém vyladěném HT stejně moc peněz neutržíš, pokud bys ho chtěl prodat a jako zimák poslouží dobře. Popř. nějaký závod nebo švihovou jízdu na něm určitě dáš. Já fulla používám při ježdění do Chřibů, Karpat, tam kde je více terénu. Hlavně o víkendu na celodenní jízdy i přes 100 km. I s takovým zdvihem 130 mm, tak není problém se s ním celý den toulat náročným terénem z kopce do kopce. Obzvlášť máš-li tlumič s propedalem nebo systémem jiného výrobce. Na fullu je to větší zábava. HT používám na závody, na jízdu do práce po silnici, z práce lesem nebo někdy mám také rád, když to fičí a nevadí mi, když jedu z kopce, přes kořeny a kameny pomaleji, než bych jel na fullu. Oproti HT můžu potvrdit to, že mě někdy bolela záda z toho kodrcání, na fullu mě nebolí.

          0 0
    • skier  

      Čau.Tak to vypadá,že další sezonu bereš vážně:-) ,alespon bude s kým jezdit. Tak jak píšou přede mnou,starý upgradovat je nesmysl.Nebudeš mít tu správnou radost a nakonec Tě to stejně vyjde dráž.Jdi do fulla a tam kde jezdíme až na vyjímky vystačíš se 100/100.XT náboje určitě nebrat.Řazení vzít,které Ti sedí nebo sedne.Asi tu bude hodně odpůrců,ale pokud zvolíš komponenty XT nebo X.9 tak to bude dobrá volba.Chce to sednou na pár kol a potestovat.Ted uz je pozde,do bahna uz to neradi půjčují.Dvě,tři vyjíždky fulla,pak vyjet na HT a budeš rozhodnutý :-)) Samo,je třeba i hledět na finance.

      0 0
      • Stancek  

        To vis ze to kolo a dalsi sezonu beru vazne, ale finance jsou az na prvnim miste, proto si to chci poradne rozmyslet co a jak, nemuset je resit, tak na authora dam lepsi vidlu a prikoupim fulla, jenze to by neproslo, kdyz full, tak HT musi z domu, koneckoncu na vydrncani se mam cestaka.

        0 0
    • rock  

      Řešil jsem podobný dilema a jdu cestou upgrade. Na nový kolo, jak bych si ho představoval, zkrátka nemám, tak postupně šlechtím to stávající. Loni dostalo Rebu, letos řazení a přehazku X9, teď v zimě bych mu rád dopřál hydry (a tedy i kola) – a možná nový kabátek. Časem dojde na nový rám (a možná to bude full, pokud mne něco osloví) a staré komponenty přestrojím. Už jsem to tak udělal s předchozím bikem, ten se postupně přerodil do úplně jiného stroje a ten proces pokračuje.

      0 0
      • Stancek  

        Takovej prerod stroje je strasne drahej ne? Priklad u me, prvni co nutne potrebuju je vidla, kdyz uz vidla a planuju v budoucnu kotouce, tak bych ji chtel bez pivotu na Vcka, kdyz nebudu mit pivoty, tak kotoouce, kdyz kotouce, tak novy kola… a tak donekoncna…Na druhou stranu je odliv tech penez pomalejsi a jde to postupne, tak to tak neboli… Kdyby jste videli z ceho se prerodil ten soucasnej bajk, tak je to rozdil nekolika trid… neco jak kdybys udelal z trabanta golfa… porad auto nic moc, ale v porovnani s trabosem…

        0 0
        • rock  

          No, dražší to určitě je. Ale zase se mi spíš povedlo splašit 9 litrů na Rebu, než 50 na bike, který ji bude mít v základu. Ty hračky od SRAMu mne i s hezkými bovdeny přišly na necelých 5 litrů (a ty se dají splašit relativně snadno) a ještě jsem měl příjemný víkend, když jsem sundával Deore a mašlil jsem si na kolo nové komponenty. Holt neumím šetřit … a navíc si takhle udělám radost každý rok nebo i častěji, skládám si bike postupně podle mých představ, vytvářím si citový vztah :-) …

          0 0
          • nobody  

            to jo, i když koupíš bike za 50tis, tak se vždy najde něco, co bys tam chtěl jinak a stejně investuješ navíc :)

            0 0
    • pop  

      Zdar.Já bych do starýho nic nestrkal.Kup nový.Jestli FS, tak si předem vyzkoušej něco, na co finančně dosáhneš.Na to co jezdíme stačí fpoho 100/100.Já už mám FS taky,jen kvůli zdraví,jinak bych zůstal u HT(a stále na něm jezdím něco). Od září začaly slevy,sice letos je hodně kol už vyprodaných,ale něco se sehnat dá…za 30000Kč by si sehnal ve slevě slušný kolo (já na jaře HT za 23kkč-to co mám v profilu-takže kotouče i vidla O.K.).Na jaro bych asi ale nečekal,stále se dá jezdit.

      0 0
      • Stancek  

        Posezonni slevy se me netykaji, ted jeste nemam pohromade prasule, kdyz by nakonec fakt bylo neco novyho, tak az na jare. A s tim jezdenim mas samoze pravdu,jezdit se da porad, me sezona teprve zacne, az se udela tak hnusne, aby neslo nic delat na poli a tak… tak potom konecne budu moct na kolo kdy chcu…

        0 0
    • Vymi  

      Stanicku :-) ty zase nevis jak by si ulevil zadum a hlavne sobe :-) autora nech byt je blbost do toho ladovat penize, me treba ceka nakup noveho ramu a tak uz nebude gabros ale Superior :-) mas moc pozadavku to na upgrade nestaci… a navic zacinas mit otcovske sklony tedy sel bych do toho FS jak pises, je mi jasne ze te Dave33 nakazil :-D takze urcite novy… pak nakazis ty me a ja taky budu kupovat FS… :-)

      0 0
      • Stancek  

        No a kdo me asi tak mohl nakazit fullem… ze jo.. :-) Kdyz full tak pro me ted pripada v uvahu jedine canyon :-) Kdyz tak prolizam vselijaky vyrobce, tak se mi jiny fully bud nelibi, nebo jsou moc drahy… Ale dopadnout to muze i tak, ze se neco semele a penizky co mely jit do kola budou muset putovat jinam a kolo je v cudu a dubu Te prohanet na starym authorku… :-)

        0 0
      • Stancek  

        Jo a jeste… ono to ani neni tak otcovskyma sklonama… ale uz Jsi me zazil kdyz me popadly zada ne? Po 10km jsem nevedel jak si ulevit abych dojel… tak pocitam s tlumicem pod zadkem bych na tom mohl byt lip. Na druhou stranu me HT nijak neomezuje krom toho pohodli a kdyz me chytne blba, mastim to hlava nehlava kam me napadne a nemam pocit ze bych byl ve sjezdu nejak vyrazne pomalejsi nez ostatni… no sem tam s drzkou no… ale za to urcite muze vidlice a ne moje precizni technika :-D ;-) :-)

        0 0
        • Vymi  

          hele kup novy at muzu zavidet :-D

          0 0
        • dav33  

          hele ty záda nemáš z kola, ale z toho pole :-) že tě chytly tenkrát na 10km byla pro mne záchrana, jinak bych tam s tím kolenem tenkrát zdechl no, a že si nabiješ držku jednou z kopce, bo na tom fullu s tvou odvahou neodhadneš rychlost , je skoro samozřejmé…:-)

          0 0
          • Vymi  

            Dave ma pravdu :-) odvaha!! mimochodem tento vikend asi ukoncim sezonu :-) s kamosem vyjedeme na Helfstyn a pak mensi sjezdik na gabrielku a dozadu na rybare a zase nahoru a zpatky pres Tyn nad Becvou…

            0 0
            • dav33  

              tak to zas ne…dnes přiveze pošťák (aspoň doufám) balíček. slicky, světlo, řidítka a nějaké hovadiny. o víkendu zprovozním starou meridu jako zimáka s osvětlením atd a pokračujem dál, sic asi na cestě, ale já to kolo nutně potřebuju :-)

              0 0
              • Stancek  

                Tak tak, bez kola bych zdechl a konecne na to budu mit klid a cas… moc prace uz nebude. Doufam pardale ze spolu jeste nez odjedes neco najedem.

                0 0
                • Vymi  

                  kdo kam jede a hned vybal to!!!!! :-) jinak mam i slaiky toz kdyz tak to prezuji a po silnici tedy no :-D

                  0 0
                  • Stancek  

                    Pristi tyden bych tak pocital neco navecr. S Davidem vetsinou vyrazime ut ct pokud to vychazi…

                    0 0
                  • dav33  

                    já časem vypadnu z přerova.....:-)

                    0 0
                    • Vymi  

                      jo vlastne policejni budova uz finisuje :-)))) hele narovinu je to jak pest na oko! a uvidime te vubec nekdy jeste? :-( smutno…

                      0 0
                      • Stancek  

                        Kura taky smutno, Tebe vytahnout na bajka je tezky a ja mam v okoli jenom samy silnicni chrty. Davidovi jsem obcas aji stacil… a nebo cekal a delal jakoze nic.

                        0 0
                        • dav33  

                          dík, pěkně lžeš, protože v poslední době nestíhám já tebe, jsem zjistil, že jsem přibral 6kilo, takže začnu pomalu jezdit,že bych šel teď na kolo? kua tam je hnusně, to se asi sám nepřesvědčím, zas zvítězí hospa :-(

                          0 0
                          • Vymi  

                            a hadej te kde ted jsem jako se kukni zitra rano do dochazky Stano jsem opet jeste a stale v praci :-_( stejne prsi!!! hele oba jste dobri… :-D s tou projizdkou to musime nejak udelat sakra ja jsem ted skoto porad do peti… v praci :-(

                            0 0
                            • dav33  

                              :-)) se moc nevymlouvej, kde myslíš, že jsem. normální dobu mám od 7 do 17, však víš, že to zkracuju jen kvůli kolu, když jedu s vámi..... vyjedem příští týden, normálně po tmě se světly, nejlepší je to po 18hod, když přestávají jezdit auta…

                              0 0
                            • Stancek  

                              No a hadej kde jsem ted ja … tebe vidim uz doma :-)

                              25.10. čtvrtek 6:30 17:00

                              0 0
                          • Stancek  

                            U me je to taky boj, kdyz je hnusne vyjet, kdyz je neco domluveny dopredu, tak je to jednodussi, proste se jede a basta… Pamatujes nase prvni jizdy? :-D Na druhej den „kua ja su hotovej, kua ja taky, proc jsme tak hnali? No ja jel podle Tebe… hmm ja zas podle Tebe… no priste pojedem pomaleji“ :-D Jinak s tim vyjizdet az po 18h je dobrej napad, mame jet potme nebo potme… tak to bude v praci vic v klidu a nemusime koncit driv.

                            0 0
                            • dav33  

                              fakt po 18 je na cestě větší klid, blbá je ta cesta k vám nebo od vás.....

                              0 0
                        • Vymi  

                          nj jenze nezapomen ze mam porad same litani kolem meopty nebo kamaradi co maji problem s pc atd :-( ty zensky to je to posledni :-D

                          0 0
                      • dav33  

                        hele na rovinu, já si to myslím taky, ale nikomu to neříkej :-) určitě leden budu ještě v přerově, pak se uvidí… šelu, pokud budu mít něco najeto, si nenechám ujít, už z nostalgie k těm místům......

                        0 0
            • Stancek  

              Kua dyt sezona bude kazdou chvilku zacinat, Dav ma pravdu, osvetlit kola a zacit sezonu 2008 … poradne a poctive at muzem pristi rok ty chrty konecne „prohnat“ na nejakym tom maratonku :-) Tento vikend mam jeste bez kola, bouram doma podlahy a snad to stihnu do soboty a v nedeli jedu pomahat budovat trail za Helfem na novou trasu Sely… mrkni:
              selasport.cz/ak­tuality/aktual­.php?id=60 tak bud prijed pomoct, anebo nalej do kamelu caj s rumeme a prijed nas obcerstvit :-)

              0 0
              • Vymi  

                hm… tak to zni dobre premyslel jsem o tom ze bych jel taky ale mame v sobotu sraz ze skolou a nevim jak to dopadne… navic rano v osm… uaaaaaaaaaa v nedeli… uvidime :-)

                0 0
              • dav33  

                podlahu ti nezávidím, neděli chválím, hlavně řekni alešovi, že my pomalejší startující z druhé vlny , se chceme potkat se špicí krátké co nejpozději.....

                0 0
                • Vymi  

                  haha a kdo se mi vzdy smeje v cili kdyz dojizdim co :-D hele rikam narovinu pokud budu rano ok jedu pomoct :-) moje slovo!!!

                  0 0
                  • Stancek  

                    Pochybuju ze by se Ti daavid nekdy smal, ale ze dojizdis do cile az za nim, to mas z tech fotbalu a litani za zenskyma :-) ;-)

                    0 0
    • littlebiker  

      pred rokem sem resil stejnu otazku.dneska muzu rict,ze za rok sem do bika dal 15k,rekl bych ze za ty prachy sem ho vybavil na pro me uspokojujici level.uz me zbyva jenom vidle a ram,ty necham na pristi sezonu,mozna na prespristi. je pravda ze je to cesta vic nakladna,ale kdyz prosmejdis bazary,najdes hodne dobrych veci za dobru cenu. Rozhodne svoji volby nelituju, je to pro me daleko vic naplnujici,mam z toho daleko vic radosti. tesim se na vic veci postupne. ne na jedem bike napr. rok. tot muj nazor…

      0 0
    • Coudy  

      Upgrade je nanic, jednoznacne nove kolo.

      0 0
    • Stancek  

      Jak kousek nahore pisu, zmizi mi kamos kterej jezdi na fullu, jinak v blizkym okoli budu mit samy HTckare, to taky ovlivni cloveka jaky kolo vybirat. Doted to byl full x HT tak 50 / 50 , ale ted tak o pul procenta vede HT, jenomze jsem prolitl katalg kol a zadny se mi tam nelibilo.

      0 0
      • Vymi  

        ¨jak ja bych si tak pral mit obe kola :-D neznas nejakeho kouzelneho dedecka? :-)

        0 0
        • dav33  

          já už brejlím po nějaké silničce, normálně se mi to zase začalo líbit.....aspoň v televizi tedy :-)

          0 0
        • Stancek  

          Kouzelnej dedecek… myslis Paula? :-D

          0 0
          • dav33  

            kdo to je? chci seznámit s kouzelným dědou :-)

            0 0
            • Stancek  

              To je ten pan co mi to kolo zaplati :-) , ale musim si to napred u nej odpracovat, kazdej den od pul 8 do pul 4 a nekdy i o dost dyl…

              0 0
    • rasputin  

      já co dostal nálepku chrta bych jako nový bike koupil rozhodně HT :D Ale myslím, že tunit tvýho Authora nemá žádný význam! Takže bych šel do určitě novýho!! A to jestli to bude full nebo HT záleží na tobě. Ale podle mě je full takový na pohodu, pro ty co nechtějí být vyklepaní z každého šutrového sjezdu… Já sice s fullama nemám moc zkušeností (jediný který jsme zatím jezdil byl Spešlácký Epic a bojím se že se tu dočtu, že je to úplně chrtí FS :D)

      0 0
    • Stancek  

      Znovu vytahuju svoje stary vlakno :-) Puvodni nakup novyho kola nevysel a vydal jsem se delsi a drazsi cestou a authora jsem jenom zrepasoval. Ted stojim zas na zacatku a premyslim o necem novym, ram uz proste moralne zastaral a bud uz byl mekkej od vyroby a nevadilo mi to, nebo zmekl casem… Mam v merku meridu96 za dost slusnej peniz, ale rozhodlej jeste nejsem a momentalne na to ani nemam prachy, ale uvazuju ze prodam stavajici ramovou sadu, plus bych na to navesel veci z meridy, myslim ze co mam ted by mi pasovalo lip a do doby nez bych kupoval, bych zbytek penez doresil. Potreboval bych odhad, za kolik by se to dalo bezbolestne strelit tak, aby to nemrzelo ani me, ale ani kupujiciho, pokud by se nasel. Na kole by byly novy veci:

      R7 Super Air 100 Absolute

      kliky Shimano SLX 44–32–22

      kazeta Shimano CS-HG61–9 11–34

      kola XT centerlock  rafky DT X445 disc cerny draty DT 2mm

      hydry Shimano M575 disc 160/160mm

      • tyhle veci by byly prakticky novy a zbytek by zustal starej z authora, ram, razeni a veci okolo.Kolo dodam slozeny, pojizdny a serizeny. Jakou to tak muze mit hodnotu? Zatim neprodavam, jenom si potrebuju trochu rozpocitat, jeste se mi vyplati do vymeny jit.

      Taky by se hodily jestli uz jsou nejaky nazory na tu meridu hlavne jestli jsou nejaky negativni, ja nikdy poradne fulla nemel, tak po prvnich testovanich se mi to moc libilo (hlavne zadum), prijde mi ze pro me je tak akorat, zdvih 96 / 100 staci, ze je merida tuctovka neresim. Nebo napad na nejaky jiny, levny, rychly full? :-) Pripadne ram s tim ze bych pouzil veci ze staryho a ram prodal jako hlinik do kovosrotu?

      0 0
      • grafik  

        nevím teda, na starou podřenou mrkdu namontovat nové komponenty, řekl bych že jako seřízený celek to někdo těžko koupí, pokud ano tak pod cenou přinejlepším za součtovou cenu nových komponentů. Rám meridy se nedá sehnat samostatně? Já bych si Authora nechal jako zimáka a tréninkové kolo …

        0 0
        • Stancek  

          Tak nejak jsem to myslel, novy veci a ram by byl jenom takovej bonus, at to drzi pohromade.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.