Mobil v zadní kapse - uvidí GPS družice?

40 nepřečtených
  • cevepe

    Odpoledne chci vyjet a použít nějakou sportovní aplikaci od Android pro sledování, ukládání GPS, atd. atd.

    Chci se zeptat znalých, zda-li to už někdo nezkoušel :) Uvidí mobil GPS družice, pokud mobil hodím do zadní kapse?

    Bádám, jak vyřešit možnost zapisování GPS polohy, jak jedu na kole (souřadnice, rychlost, výška)

    0 0
    • Smazaný účet  

      jo..ale ono ¨dost zalezi na antene vlastni GPS…na 98% to pujde…

      0 0
    • Mysee  

      V zadní kapse by to chodit mělo. Vozil jsem ho i v podsedlovce dřív. Jinak abys ho měl na očích, tak kdyžtak pořídit držák na řidítka(předsta­vec).

      0 0
    • jIrI___  

      Úplně bez problémů. Telefon vozím buď v zadních kapsách dresu, v boční kapse kraťasů nebo v bederáku batohu a nějaké rozdíly v přesnosti GPS nesleduju.

      0 0
      • cevepe  

        Vydrž baterie na mobilu asi čekám spíše v řádu několik hodin … ehm né-li 3–4 hodiny?

        Asi to záleží na použité aplikaci, zda-li data odesílá ihned někam na internet nebo GPS data ukládá do mobilu (v tomto případě asi nejlepší volba) = je možno nějakou aplikaci doporučit. Myslím z vlastní zkušenosti, kterou Vy používáte.

        Dnes to vyzkouším. Mobil hodim do ZIP umělého sáčku, ať nemám mobil od potu :)

        0 0
        • XC-biker1  

          Zkus Sportypal. Funguje suprově a po ukončení jízdy trasu odesílá ihned na server:) Baterka mi u něho vydrží déle než u sporttrackeru, ktery mi přestal fungovat. Endomondo moc nemusím.

          0 0
        • jIrI___  

          Záleží, jak ten telefon budeš používat. Pokud jen na záznam, tak třeba u Xperie Ray klesne během 4 h vyjížďky baterie o nějakých 20% (používám Sports Tracker). U toho Sports Trackeru to záznam ukládá do telefonu, ale po dojetí domů zapnu wifi a Sports Tracker synchronizuju, čímž se všechna data přenesou na server. Záznam pak vypadá třeba nějak takhle http://www.sports-tracker.com/…

          0 0
          • cevepe  

            O Sports Trackeru jsem uvažoval.

            Dnes po 14 hod chci ujet alespoň 120km, tak že budu out alespoň 4–5 hod. Jestli baterie klesne jen o nějakých 20–40%, tak budu šťastný.

            0 0
        • Dejv94  

          Mám Xperii Go, aplikaci používám Runtastic a pokud není podsvícenej display, tak za cca 3 hodny na biku si to vezme okolo 15–20% baterky

          0 0
    • MirosPikos  

      Zadní kapsa by neměl být problém. Malinko horší signál bývá v podsedlové brašničce (mám ozkoušeno, už ho tam nevozím). Většinou ho tedy mám v zadní kapsičce dresu nebo bundy obalený v igeliťáku kvůli potu. Jinak ho dávám do báglu někam navrch.

      Horší signál poznáš až někde v lese pod strání, kde bývá tak jako tak slabší.

      Vozím externí GPS modul. Mobil pak můžu mít kdekoliv, což je výhoda ne jen kvůli větší výdrži takového celku ale také v signálu.

      0 0
    • oXide  

      Mělo by to jít naprosto bez problému, jinak pokud ještě váháš, jakou aplikaci vzít, zkus Sports Tracker – ideální :)

      0 0
      • cevepe  

        Může sports tracker běžet na pozadí? Řekněme, že si udělám odpočinek, sednu na lavku a půjdu se podívat na internet.

        Lze tohle bez problému provádět? Nechci, aby pak aplikace spadla nebo díky tomu, že aplikace běží na pozadí nebude přijímat GPS.

        Budu rád za Vaše cenné rady ;)

        0 0
        • jIrI___  

          Bez problémů, mívám ji puštěnou z 95% na pozadí.

          0 0
        • KubaBajk  

          Vše funguje dál, bez problému. Pokud ji neukončíš, počád běží.

          0 0
          • cevepe  

            Hmm ještě jednou ta výdrž. Jak to je s výdrží u Vás? Někdo psal, že jel 2,5 hodiny a baterie ubyla o 20%. (v rámci aplikace)

            0 0
            • Frostty  

              1hodina = 7% z baterie

              0 0
            • MirosPikos  

              Jestli tě trápí výdrž, pořiď si externí modul za pár set peněz (kupoval jsem ho do zálohy naposledy na aukru, jako novej, originál balení, nabíječka do auta…, 100% funkčnost).

              Používám Nokia LD-3W a nemohu si ho vynachválit. Když odejde baterka, snadno koupíš novou. Jinak vydrží okolo 20 hodin jízdy.

              0 0
              • cevepe  

                Výdrž mě zatím netrápí – nezkoušel jsem aplikaci v mobilu. Ptám se spíše v rámci toho, zda-li baterie vůbec vydrží nebo alespoň zbyde na baterce 20–30% – přivolání pomoci atd. (člověk nikdy neví).

                0 0
                • MirosPikos  

                  Nevíme jakej máš mobil, takže těžko srovnávat zkušenosti s výdrží. Obecně by mobil měl v pohodě vydržet logovat nějakou delší vyjížďku. Záleží jestli člověk jen loguje a nebo občas mrkne to mapy, aby věděl, kde bloudí…

                  Já baterku neřeším, ještě se mi jí nepodařilo nikdy vyždímat. Obyčejně ještě cestou domů autem zapnu navigaci a doma mám ještě 20 – 30 baterky.

                  0 0
            • Osmanecek  

              Zdravím všechny, já osobně mám se Sports-trackem.com vesměs pozitivní zkušenosti, přes to ale existují určité věci, které by mohl mít udělané lépe. Hlavně, pokud se sekne telefón, což už se mě párkrát stalo (za tři roky užívání), tak příjdeš o celou jízdu. Naproti tomu třeba sporttracklive.com (jiná aplikace od jiné firmy) si jízdu pamatuje i po seknutí. Vyzkoušel jsem prakticky vše dostupné a tady dávám takový malý náhled co je v čem dobré:

              http://www.sports-tracker.com – 8/10, Hodně dobrá aplikace, která umí vše co slibuje. Má základní audio coach.

              Výhody – Dá se připojit bluetooth heartbeat sensor (což u většiny nejde) , dobře spolupracuje s Facebookem, celkem pěkné grafické rozhraní. Je zdarma a v tomto teritoriu nemá naprosto konkurenci.

              Nevýhody – přeci je těch zajímavých informací, které můžete získat z monitorování více, a tady je sports-tracker.com bohužel po zadu.

              Verdikt – Pokud chcete něco co Vás pouze monitoruje a pak se s tím jednoduše a rychle pochlubit, tak je to volba pro Vás.

              http://www.endomondo.com – 8/10, Aplikace zaměřená na sociální sítě, informuje o hydrataci, free verze nemá na sports-tracker.com, placená je napodobné úrovni. Má základní audio coach.

              Výhody – Je jich pár a musíte za ně platit

              Nevýhody – je jich rovněž pár a musíte za ně platit. Velká nevýhoda je v problematice připojení Bluetooth heartbeat sensorů. I když se píše, že je podporuje, realita je značně odlišná a komplikovaná.

              Verdikt – Po určité době používání placené verze jsem se nakonec stejně vrátil ke Sports-tracker.com, tj. na pár měsíců zabaví, ale není to nic, u čeho zůstanete, na trhu jsou lepší a mohu Vám garantovat, že je to slepá ulička.

              A nyní moje kombo, které používám nejraději a o kterém se trochu rozepíšu:

              http://www.sportstracklive.com – Tuto aplikaci jsem objevil letos na jaře a od té doby už pro mě konkurence neexistuje, tahle aplikace (i když je placená – okolo 150 kč za to opravdu stojí). Umí toho tolik hlavně ve stylu motivace, že až rozum zůstává stát, k čemu všemu může sloužit.

              Výhody:

              1. Audio Coach – dá se nastavit a každý kilometr, minutu nebo jakkoliv si

              to nastavíte Vám hlásí jakoukoliv informaci, která Vás zajímá. Průměrný tep, rychlost, tempo, hlásí přechod z tepových zón, průměrnou rychlost a desítky dalších zajímavých informací. Už jen tento bod sám o sobě zaslouží titul pro tuto aplikaci

              1. Nastavení zátěže a tréninku – můžete si nastavit zátěž a

              aplikace podle tepu přikazuje, zda máte odpočívat a pod. Pokud chcete na kole hubnout, tak stačí nastavit. Jde to jednoduše a zároveň komplexně. 10 minut tep 130, 27km/h v tepu 160. Vy už pak jen posloucháte příkazi. Opět velký krok i před aplikacemi s měsíčním paušálem.

              1. Výkony – tato aplikace monitoruje Vaše výsledky za jak dlouho ujedete

              1 km, 5 km, 10 km, 50 km a pod. Kolik kilometrů ujedete za 1 minutu, 5, 10, atd. A sestavuje Vám žebříčky. Tato věc neuvěřitelně motivuje a i když člověk s nikým nezávodí, pořád má někde v podvědomí, že na něčem pracuje a že může něco překonávat. Opět i tento bod sám o sobě za to stojí.

              1. Přehrávání záznamu – ano, tato aplikace umí přehrát Vaši jízdu

              na mapě. Ale, to není vše, umí dokonce i live streaming. Takže pokud jste poctiví a nejezdíte na kole někam do bordelu, nebo za nějakou uličnící, tak klidně můžete streamovat a Vaše žena doma vý, kde jste a že jste v pořádku. :)

              1. I když se sekne, tak v paměti zůstane trasa, což je velká výhoda

              oproti všem ostatním.

              1. rovněž bezproblémově spolupracuje s heartlink senzorem tepu.

              Verdikt – jednoduše král, akorát člověk musí vědět co od něj chce a umět si to v telefonu nastavit

              K této aplikaci rovněž rád ještě rád uploaduji do Stravy, která vytvoří na Vaší trase úseky, které se srovnávají s lidmi, kteří tam projeli před Vámi a po Vás. je to takové zajímavé zpestření. Nicméně v mobilu ji nepoužívám.

              0 0
              • prvniodkonce  

                já pouzival vždy mytracks od googlu. Je to sice základ, ale dají se tam nastavit detaily jako interval zápisu souradnic apod. Po seknuti a resetu to taky trasu zachová. A s gpx se pak dá delat všechno možné, včetně stravy atd.

                0 0
                • Osmanecek  

                  No jestli seš spokojenej s mytracks od google, pak tě sportstracklive naprosto dostane.. :)

                  0 0
                  • prvniodkonce  

                    Já nejsem spokojenej se svým mobilem, ve kterém se podělala gps anténa. Jelikož ho ještě nemám ani 2 roky, tak se mi nechce kupovat nový a opravit to asi nepůjde, takže já tyhle věci budu řešit až si koupím nový mobil, což hned tak nebude :/

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Když telefon nemáš ani 2 roky, tak ho reklamuj, ne?

                      0 0
                      • prvniodkonce  

                        To bylo po pádu na zem, takže jsem si to dodělal sám, to by mi těžko uznali. A je mi to celkem jedno, holt si tu trasu vždycky vyklikám na bikemap.net

                        0 0
              • sezam  

                skus Strava – www.strava.com

                perfektna vec – ma segmenty ciest, bud uz je segment niekym zriadeny, alebo si cast tvojej oblubenej cesty das do segmentu, ked tade niekto pojde, ulozi jeho cas, takto sutazite, alebo si porovnavas vlastne casi, niektore segmenty maju stovky „ucastnikov“

                pripadne si mozes online porovnat ucastnika segmentu s tvojim casom, celu trasu, posuvnikom, paradna vec ked chces podrobne vediet kde bol rychlejsi alebo naopak pomalsi

                0 0
              • Smazaný účet  

                Používám RunKeeper (http://runkeeper.com/) na mobilu LG Optimus P970 black a spokojenost.

                0 0
              • Carlyle  

                To co tu píšeš jako hlavní výhody sportstrackerulive má třeba i Endomondo. Jen platební model je jiný a samozřejmě se může měnit (pamatuji Endomondo Pro za dolar, teď je to snad 6 a navíc Premium).

                Takže si to shrnul relativně pěkně, ale je vidět, že všechny programy neznáš perfektně a tudíž to není objektivní.

                0 0
            • oXide  

              Hodně záleží na zařízení, já mám stařičký HTC Wildfire S a řekl bych, že co hodina, to 10 % baterky. Tento model má kapacitu jen 1230 mAh, což je dnes žalostně málo a kdejaký low-end už má víc. S výdrží bych problém neviděl.

              0 0
            • JDF  

              Mam Samsung Galaxy Tab 8.9 a pri vyplem GSM a zapnute GPS + Sport Trackeru jsem za jeden 146km vylet (7 hodin jizdy) vybil jen 11% baterky.

              0 0
    • gazman  

      .

      0 0
    • oXide  

      sakra, vedle :(

      0 0
    • Georrge  

      pujde, par vrstev textilu na to nema moc vliv, horsi je to s pocasim, kdyz je hodne zatazeno tak signal je hooodne slaby a potom muze tech par vrstev textilu znamenat rozdil mezi fixem, a nefixem. Jinak v aute za plechama je to imho horsi nez v kapse :) ale treba ve vlaku se mi nekdy GPS nechytne, tam je tech plechu uz hodne… pomuze AGPS nebo internet, ale to neprovozuju.

      0 0
      • Smazaný účet  

        je to o tom jakou cast oblohy mobil „vidi“ a kolik satelitu se tou dobou v one casti oblohy nachazi…v aute s vyhrivanym sklem bude GPS signal jeste o trochu horsi…

        0 0
    • Breakpain  

      Uvidí, vozím v batohu, bez problému :-).

      Výdrž baterie cca 6–8 hodin … prostě vypneš display, ten jet nemusí ;-) … Endomondo …

      0 0
    • Norri  

      Zeptám se tady ať nezakládám nové vlákno. Roky jsem bez problémů provozoval aplikaci Endomonda na Nokii se Symbianem. Teď jsem přešel na Android a mám problém. Po relativně krátké době po startu mi to přestane ukládat trasu, ale čas pořád běží. Nemáte s tímto problémem někdo zkušenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.