• meikyq

    Zdárek… koupil jsem TFS 300V 2008 model a zajímalo by mě co si o něm myslíte… Jde mi hlavně o to co si na něm můžu dovolit. V manuálu píšou že MTB nejsou vhodné pro skoky, větší sjezdy a bla bla… Pár sjezdíků a skoků jsem s ním dal a  zdálo se v poho (teda samo až na defaultní vidli SR XCM).. Myslíte že má cenu na tenhle rám kupovat nějáký upgrady? Jako třeba lepší vidle a kotouč do předu…

    Díky za názory..

    0 0
    • Daf  

      Je to kolo pro jízdu v terénu. Tím, že se s ním nesmí skákat je myšleno skákání z překážek např 1m. Ty sjezdy zase ve stylu DH závodů.

      0 0
      • meikyq  

        Jj, v to jsem doufal. A co si myslíte o kavalitách tohodle rámu? Na stránkách meridy prodávaj nejnižší samostatný rám TFS 900. O tomhle rámu se člověk skoro nic nedozví, ale řekl bych že mezi 300 a 900 nebude moc velký rozdíl,ne? Asi bude teda kapku těžší a možná míň tuhej… Souhlas?

        0 0
        • Hejdik  

          No asi tak nějak…

          0 0
        • Daf  

          Na první pohled vidím, že má jen jiné patky. Rozdíl ale může být i v tloušťce stěn. Může být lehčí. To ale opravdu nevím. Co ce tuhosti týče, konstrukce i materiál je stejný, takže tady rozdíl asi nebude.

          0 0
        • siafu  

          TFS rám je jen jeden, který je shodný pro všechna TFS kola, maximálně se může v něčem lišit verze pro rok 08 nebo 09. V těch TFS kolech je potom rozdíl až v jejich osazení (vidlice, kola, řazení atd.), což dělá rozdíl v pořizovací ceně.

          Jinak u kola podobné ceny jako Merida TFS 300 těžko může být něco lepšího (např. HFS apod.)

          0 0
          • Daf  

            TFS se dela ve verzich Comp u TFS 300 a Pro TFS 900, takže nějaký rozdíl tam asi bude. Minimalně jina patka je vidět na obrázku.

            0 0
            • siafu  

              nj může být, váhově to ale bude furt nic moc, tak raději HFS

              0 0
              • meikyq  

                Tak jasný že HFS by bylo lepší. Ale nejsem spořivej typ člověka ušetří nějákejch 35 tisíc na kolo…Tak jsem volil metodu koupit levnější komplet a pak na něj dokoupit lepší komponenty…sice je mi jasný že to výjde dráž, ale je to pro mě lepší. Takže jsem koumal hlavně nějákou dobrou vidli a případně ten kotouč – a abych to nenakoupil na shitskej rám. Pokud se teda ty TFS moc nelišej tak to snad nebudou vyhozený prachy. Jo jinak bylo (ještě je) to osazený fakt základem. Jedinej dobrej komponent na tom je asi XT přehazka. Jo váhovej rozdíl mezi TFS a HFS je nějákejch 400g což mě tak nepálí..

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.