• kaktus jr. #20

    Rád bych si koupil bike, je mi 12 let. Rozhoduji se mezi celoodpruženým Merida AM400-d 08, nebo GT Avalanche 1.0 disc 08. Meridu mám možnost koupit za 17000Kč a GT za 14000Kč. Oba biki by byly zakoupeny nové. Měřím 150cm rád bych si koupil rám o velikosti 18" (M). Vím, že mi bude větší, ale věřím, že do něj brzo dorostu. Jezdil jsem už na 19" kolech a neměl jsem stím žadné větší problémy. Poraďte mi prosím jestli FULL nebo HARDTAIL. Od GT vím asi co čekat, protože ho má táta na fullu jsem nikdy nejel. Do budoucna chci jezdi maratony a těžší terén. Téměř sedm let hraji hokej a při letní přípravě na kole, mám problémy se zády. Může mi v tomto full pomoci?

    0 0
    • ravag3r  

      Teda na to, že ti je 12, tak píšeš a formuluješ líp než jiní a mnohem starší jedinci na tomto fóru:) Jdi do Meridy, GT Avalanche jsem měl, byl to super bike, ale pokud existuje možnost zvolit fulla… Mě osobně s fullem záda bolet přestala:)

      0 0
      • kaktus jr. #20  

        Dík, trochu mi pomohl táta.

        0 0
      • kaktus jr. #20  

        Také by mě zajímalo jestli ta Merida ve fullu něco vydrží, nebo jsou na ni věci, které by mě mohli nemile překvapit.  

        0 0
        • Smazaný účet  

          vydrží dost, a co odejde vyměníš. časem se ti bude potom hodit třeba lepší vidla nebo brzdy. Ale určitě vydrží..

          0 0
        • jIrI___  

          Ve tvých letech asi nebudeš vážit moc kilo, takže rozdíly v tuhosti nepoznáš a nějaké malé výdrže se nemusíš bát. Nemile překvapit by tě mohla vidlice, patří spíš k těm horším a méně funkčním.

          0 0
    • o.ndra3  

      Já osobně bych volil Meridu. Před asi devíti lety jsem měl podobnou volbu a nikdy jsem nelitoval, že jsem koupil fulla byť výbavou to nebyla žádná hitparáda. Otázkou je, jak vážně bys to myslel s těmi maratóny. Pokud by pro tebe byl prioritou dobrý pocit, že ti to jede a můžeš závodit s ostatními, pak by mohla být ta Merida poměrně těžká (počítej 15 kilo) a HT by posloužilo lépe.

      Jo a u té 18" zkontroluj, jestli máš od rozkroku k horní trubce dost místa. Fully jsou trochu vyšší, tak by tě to mohlo v těžším terénu omezovat a stálo by za zvážení koupit 16" s tím, že až z ní vyrosteš, tak se prodá.

      0 0
      • kaktus jr. #20  

        Chci se zúčastnit některých závodu galaxy série (v Prachaticích, Náměšti n. Oslav.,Horní Cerekev atd.) tratě mezi čtyřiceti a padesáti kilometry v doprovodu otce (kaktuse sr.). Vím, že Merida má katalogovou váhu 14,5kg, GT 13,1kg. Je možné větší rám řešit namontováním menších klik? Chci koupit větší rám, hlavně proto aby mi bik vydržel delší dobu (přece jen budu ještě růst). Táta by nerad za rok do biku znovu investoval.  

        0 0
      • kaktus jr. #20  

        Dal jsem na tvojí radu a objednal jsem si GT Avalanche 1.0 disc 08. Sepsal jsem si pro a proti u GT a Meridy.GT zví­tězilo ve váze, komponentech, vidlici a v ceně. Merida měla pro jen tlumič. 

        0 0
        • Smazaný účet  

          jenže to plus není jen tlumič, to je potom celé kolo o jiném pojetí jízdy.

          ale i tak to GT bude dobré kolo, pro začátek budeš určitě spokojený.

          0 0
        • Sobi  

          Tak ať ti slouží, já bych se tedy rozhodl jinak, ale to je jiná. Tak ať je všechno v pořádku, spoustu najetých km a hlavně, hlavně bez úrazu :-)

          0 0
    • HockeyBiker  

      A co canyon?

      0 0
    • krokus  

      Obávám se, že merida v M ti bude velká. Měřím 172 cm; más sice rám M, kdybych ale měřil o pár cm méně, už bych ho asi mít nemohl.

      0 0
      • kaktus jr. #20  

        Na mé profilové fotce jsem vyfocen jak jsem vypadal před rokem o proti 19" KTM a jezdilo se mi na něm dobře. 

        0 0
    • Sobi  

      Jdi do Meridy, už jen proto, že je to full, máš to lepší na klouby a záda… vím o čem mluvím! :-)

      Jinak nemile tě může představit cokoliv, tyhle Meridy trochu trpěly na vibrování zadní stavby při brždění, ale každý kolo má něco, mě třeba to GT vůbec nesedlo a připadalo mi takový těžkopádný, prostě mi nesedlo.

      Doporučuji toho fula, já už bych na HT fakt nerad sedl! :-)

      0 0
      • Sobi  

        představit=přek­vapit :-)

        0 0
    • Deathklaat  

      Jasne,ber Meridu,mám taky toho fulla,akorát vyšší model a jsem moc spokojenej.Na hardtail se vykašli:-)

      0 0
    • mr.antik  

      jen dodám, že záda bych řešil separátně, pokud  budeš jezdit po normálních cestách tak ti ful nepomůže. navíc v tomle věku ještě nemáš nárok na bolavý záda (pokud to není vyloženě špatným posedem nebo zraněnim)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce