Merida Crossway TFS 100 V nebo D

8 nepřečtených
  • Jedi0435

    Ahoj,

    Premyslim o koupi jednoho z techto dvou kol:

    http://www.merida-bike.cz/…comfort-v-09

    http://www.merida-bike.cz/…0-sport-d-09

    Mno hlavni rozdil, je v brzdach, dival jsem se i do ostatnich prispevku na ty hydraulicke kotoucovky (Tektro Auriga Comp 160), kterymi je drazsi model osazen, ale vetsinou ho majitele hodnotili na MTB kolech, a to znamena ze s tim jezdili vic v terenu, nebo ve vetsim „zaprahu“, nez budu ja jezdit s tim crossovym kolem.

    Takze bych se chtel zeptat na Vas nazor, zkusenosti, srovnani pripadne hodnoceni at uz brzd, kterymi jsou kola osazena, pripadne celych kol.

                     Predem vsem Diky

    0 0
    • korki  

      Zkus se mrknout na loňský model, docela ušetříš: http://www.solidosport.cz/detail.asp?…

      0 0
    • Daf  

      Kotoučovky na krosovém, nebo silničním kole mi přijdou jako zbytečnost, která jen zvyšuje celkovou hmotnost kola. Na povrchu, pro který jsou ty kola určený, se ani moc do činnosti nedostanou. Nehledě na to, že úzké pláště ani pořádně nejsou schopný vyšší brzdný účinek hydraulik využít.

      0 0
      • Jedi0435  

        Opet bych chtel podekovat za nazor / radu. Pripadne mel by jeste nekdo nejake zkusenosti nebo postrehy, nazor, radu nebo hodneceni k vy­braným kolum.

        Diky vsem. 

        0 0
      • Smazaný účet  

        s tou hmotností bych to neviděl tak černě, na tom s V-brake zase zvyšuje hmotnost ta odpružená sedlovka, která nebude chodit tak jako paraleogram a i ten polohovací představec nebude nejlehčí…

        no dilema je to velké ale ty kotoučovky jsou asi opravdu zbytečné. asi bych vzal to s v-brake a sedlovku bych vyměnil buď za klasiku nebo paraleogram suntour.

        0 0
        • Jedi0435  

          Ahoj, Chtel bych se zeptat zda je ta odpruzena sednovka na crossovem kole tak „spatna“. Nemam totiz s odpruzenou zadne zkusenosti, takze me to castecne „laka“ zkusit ji, na druhou stranu chapu ze v odpruzeni se bude „ztracet“ cast sily a hlavne se bude menit vzdalenost mezi sedlem a stredem. Tak zda je opravdu na crossovem kole lepe ji hned vymenit za pevnou (kdyz to jeste vymeni na novem kole, nez pak dodatecne naklady a s tim ze se mi pak bude treba doma valet, na druhou stranu se mi to muze osvedcit a zustanu u odpruzene). Tak proto bys se radeji zeptal na nazory ci rady.

          Diky Vsem

          0 0
    • Jedi0435  

      Opet diky za nazor. Taky jsem si pri vyberu rikal, ze se asi priklonim k tem v-brake, ale proc si nenechat poradit od zkusenejsich, ja jako laik muzu prehlidnout neco podstatneho nebo mylne zhodnotit urcite veci.

      Diky za kazdy nazor / radu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.