Měl někdo někdy rozebranou Manitou R7 MRD Absolute?

11 nepřečtených
  • Jojojo

    Ahoj všem, mám prosbičku ohledně zcela nové vidle MANITOU R7 MRD Absolute, 100mm. Na vidli se ještě nesedělo, ale po namontování na kolo jsem zjistila, že vidle nezamyká. Než s tím poletím zpátky do obchodu a tam nebudou vědět co s tím a budou to chtít posílat někam na servis, nenapadá prosím někoho, jak to v domácích podmínkách doladit? Je to na kole pro 55 kg ženskou, tudíž jsme vidli v podstatě úplně vyfoukli – nemůže být problém tady? Nebo nedostatek oleje někde?

    0 0
    • Kublaj  

      ahoj, neležela ti ta vidle dlouho ve vodorovný poloze? je možný že olej v patroně ještě zcela nestekl tak jak ma byt, u Epiconů se tohle stavá a lidi se po nasazeni vidle diví že jim lock nefunguje, po chvíli je to ovšem v pořádku…sice nevim jestli to nejak pomuze ale snad se snaha ceni ;)

      0 0
    • Luma  

      V pravé noze máš asi blbou hladinu oleje.Zkus počkat jak píše Kublaj

      0 0
    • nox159  

      s nejvetsi pravdepodobnosti malo oleje pokud to doneses do kramu tak kde jsi to kupoval tak to mas do druheho dne hotove ;-)

      sam bych do toho jiste nelezl – muze tam byt jiny problem ( je to sice malo pravdepodobne) ale prisel bys tim o zaruku kdybys to otviral sam… :)

      0 0
    • Jojojo  

      No samozřejmě netuším, jak to bylo skladované, takže zkusím počkat, včera byla namontovaná na kolo, takže přes noc už byla v normální poloze a ráno nezamykala. Tlak vzduchu by teda neměl mít na zamykání vliv?

      0 0
      • Kublaj  

        tlak vzduchu na to určitě vliv nemá

        0 0
      • Bulda  

        ten olej by mel stect behem par minut, takze jestli pres noc, tak je nejpis oleje malo, staci cely vysroubovat, vytahnout lock a dolejt, staci na to klic tusim 20mm a imbus na sundani ovladaciho kolecka

        0 0
    • scret  

      nastav tlak vzduchu na svou hmotnost, nech vidlici na kole, zkus parkrat propruzit, pripadne zkus zitra opet pruzit, pokud potom lock nebude fungovat, zpatky do servisu! sama se doma do toho nehrab, ztratis zaruku… problem muze byt malo oleje, pripadne pokud se cvici(pruzi) s vidli krkem dolu, muze se tenhle problem objevit…

      0 0
    • Jojojo  

      Takže nakonec jsme vidlici úplně vyfoukli, pak nafoukli na těch zhruba 55 kg (toto všechno když kolo bylo vzhůru nohama, tady ta R7 má ventilek zespodu na noze a v manuálu bylo psáno, že je to nutné takto dělat…) a po otočení kola začal lock fungovat :-) takže radost :-) díky kluci :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.