Mapy SingleTrail - kde koupit u nás?

25 nepřečtených
  • J.A.V.

    Nevíte někdo, zda a případně kde jsou v ČR ke koupi Švýcarské mapy vydavatelství http://www.sports-publishing.ch edice Single Trail?

    Sice snad přímo z toho vydavatelství zasílají i k nám, ale přece jen kdyby to šlo někde u nás koupit, bylo by to jistější a hlavně rychlejší.

    0 0
    • gallardo  

      to by me taky zajimalo, lepsi mapy pro mtb jsem nevidel…

      0 0
      • Jenda  

        no lepsi, jak se to vezme. Treba pro Livigno je OK, nejsou tam skoro zadny nesmysly (odhadem pod 10 %), Ticino Soto Ceneri je bych rekl tak 30 % vycucanejch z prstu a trapit se na tech cestach s bikem je nesmysl. Ticino Sopra Ceneri to je narez, tam je tak 50 % uplna haluz kde ty cesty podle me autor nevidel ani pesky, natoz na kole. Tedy pro zakladni orientaco jakz takz ale spolehat na ne fakt nejde. I tak je to bohuzel pro Svycarsky Alpy asi jedinej ucelenej soubor map podle kteryho se da rozumne jezdit, takze mas pravdu nic lepsiho neni ale neni to zadnej zazrak :-)

        Co je ale fakt bomba je ten neroztrhnutelnej papir, mapa je fakt drzak.

        K zakladatelove dotazu – na shaneni po cechach bych se vyprd, postovny maj v cene a mapa ti prijde cca za tyden (platba pres PP).

        0 0
        • lodyh  

          přesně tak, mám ob- und nidwalden, uri a luzern a některý cesty no way, navíc je to dělaný překlopením mapovejch podkladů z map SAW swisstopo v ne úplně rozumnym rozlišení takže častokrát je mapa i nečitelná. pár hezkej trailů sem díky tomu našel, ale za 25chf/mapa je těch pár trailů fakt drahá sranda…

          vrchol byl že jsem kupoval všechny mapy hned potom co byly v CH představený, půl roku po tom tam jedu znova a hle, na trhu už je druhý vydání s docela velkym množstvim doplněnejch cest takže si s těma svejma starejma můžu leda utřít…

          když se něco dělá, mělo by to bejt dotažený do konce. bod akorát za ten papír, jak zmínil jenda.

          kdo umí číst v mapě, tak jedině originál SAW, z těch se dá vyčíst všechno.

          0 0
          • Jenda  

            tak ja jsem se tak nejak naucil ze max co jde vyjet jsou cerveny carky. Cerveny tecky po vrstevnici ci dolu bejvaj super i kdyz ne vzdy 100% jetelny, cerny carky dolu taky nebejvaj spatny ale clovek rychle ztraci vysku. Cerny tecky znamenaj ze kolo lze tudy vzdy alespon pronest – tedy nezasekne se clovek na ferate resp neni ta ferata moc obtizna a dlouha:-). Pokud je to v nejaky bikove proflakly lokalite zejmena nekde na hrebeni kde nehrozi zapadani trailu listim tak se to dolu casto da, nahoru neni sance v zadnym pripade. Tedy nez se clovek vyda na cerny tecky chce si to hoodne dobre rozmyslet a idealne pohledat dalsi info na netu, pripadne vzit pohodlny tretry pro chuzi :-)

            jeste k ty cene – neni to zadna lidovka ale ono i ostatni Svycarsky mapy jsou 20 CHFr a vyse takze aspon je tam ten kvalitni papir. Blby je ze tam nejsou turisticky ktery by vyrazne usnadnily orientaci.

            0 0
            • mr.antik  

              Takže jaký je teda verdikt? Koupit ty singltrail nebo ty turistické? Jdem mi jen o švýcarsko. Případně dají se koupit v pohodě na místě někde v informacích?

              0 0
              • MaPa  

                Singltrail. Jakmile se jednou zkalibruješ tak je ta stupnice na plánování nepřekonatelná.

                0 0
                • mr.antik  

                  Ok. A jsou tam naznačené i pěší cesty?

                  0 0
                  • MaPa  

                    Je to normální topo mapa (bez označení turistických cest), tzn. cesty tam jsou. U těch s klasifikací máš i představu jak náročné to bude.

                    Pár zákresů do nich jsme dělali třeba tady třeba ti to pidirozlišení na orientaci jak ta mapa vypadá bude stačit

                    0 0
                    • MaPa  

                      na chození je samo lepší něco co má turistické trasy vyznačené

                      0 0
                    • blue  

                      Gusta s váma jezdí nějak víc? :-)

                      0 0
                      • MaPa  

                        Spolu jsme byli jen jednou, ale s klukama jezdí častějc ;-)

                        0 0
              • lodyh  

                pro mě je to fajn doplněk kterej mě naučil nějaký nový věci v oblasti kam už jezdím deset let a bez toho bych je nenašel. jako hlavní mapu pro kolo i chůzi bych to ale nechtěl, tam je klidně i 1:50000 wanderkarte lepší.

                je ale taky možný že zpracování oblastí kam jezdí MaPa je o level jinde, já si pořád hraju na svym písečku v Zentralschweiz

                0 0
    • MirosPikos  

      Není tak úplně jistý, že by to bylo jistější a rychlejší. Poptej to u nich a uvidíš.

      0 0
      • J.A.V.  

        Tak rychlejší by to bylo, kdyby to byl kamenej krám. Prostě přijdu, kouknu, koupím / nekoupím. Kompass se takhle dá koupit celkem běžně, ale tohle asi nezbyde než objednat.

        Jde mi právě o Livigno (mám v pdf, ale to je dost nepraktické) eventuelně možná ještě Münstertal a Poschiavo/Tirano.

        0 0
        • J.A.V.  

          Tak drobná zkušenost co se týká rychlosti – objednáno na jejich eshopu 25.5. a zaplaceno přes paypal. Odesláno 26.5. a dneska máme 21.6. a stále mám kulový. Nejspíš to leží na kultovní poště Praha 120… do hajzlu s tímhle státem.

          0 0
        • joska  

          co se tyce livigna a okoli tak vybornou zkusenost mame s timhle http://www.livignobike.it/en/home.jsp… . daj s ekoupit u statnic lanovek a info centru. jediny co sme jeli a nebylo v nich byl bernina pass a sjezd do poschiava a st.moritz tam taky neni.

          0 0
          • J.A.V.  

            Jojo, ty mám z loňska taky, jsou dobré, ale ty singletrail mi přijdou ještě lepší. Hlavně co se týká té klasifikace sjízdnosti.

            0 0
    • kycis  

      Nevim co resis, objednej ze Svajcu a za chvilku je mas doma. My meli jen trosku problem s placenim, protoze mapa prisla s takovou divnou slozenkou, kterou u nas neslo nijak zaplatit.

      Celkom dlouho trvalo nez jsme od nich dostali cislo uctu kam prachy normalne prevest.

      0 0
      • J.A.V.  

        No, co řeším jsem psal kus vejš. Objednal jsem, zaplatil jsem online.

        Už je to měsíc a stále mám h@vn@. Nejspíš to leží na celní poště, nicméně ani Švýcaři moc nereagují – psal jsem jim zda mi mohou poslat TnT kód balíku abych ho mohl zkusit dohledat.

        Æili zatím to jde přesně tak jak jsem nechtěl – objednávky ze zemí mimo EU, které zasílají jen poštou jsou v současné době opravdu na prd.

        0 0
    • mr.antik  

      Nevite jestli tyhle mapy jsou totožné se singltrail mapama???(zašrtnout vlevo Mountainbiking)

      0 0
      • mr.antik  

        Ještě odkaz:-)

        http://map.schweizmobil.ch/…

        0 0
        • MaPa  

          Z míst kde jsme byli bych řekl že podkladová data jsou stejná, netová verze je graficky uhlazenější, cesty vypadají že jsou tam všechny, ale ty barevně klasifikované v netové verzi označené nejsou (je jich tam jen pár, tak do 5%).

          0 0
    • Twisp  

      přidám odkaz na švýcarsky topomapy, který se taky můžou hodit. Jde o verzi na mob. zarizeni. Vypada to pouzitelne.

      http://www.swisstopo.admin.ch/…/mobile.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.